رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در جلسه علنی دیروز شورا در قالب نطق پیش از دستور، اعلام کرد: نقش نظارتی شورا و لزوم تجهیز آن به انواع فناوری‌های در دسترس همه اعضا، انعکاس علنی عملکرد شورا و شهرداری در دوره‌های سه ماهه به افکار عمومی و همچنین ایجاد امکان حضور برای اصحاب رسانه در تمام جلسات علنی شورا که دلیلی برای عدم حضور آنان متصور نیست، باید توسط این پارلمان محلی جدی گرفته شود.

حافظی با این مقدمه، به برخی نارسایی‌ها در مدیریت شهری تهران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر و با وجود حضور عده قابل توجهی از کارکنان خدوم و متعهد در لایه‌های مختلف مدیریتی و کارشناسی در شهرداری متاسفانه یکی از اصلی‌ترین علل نارضایتی مردم، فساد اداری و مالی حاکم بر این سازمان و زیرمجموعه‌های آن است که طی سنوات گذشته نه تنها ریشه‌کن نشده، بلکه دامنه آن وسعت نیز داشته و انجام سریع برخی امور از دو مسیر، داشتن رابطه یا پرداخت رشوه قابل حصول است.


وی افزود: وجود خطوطی گاه روشن و گاه پیچیده و مبهم از برخی موارد فساد مالی حاکم بر این دستگاه که نتیجه بی‌کفایتی و فقدان ساز و کارهای مناسب نظارتی توسط شورا است، قابل انکار نیست. این تهدیدات در اثر نبود نظارت موثر و قوی توسط شوراها و سایر نهادهای نظارتی، ضعف و نقایص موجود در قوانین، مقررات، رویه‌ها، گردش کار، نوع طراحی فرآیندها و نبود سامانه‌های کنترل داخلی از یکسو و محرمانه تلقی کردن بودجه و گزارش‌های مالی و عملکرد شهرداری از سوی دیگر، در حال تشدید است.


حافظی سپس گفت: به کسانی که از این جمله اخیر برآشفته‌اند توصیه می‌کنم پیام مقام معظم رهبری به همایش مقابله با فساد اداری را یکبار دیگر مرور نکرده و راه را برای اصلاح امور باز کنند، زیرا طی سال سوم این اقدامات و اصلاحات یک ضرورت است، نه یک انتخاب.


در ادامه جلسه دیروز شورای شهر، معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران ضمن انتقاد از برخی از صحبت‌های حافظی در جلسه شورای شهر تهران گفت: شهرداری تهران در سال‌های اخیر در مبارزه با مفاسد اداری از سوی وزارت دادگستری و سازمان بازرسی تقدیر شده، اما ادعا نیز نداریم که در شهرداری فساد ریشه‌کن شده است.


ناصر امانی در جریان یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران ضمن انتقاد از برخی از مطالب عنوان شده در نطق پیش از دستور رحمت‌الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، اظهار کرد: بنده به دلیل دفاع از حقوق شهرداری و کارکنان خدوم و زحمتکش آنها، پشت تریبون قرار گرفته‌ام.


وی تصریح کرد: در نطق پیش از دستور حافظی عنوان شده که در شهرداری متاسفانه یکی از اصلی‌ترین علل نارضایتی مردم، فساد اداری و مالی حاکم بر این سازمان و زیرمجموعه‌های آن است که باید اذعان کنم حدود چهار سالی که مسوولیت ستاد مبارزه با مفاسد اداری را در شهرداری داشته‌ام، هیچ‌گونه مشکلی دیده نشده است.


امانی گفت: وزرای دادگستری دولت نهم و دهم و همچنین سازمان بازرسی در دولت گذشته کتبا و رسما از شهرداری تهران در خصوص مبارزه با مفاسد اداری تقدیر کردند که این نشان‌دهنده این است که شهرداری تهران در این زمینه گام‌های موثری برداشته است.


معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران تصریح کرد: ما اعتقاد داریم که در شهرداری تهران فساد ریشه‌کن شده است ولی فساد حاکم بر روابط شهرداری نیست و در شهرداری شاهد رسیدگی به کار مردم طبق روال عادی و اداری هستیم.


وی گفت: شهرداری تهران از جمله سازمان‌ها و نهادهایی بوده که بیشترین توسعه الکترونیکی را داشته است و این با صحبت‌های حافظی که عنوان کرده زیرساخت‌های شهرداری سنتی ناکارآمد و پوسیده است، متناقض است.


وی ادامه داد: در دو سال گذشته پرحجم‌ترین نظارت‌ها بر شهرداری تهران و سازمان‌های وابسته صورت گرفته که بالغ بر ۱۷۰۰ نظارت و بازرسی از شرکت‌ها و سازمان‌ها صورت گرفته است.


در ادامه این جلسه مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در شهرداری شاهد حضور پرسنل، کارکنان دلسوز و کارآمدی هستیم، اظهار کرد: این پرسنل وقت خود را صرف خدمت به مردم کرده‌اند و در این مسیر تلاش می‌کنند.


وی تصریح کرد: اگر چه نواقص و مشکلاتی در شهرداری وجود دارد، اما باید تلاش شود این مشکلات برطرف شود.