بلژیکیها به ایران پیشنهاد دادند
ساخت یک میلیون خانه به روش صنعتی در ۵ سال
گروه مسکن- الهام علاقهبندان: دو شرکت بلژیکی «وستآلپاین» و «ایتکسگروپ» از طریق یک شرکت ایرانی پیشنهاد ساخت یک میلیون واحد مسکونی در کشور به روش ساختمانسازی صنعتی ظرف مدت ۵سال را به دولت ایران ارائه کردند. ساخت یکمیلیون واحد مسکونی به روش صنعتی ظرف مدت ۵سال ۱۵درصد از کمبودها را جبران میکند.
واهیک شاهینیان، مدیرعامل شرکت ساختمانی ماهان در نشست مطبوعاتی در جمع خبرنگاران، با اشاره به پیشنهاد تولید یکمیلیون واحد مسکونی توسط این شرکت به دولت اظهار داشت: تولید انبوه ساختمان در راستای پیشگیری از افزایش قیمت مسکن در کشور با هدف برقراری تعادل بین عرضه و تقاضا، ایجاد ساختمانهای مطمئن و مقاوم در برابر زلزله و با طول عمر بالا مهمترین هدف ما از صنعتیسازی در ساختمان است.
به گفته وی، با به کارگیری روشهای نوین ساخت و با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین ساختمانی، یکمیلیون واحد مسکونی طی مدت ۵ تا ۷سال ساخته میشود که بدینطریق ۱۰ تا ۱۵درصد از کمبودها در بخش مسکن پاسخ داده خواهد شد.
شهرک صنایع نوین ساختمانی
شاهینیان تصریح کرد: یکی دیگر از برنامههای شرکت، ایجاد شهرک صنعتی صنایع نوین ساختمانی در ایران به منظور انتقال تکنولوژیهای پیشرفته ساختمانی است.
مدیرعامل شرکت ساختمانی ماهان با تاکید بر اینکه ساختمانهای ساخته شده به روش صنعتی دوبرابر بیشتر از ساختمانهای سنتی طول عمر دارند، اظهار داشت: با توجه به این امر شرکتهای بیمه اروپایی استحکام این ساختمانها را برای مدت ۵۰سال ضمانت میکنند و در عین حال بیمهنامه معتبر نیز صادر مینمایند.
وی در تشریح مزایای صنعتیسازی ساختمان خاطرنشان کرد: اگر مقیاس خود را یکمیلیون واحد مسکونی قرار دهیم، متوجه خواهیم شد در ساخت یکمیلیون واحد مسکونی نزدیک به یکمیلیون و ۲۰۰هزار تن صرفهجویی در مصرف فولاد به عمل میآید.
مدیرعامل شرکت ساختمانی ماهان خاطرنشان کرد: با به کارگیری روشهای صنعتی در تولید ساختمان به همین نسبت نیز میزان واردات فولاد کشور کاهش مییابد و در عین حال از میزان مصرف و درخواستهای اضافی برای فولاد کاسته میشود.
وی افزود: ممانعت از افزایش قیمت فولاد در بازار از دیگر مزایای ساختمانسازی به روش صنعتی است.
شاهینیان با تاکید بر صرفهجویی به عمل آمده در مصرف سیمان، گچ، مصالح و فرآوردههای ساختمانی با به کارگیری تکنولوژیهای نوین ساخت، تصریح کرد: با توجه به این امر در ساخت یکمیلیون واحد مسکونی حداقل به میزان ۱۰میلیون تن صرفهجویی در مصالح به عمل میآید و به همین میزان نیز هزینههای حمل و نقل مصالح به پروژهها حذف میشود.
شاهینیان با تاکید بر عایقکاری مناسب ساختمانهایی که به روش صنعتی ساخته میشود، خاطر نشان کرد: این عایق کاری سالانه بالغ بر ۱۰۰میلیون یورو برای مصرفکنندگان صرفهجویی به عمل میآورد و در کل صرفهجویی قابل توجهی را برای اقتصاد کشور به دنبال خواهد آورد.
مدیرعامل شرکت ساختمانی ماهان تصریح کرد: صرفهجویی در مصرف انرژی این ساختمانها، به لحاظ مالی براساس طول عمر حداقل ۵۰ سال به مبلغی حدود ۵میلیارد یورو میرسد.
شاهینیان اظهار داشت: کاهش زمان اجرای پروژهها به یک سوم زمان ساخت و ساز کنونی، امکان کار در تمامی فصول سال با شرایط آب و هوایی مختلف در کلیه مناطق جغرافیایی کشور از مزایای صنعتیسازی ساختمان و بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین، البته در زمان اجرا است.
وی با تاکید بر کاهش کارهای سخت و زیانآور کارگران ساختمانی در این روش، یعنی صنعتیسازی ساختمان گفت: صنعتیسازی ساختمان ضمن اینکه حجم مصرف مواد و مصالح را به حداقل میرساند و تقاضا را از بازار مصالح کاهش میدهد، از افزایش نرخ تورم نیز جلوگیری به عمل میآورد.
مدیرعامل شرکت ساختمانی ماهان با اشاره به اینکه یکی دیگر از اهداف شرکت انتقال تکنولوژیهای پیشرفته با ایجاد شهرک صنایع نوین ساختمانی است، گفت: اجرایی شدن این پروژه یعنی موافقت دولت با تولید یکمیلیون واحد مسکونی به روش صنعتی و با همکاری شرکتهای بلژیکی، موجب میشود تا مهندسان این کشور (بلژیک) طی برنامه منطقی مبادرت به ایجاد کارخانهها و مجتمعهای صنعتی پیشرفته و مناسب همانند مجتمعهای موجود خود در اروپا کنند.
جرقه از زلزله بم
شاهینیان خاطرنشان کرد: در صورت تحقق طرح ایجاد این شهرک صنعتی ویژه، میتوان به صراحت اذعان نمود که آن مجموعه در منطقه خاورمیانه به لحاظ تکنولوژی و حجم تولید منحصربهفرد شود.
وی با تاکید بر اینکه تولید ساختمان به روش صنعتی تحت نام تجاری و جهانی آن شرکت صورت میگیرد، گفت: با توجه به این امر امکان صادرات به کشورهای همسایه و سایر نقاط به راحتی فراهم میشود.
مدیرعامل شرکت ساختمانی ماهان در توضیح کاربری طرح ساخت یکمیلیون واحد مسکونی اظهار داشت: ایجاد شهرها و شهرکهای جدید استان تهران، شهرهای بزرگ و استانهای مختلف کشور، حضور در بافتهای فرسوده به منظور ساخت و نوسازی، ساخت واحدهای مسکونی در مناطق نفتی کشور و ساختوساز در مناطق آزاد تجاری و اقتصادی کشور میتواند با به کارگیری روشهای نوین ساخت صورت بگیرد.
به گفته وی در عین حال سرمایهگذاران بخشخصوصی و بانکها میتوانند از این طرح بهره لازم را برای ساخت و ساز ببرند.
مدیرعامل شرکت ساختمانی ماهان با اشاره به اینکه تصمیم اولیه برای ساختوساز به روش صنعتی بعد از وقوع زلزله بم گرفته شد، خاطرنشان کرد: بعد از آن اتفاق و مذاکره با کشورهای صاحب تکنولوژی تشکلی از صنایع پیشرفته ساختمانی بلژیک تشکیل شد و این تشکل فعالیت خود را با مطالعه بر روی مسائل و مشکلات پیش روی صنعت ساختمان ایران آغاز کرد.
وی اظهار داشت: مهمترین نتیجهای که مطالعات این گروه پس از سه سال به دنبال آورد، لزوم صنعتیسازی ساختمان و بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین ساخت در ایران است، چرا که وجود بافتهای فرسوده و زلزلهخیز بودن کشور لزوم این امر را بیشتر میکند.
وی افزود: اجرایی شدن این طرح منوط به زمان نهایی شدن مذاکرات با دولت و جلب موافقت مسوولان است.
سرعت ساختوسازها و پاسخ به نیاز مسکن
شاهینیان همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تاثیر اجرای این طرح بر بازار مسکن خاطرنشان کرد: با توجه به سرعت گرفتن ساختوساز، با به کارگیری این روش میتوان گفت که صنعتیسازی تاثیر مثبتی بر بازار مسکن بر جای خواهد گذاشت که مهمترین آن پاسخ به تقاضاهای موجود است.
گروه VoestAlpine هماکنون یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در جهان بوده و قادر به تولید اسکلتهای فلزی ساختمانی و توان تولید روزانه ۴هزار تن محصول اسکلتهای فلزی پیشساخته به صورت قطعات آماده نصب را دارد.
ایتکس گروپ (EtexGroup) یکی دیگر از شرکتهای بلژیکی در این طرح است که این شرکت تولیدکننده محصولات متنوع و نوین ساختمانی، همچنین تولیدکننده برتر ورقهای سیمانی مسلحشده سبک مقاوم مورد استفاده در پوششهای داخلی و خارجی ساختمانی است.
ساختمانسازی به روش صنعتی و با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین ساختمانی موضوعی است که در طرح جامع مسکن بر آن تاکید شده است، به طوری که گفته شده تا پایان سال دولت باید نزدیک به ۸۲میلیون مترمربع با استفاده از این روش ساختمان بسازد.
ارسال نظر