رکورد جدید از ریزش ساختوساز
ساختوسازهای مسکونی در تابستان امسال، ریزشی سنگینتر از سقوط بهاری را تجربه کرد و حجم احداث واحدمسکونی هم در تهران و هم در کل کشور نسبت به تابستان پارسال نصف شد. ارقام تازه اعلام شده از سوی مرکز آمار نشان میدهد: تیراژ ساخت مسکن طی سه ماه تابستان ۹۳ در تهران ۷/ ۵۴ درصد و در کل کشور ۴/ ۶۵ درصد نسبت به تابستان۹۲ افت کرده است طوری که در این مدت برای احداث ۲۲ هزار و ۳۴۴ واحد مسکونی در شهر تهران و ۸۵هزار و ۵۴۳ واحد در کل کشور پروانه ساختمانی صادر شده است. نرخ سقوط تابستانی ساختوساز در مقایسه با بهار، بزرگتر شده که علامتی از افزایش رکود مسکن در دومین فصل سال جاری میتواند باشد.
ساختوسازهای مسکونی در تابستان امسال، ریزشی سنگینتر از سقوط بهاری را تجربه کرد و حجم احداث واحدمسکونی هم در تهران و هم در کل کشور نسبت به تابستان پارسال نصف شد. ارقام تازه اعلام شده از سوی مرکز آمار نشان میدهد: تیراژ ساخت مسکن طی سه ماه تابستان ۹۳ در تهران ۷/ ۵۴ درصد و در کل کشور ۴/ ۶۵ درصد نسبت به تابستان۹۲ افت کرده است طوری که در این مدت برای احداث ۲۲ هزار و ۳۴۴ واحد مسکونی در شهر تهران و ۸۵هزار و ۵۴۳ واحد در کل کشور پروانه ساختمانی صادر شده است. نرخ سقوط تابستانی ساختوساز در مقایسه با بهار، بزرگتر شده که علامتی از افزایش رکود مسکن در دومین فصل سال جاری میتواند باشد. در بهار امسال، ساختوساز در تهران و کل کشور به ترتیب ۵۳درصد و ۴۸درصد نسبت به بهار سال قبل، افت کرده بود.
گزارش مرکز آمار یک بُعد دیگری نیز دارد که آن هم، تعمیق رکود در فصل اصلی سال را تایید میکند؛ مطابق اطلاعات این مرکز، فعالیت بساز و بفروشهای پایتخت و سایر شهرها در تابستان امسال به لحاظ تیراژ ساخت -تعداد واحدهای مسکونی- ۱۵درصد نسبت به بهار سال جاری، محدودتر شد. کاهش شتاب فصلی ساختوساز در تابستان آن هم با توجه به اینکه تعداد ایام کاری بهار حداقل ۱۵روز کمتر از تابستان است، از نبود کشش کافی در بین سازندهها برای اجرای پروژههای جدید حکایت دارد. تقاضا برای اخذ پروانه معمولا در تابستان بیشتر میشود، اما امسال بهخاطر آنچه فروش نرفتن واحدهای از قبل ساخته شده و همچنین تصور کاهش سود در سرمایهگذاریهای جدید عنوان میشود، شتاب کاهش تیراژ ساخت در تابستان بیشتر شد. به گزارش «دنیایاقتصاد»، هماکنون تحتتاثیر رکود مسکن، معدل فصلی ساخت و ساز در تهران به سطح ماهانه دوره رونق، نزول کرده است. در سالهای ۹۱ و اوایل ۹۲، تیراژ ماهانه ساخت به بیشترین حد و بهطور متوسط معادل ۲۰ هزار واحد مسکونی در ماه رسید، اما امسال این حجم ساختوساز به جای ۳۰روز، در طول ۹۰ روز انجام میشود که به این ترتیب میتوان گفت تیراژ در دوره رکود به یکسوم دوره رونق رسیده است.
ارسال نظر