منافذ مجوزهای خاص فیلتر شد
قاعده جدید ساختوساز
دنیای اقتصاد- رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه در صدور پروانههای ساختمانی سال ۹۳ رعایت حداقل ۵ رویکرد جدید، اجباری شده است، گفت: با اقدامات اخیر شورا، منافذ «مجوزهای خاص» فیلتر شده و مسیر رسیدگی به درخواستهای مغایر ضوابط طرح تفصیلی نیز مسدود شده است. در قاعده جدیدی که این کمیسیون برای شهرداری تهران تعیین کرده، باغات و خانههای تاریخی باید در برابر فعالیتهای ساختمانی محافظت شوند و همچنین از صدور مجوز ساختوساز برای پروژههایی که منافع اشخاص حقیقی یا حقوقی در آن، «منفعتشهر» را زیر سوال میبرد، ممانعت بهعمل بیاید.
دنیای اقتصاد- رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه در صدور پروانههای ساختمانی سال ۹۳ رعایت حداقل ۵ رویکرد جدید، اجباری شده است، گفت: با اقدامات اخیر شورا، منافذ «مجوزهای خاص» فیلتر شده و مسیر رسیدگی به درخواستهای مغایر ضوابط طرح تفصیلی نیز مسدود شده است. در قاعده جدیدی که این کمیسیون برای شهرداری تهران تعیین کرده، باغات و خانههای تاریخی باید در برابر فعالیتهای ساختمانی محافظت شوند و همچنین از صدور مجوز ساختوساز برای پروژههایی که منافع اشخاص حقیقی یا حقوقی در آن، «منفعتشهر» را زیر سوال میبرد، ممانعت بهعمل بیاید. کمیسیون شهرسازی شورایشهر تهران: منافذ صدور مجوزهای خاص فیلتر شد
قاعده جدید ساختوساز
صدور پروانههای ساختمانی سال۹۳ با ملاحظه ۵ رویکرد تازه
شیفت تسهیلات به نیمهجنوبی شهر
گروه مسکن- بهشاد بهرامی: رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اعلام اینکه، دو مجرای اصلی پذیرش درخواستهای خاص و مغایر ضوابط ساختوساز، هماکنون مسدود و فیلتر شده است، از تغییر در نظام صدور پروانههای ساختمانی حداقل در پنج محور در سال جاری خبر داد.
کمیسیون شهرسازی شورایشهر چهارم به عنوان یکی از گروههای منتقد به شیوه فعلی اجرای طرح تفصیلی تهران، در ماههای اخیر بیشاز یک هزار فقره از مجوزهای خاصی که در «کمیسیون ماده پنج شهر تهران» و «شورای معماری شهرداریهای مناطق ۲۲گانه» صادر شده بود را ابطال کرد و این دو مرجع را برای سال جاری از صدور مجوزهای جدیدی که صرفا تسهیلاتی خاص در ساختوساز برای اشخاص حقیقی یا حقوقی ایجاد میکند، منع کرده است.
این کمیسیون در عینحال، به شهرداریتهران ماموریت داده تسهیلاتی همچون تراکماضافه یا سایر مجوزهای اینچنینی را به سمت مناطق جنوبی پایتخت سوق دهد و همزمان، از کلیه باغات و زمینهای سبز شهر در برابر تجاوزهای ساختمانی محافظت کند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران روز گذشته از ایجاد پنج تغییر مهم در روند تصمیمگیریهای بخش ساخت و ساز شهر تهران خبر داد.
تعطیلی شورای معماری در شهرداریهای مناطق ۲۲ گانه، صیانت از باغات و فضای سبز شهر، تبدیل آثار تاریخی به فرصتهای گردشگری، توقف صدور مجوزهای مغایر با طرح تفصیلی در کمیسیون ماده پنج و تمرکز تسهیلات ساختوساز در جنوب تهران مهمترین اقداماتی است که به عنوان مصادیق بارز «کنترل مضاعف» بر بخش شهرسازی و معماری مدیریت شهری در سال ۹۲ از سوی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا عنوان شد.
به گفته عضو شورای شهر تهران با تعطیلی شورای معماری مناطق، ارائه مجوزهای خاص به تک پلاکهای شهری حذف میشود و در صورت بررسیهای کارشناسی اگر شهرداریهای مناطق تشخیص بخشنامه خاصی، منفعت شهر را به همراه دارد برای جلوگیری از سوءاستفاده دلالان این بخشنامه یا مجوز در سایت طرح تفصیلی در دسترس عموم قرار میگیرد.
به گزارش «دنیای اقتصاد» محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران روز گذشته به تشریح عملکرد کمیسیون شهرسازی و معماری شورا از ابتدای دوره چهارم تاکنون پرداخت. او با اشاره به افزایش بودجه حوزه شهرسازی و معماری در سال ۹۳ اظهار کرد: شورای شهر برای اولین بار در برنامه پنج ساله شهرداری تهران تبصرهای را قرار داد که بر مبنای آن یک درصد از کل بودجه مدیریت شهری به تحقق ماموریتهای حوزه شهرسازی اختصاص پیدا کند.
او افزوده شدن گزینه بررسی نمای شهری در فرآیند سیستم صدور پروانه را از دیگر اقدامات این کمیسیون عنوان کرد و گفت: در این زمینه با توجه به ایجاد سالانه یک شهر کوچک در دل پایتخت که در نتیجه تراکم ساختوساز در برخی نقاط شهر اتفاق میافتد، شهرداری تهران را ملزم به اضافه کردن این گزینه در سیستم صدور پروانه ساختمانی کردیم.
نقطه پایان مجوزهای غیرقانونی
سالاری توقف صدور مجوزهای مغایر با طرح تفصیلی جدید در کمیسیون ماده پنج را یکی دیگر از اقدامات مهم کمیسیون شهرسازی شورا دانست و افزود: در دورههای گذشته کمیسیون ماده پنج در بخش تصمیمات شهرسازی از مسیر اصلی منحرف شده بود؛ اما با توجه به اعمال نظارت مضاعف در این بخش در دوره جدید شاهد هستیم که در ماههای اخیر مجوزهای غیرقانونی در کمیسیون ماده پنج تصویب نمیشود.
او به لغو هزار و ۱۵۶ بخشنامه و دستورالعمل مغایر با طرح تفصیلی جدید اشاره کرد و گفت: شورای شهر توانست با همکاری معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بخشی از مصوباتی را که در سال اول ابلاغ طرح تفصیلی بهدلیل کامل نبودن اجرای آن در تمامی مناطق شهر صادر شده بود، لغو کند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری با اظهار تاسف نسبت به مقاومت برخی از شهرداران مناطق نسبت به لغو این مجوزها و به دنبال آن تعطیلی شورای معماری مناطق تصریح کرد: در روزهای اخیر شاهد مقابله برخی شهرداران برای لغو مجوزها هستیم؛ به گونهای که برای آنکه این مسیر را دچار چالش کنند عدم رتق و فتق امور شهروندان را به گردن شورای شهر تهران انداختهاند.
او خطاب به شهرداران مناطق اعلام کرد: از آنجا که شرایط متفاوتی در مناطق مختلفی از شهر وجود دارد، شورای شهر، شورای معماری مناطق را بهطور کامل تعطیل نکرده است به همین دلیل اگر فکر میکنند برخی مجوزهای لغو شده برای تمامی شهر دارای منفعت است اعلام کنند تا پس از بررسی برای جلوگیری از سوءاستفاده دلالان آن را در سایت استعلام طرح تفصیلی قرار دهیم.
اولویت؛ صیانت از باغات و آثار تاریخی
عضو شورای شهر تهران مهمترین اولویت کمیسیون شهرسازی و معماری شورا را در سطح عمومی صیانت از باغات و آثار تاریخی شهر عنوان کرد. او در این زمینه تاکید کرد: قطعا فضای دوره جدید نسبت به دوره قبل در حوزه باغات و فضای سبز قابل قیاس نیست. به همین دلیل اعلام میکنم برای متخلفان ساختمانی در حوزه باغات و فضای سبز دیگر امنیتی برپا نیست و این متخلفان بدانند دیگر راحتی نخواهند داست.
او به ایجاد مشکلات جدی برای شهروندان منطقه ۱۲ و۱۳ شهرداری تهران با وجود آثار تاریخی متراکم در این محدوده اشاره کرد و گفت: در این موضوع باید نگاه به آثار تاریخی را تغییر دهیم و آثار تاریخی را با تغییر کاربریهای مجاز برای ایجاد مکانهای تفریحی و گردشگری به فرصت تبدیل کنیم.
اجرای ۲۰ درصد طرح موضعی در هر سال
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در بخش دیگری از صحبتهای خود به ماموریتهای تخصصی این کمیسیون اشاره کرد و گفت: از آنجا که ۵۰ درصد از اجرای درست طرح تفصیلی جدید به اجرای طرحهای موضعی و موضوعی مربوط میشود؛ شهرداری تهران وظیفه دارد سالانه بخشی از این طرحها را اجرایی کند اما تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.
او اضافه کرد: به همین دلیل شهرداری تهران موظف شده است سالانه ۲۰ درصد از طرحهای موضعی و موضوعی شهری را اجرایی کند و پیگیری این موضوع از ابتدای هفته آینده آغاز خواهد شد.
تشکیل دو کارگروه نظارتی
ایجاد شورایعالی ارتقای کیفی سیما و منظر شهر و کارگروه نظارتی مبنی بر احصای مغایرتهای مفاد شورای معماری مناطق با طرح تفصیلی جدید دو اقدام دیگر کمیسیون شهرسازی و معماری شورا بود که سالاری به آن اشاره کرد.
او با اعلام خبر تشکیل این دو کارگروه اظهار کرد: این دو کارگروه این امکان را ایجاد میکنند تا قبل از صدور پروانه مغایرتهای آن با طرح تفصیلی به صورت آنلاین در پرتال شهرداری مشخص شود.
تجمع تسهیلات در جنوب تهران
سالاری نوسازی بافت فرسوده را یکی دیگر از حوزههای مغفول مانده در بخش شهرسازی دانست و گفت: بهرغم اینکه براساس برنامه باید سالانه ۱۰ درصد از بافت فرسوده شهر تهران نوسازی شود، اما در چند سال گذشته شاهد اقدام خاصی در این حوزه نبودیم از این رو در تلاش هستیم تا اگر قرار باشد شورا و مدیریت شهری در بخش ساخت و ساز تسهیلات فراهم کند، باید در حوزه محلههای جنوبی شهر متمرکز شود.
توقف دلگشا
سالاری در بخشی از صحبتهای خود به ساختوساز در محدوده کاخ گلستان تحت عنوان پروژه «دلگشا» اشاره کرد و افزود: ارتفاع مجاز برای این سازه طبق مجوز کمیسیون ماده پنج ۵/۱۰ متر بود اما در بررسیهای اخیر مشاهده کردیم که این سرا تا ارتفاع ۱۳ متر نیز ارتفاع دارد. او ادامه داد: با توجه به نامه آقای سلطانیفر معاون رئیسجمهور به شهردار تهران درخصوص ساختوساز در این باغ ادامه افزایش ارتفاع سرای دلگشا ممنوع اعلام شده است.
او با بیان اینکه ساختوساز در ارتفاعات شهر تهران با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری ممنوع اعلام شده است، گفت: در این راستا در بازدیدی که از منطقه یک تهران انجام شد، شاهد توسعه فضای سبز این منطقه بودیم.
سالاری تصریح کرد: علاوهبر این بنا داریم محدوده ۵ هکتاری در شمال شرق تهران که در دوره گذشته شورایعالی شهرسازی برخلاف مقررات طرح تفصیلی آن را به محدوده شهری تهران اضافه کرده بود، برای جلوگیری از تغییر کاربری آن، از سامانه طرح تفصیلی خارج کنیم.
ساخت برج ایران زمین توسط شهرداری!
سالاری با اشاره به گود ایران زمین تاکید کرد: براساس تاکید شورا، تاکنون شهرداری تهران نیمی از گود ۳۰ متری ایران زمین را پر کرده است همینطور برای تامین امنیت شهروندان و از آنجا که مالک پروژه در زندان به سر میبرد، شهرداری تهران موظف شده است تا ساخت پروژه را تا سطح خیابان انجام دهد.
از دو قلوی برج میلاد تا برجهای دریاچه چیتگر
محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» درخصوص وضعیت ساخت برج دوقلوی همجوار برج میلاد اظهار کرد: ساخت این دو برج براساس نقشههای قبلی با توجه به دستور شورای شهر سوم متوقف شد؛ اما احداث این برجها با نقشههای جدید و کاهش تعداد طبقه ادامه دارد.
او درخصوص انتقاد برخی از کارشناسان محیط زیست در مورد ساختوساز اطراف دریاچه چیتگر عنوان کرد: متاسفانه در دوره گذشته، شهرداری منطقه ۲۲ با بارگذاری مسکونی در این منطقه آن را از حالت «منطقه ویژه اقتصادی» که در ابتدای شکلگیری منطقه ۲۲ برای آن تعریف شده بود، خارج کرد.
او ادامه داد: اشتباه دوم شورایعالی شهرسازی و معماری در دوره گذشته افزایش دوباره بارگذاری مسکونی این منطقه بود. از این رو شورای شهر چهارم جلوگیری از ساخت وسازهای جدید در منطقه ۲۲ را بهعنوان اولویتهای کاری خود در دستور کار قرار داده است.
تفاهم برای نظارت بیشتر بر طرحتفصیلی
روزگذشته شورای شهرتهران و سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران در نامهای که به امضای نمایندگان دو طرف رسید، تفاهم کردند «با توان مشترک» نظارت بر نحوه اجرای طرح تفصیلی جدید را بیشتر کنند.
هر چند در این تفاهمنامه، عمدتا مباحث و ماموریتهای کلان و شاید تشریفاتی برای هر یک از این دو ارگان تعریف شده، اما همین تفاهم که در گذشته به نوعی تقابل تبدیل شده بود، میتواند مثبت ارزیابی شود.
با این حال دراین تفاهمنامه بر ماموریتهای بدیهی شورایشهر و نظام مهندسی که در حالت عادی نیز باید اجرایی شود، تاکید شده است.
متن این تفاهمنامه به شرح زیر است:
- همکاری در جهت ارتقای آگاهی و نهادینهکردن نقش مردم و مشارکت واقعی آنها در امور توسعه و عمران و آبادانی شهر تهران.
- همکاری در زمینه احیا، تقویت و توسعه فرهنگ و ارزشهای ایرانی و اسلامی در شهرسازی شهر تهران.
- همکاری در زمینه تشکیل شبکهای از گفتمان تخصصی در حوزه شهرسازی.
- همکاری در زمینه استفاده از ظرفیت متخصصان شهرساز و سایر رشتههای هفتگانه در ارائه خدمات کارشناسی.
- همکاری دربرگزاری همایشها، سمینارها، نشستهای تخصصی و کارگاههای آموزشی و مسابقات شهرسازی.
- همکاری در زمینه افزایش توان نظارتی مدیریت شهری برای تحقق راهبردهای طرح جامع و تفصیلی شهر تهران.
- همکاری در تقویت جایگاه شهرسازی و معماری در فعالیتهای مدیریت شهری.
- همکاری در تقویت نقش شورای اسلامی شهر و سازمان نظام مهندسی در تصمیمسازیهای شورای عالی شهرسازی و معماری.
- همکاری در زمینه ترویج شاخصها، اصول و ضوابط شهرسازی و معماری و رشد آگاهی شهروندان نسبت به آنها.
- همکاری در جهت تحقق مفاد مصوبات شورای اسلامی شهر تهران در حوزه شهرسازی و معماری.
- همکاری در زمینه ارتقای هویت شهر تهران.
- همکاری درزمینه حفظ بافتهای تاریخی و میراث فرهنگی و مناظر طبیعی شهر تهران.
- همکاری در بسترسازی و بهبود خدمات نظام مهندسی در شهر تهران.
- همکاری در فعالیتهای دانش بنیان.
- همکاری درجهت تحقق سیاستهای ابلاغی نهادهای فرادست در حوزه شهرسازی.
- همکاری و مشارکت با کیمته اجرایی برگزارکننده روز جهانی شهرسازی.
- همکاری در زمینه افزایش کیفیت امور شهرسازی و معماری و ساختوساز شهرتهران و ترویج بهکارگیری فناوریها و تکنولوژیهای نوین.
- هماندیشی و مشارکت جهت بهرهگیری از خدمات مشاورهای سازمان نظام مهندسی در تصمیمسازیهای مدیریت شهری.
- معرفی مهندسان مجرب و استادان باتجربه عضو سازمان، جهت برگزاری دورههای آموزشی تخصصی مورد نیاز شورای اسلامی شهر تهران.
ارسال نظر