پژوهشگران پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، روشی کارآمد برای مقاوم‌سازی ساختمان‌های بتنی در برابر زلزله را آزمایش کردند. به گزارش ایسنا، دکتر فریبرز ناطقی الهی با اعلام این مطلب گفت: بیشتر روش‌هایی که تاکنون در این زمینه ارائه شده، غیرعملی و در برخی موارد، کاربر بوده و سبب افزایش زیاد در وزن و اختلال در کاربری سازه می‌شود.

وی افزود: بعضی از روش‌های ارائه شده تنها برای سازه‌هایی با نوع مشخص کاربرد دارد. در این میان استفاده از ورق‌های پلیمری مسلح، پلیمرهای مسلح فیبری (FRP) یکی از روش‌هایی است که در سال‌های اخیر رایج شده است.

ناطقی با اشاره به اینکه مقایسه نتایج تحلیل‌های رایانه‌ای با نتایج آزمایشگاهی از تطابق بسیار مناسبی برخوردار بوده است، گفت: برای مطالعه مقاوم‌سازی قالب‌های بتنی با دیوار آجری فشاری با استفاده از پلیمرهای مسلح کربنی چهار نمونه آزمایشگاهی با مقیاس ‌٢/١، پس از طراحی، ساخت‌و‌مقاوم‌سازی آزمایش شده است.

وی آسانی کاربرد و انجام سریع عملیات مقاوم‌سازی، طراحی و اجرای متناسب با خصوصیات ساخت‌و‌سازهای موجود در سطح کشور، مختل نشدن کاربری ساختمان در زمان اجرای عملیات مقاوم‌سازی و جلوگیری از انهدام و ریزش دیوارهای آجری هنگام وقوع زلزله را از ویژگی‌های‌ این طرح برشمرد.