وزارت راه‌وشهرسازی برای توسعه فرودگاه امام خمینی (ره) مذاکره با یک شرکت فرانسوی را آغاز کرده که اگر این مذاکره به سرانجام برسد و نهایی شود، قرارداد آن با ارزش 2 میلیارد دلار، در سفر رئیس‌جمهوری به فرانسه در آبان ماه جاری، امضا می‌شود.

رئیس شورای هماهنگی و سیاست‌گذاری تامین مالی خارجی پروژه‌های وزارت راه‌وشهرسازی در گفت‌وگو با پایگاه خبری این وزارتخانه گفت: از پروژه‌های مورد علاقه لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه که در دیدارش با وزیر راه‌وشهرسازی به آن اشاره کرد، فرودگاه بین‌المللی امام (ره) بود که او به صراحت اعلام آمادگی کرد شرکت فرانسوی ADP حاضر است به این پروژه ورود کند.


اصغر فخریه کاشان با بیان اینکه آخوندی نیز در سفر به پاریس با مسوولان شرکت فرانسوی ADP ملاقات کرد، افزود: شرکت ADP به ایران آمد و درخواست داشت تا فرودگاه امام خمینی (ره) به شکل BOT برای ساخت و مدیریت به آن شرکت واگذار شود و بعد از یک دوره زمانی فرودگاه به ایران انتقال یابد اما به دلیل مسائل خاص از جمله مسائل حاکمیتی که در فرودگاه امام خمینی (ره) وجود دارد خیلی با روش BOT (احداث، بهره‌برداری و انتقال) موافق نیستیم و فکر می‌کنیم شیوه BLT (احداث، اجاره و انتقال) بهتر خواهد بود.


مشاور وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: البته روش BOT هم قابل بررسی است تا این حد که کارهای غیرحاکمیتی همچون تجاری و مدیریت ترمینال به شرکت ADP داده شود. با این وجود به شرکت ADP گفته شد اگر تامین مالی پروژه‌ را به صورت ۱۰۰ درصد انجام دهد درخواست این شرکت بررسی می‌شود.


وی ادامه داد: برای روش BOT باید شرکت مشترکی با شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) تاسیس شود تا آن شرکت عهده‌دار اجرای روش BOT شود نه آنکه شرکت ADP آن را به تنهایی قبول کند.


رئیس شورای هماهنگی و سیاست‌گذاری تامین مالی خارجی پروژه‌های وزارت راه‌و‌شهرسازی به پایگاه خبری وزارت راه‌و‌شهرسازی گفت: قرار شد کارگروهی تشکیل شود تا اگر توافق شد متن توافق در سفر آقای روحانی به فرانسه در ماه نوامبر ۲۰۱۵ امضا شود.


وی درباره مبلغ این قرارداد گفت: هنوز رقم آن نهایی نیست اما حجم کاری که در نظر داریم نزدیک به ۲ میلیارد دلار است که در قالب ساخت ترمینال «ایران‌‌شهر» یا ترمینال ۲ سابق و بازسازی و توسعه ترمینال یک دنبال می‌شود.


فخریه کاشان درباره طرح بازسازی و توسعه ترمینال یک فرودگاه امام (ره) یادآور شد: برداشتن کنترل اولیه، بازسازی فضا، تغییر آسانسورها، اصلاح سیستم‌های صوتی و امنیتی و نوار نقاله‌ها و... از پروژه‌هایی است که هزینه آن ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.