رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن گفت: ساخت ۵/۱میلیون واحد مسکونی، یک استراتژی خوب از دولت نهم است که باید نقاط ضعف آن اصلاح شود. مجتبی بیگدلی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره طرح ساخت سالانه ۵/۱میلیون واحد مسکونی در کشور اظهار کرد: بعد از انقلاب این اولین بار است که در ردیف بودجه کشور، بخش مسکن از یک تبصره خاص برخوردار می‌شود که می‌توان آن را اقدامی‌ ارزنده در راستای تحقق نهضت مسکن‌سازی از سوی دولت نهم قلمداد کرد.

وی افزود: تا قبل از سال گذشته وضعیت ساخت‌وساز مسکن در کشور به صورت باری به هر جهت بود که این به هیچ عنوان جوابگوی مردم و جوانان نمی‌شد و با توجه به رشد ۷/۳درصدی جمعیت در کشور تا سال ۶۸ که اکنون منجر به بالا رفتن رقم ازدواج سالانه شده و همچنین ضریب تخریب، استهلاک و حوادث غیرمترقبه، تا سال ۱۳۹۵ حداقل ۵/۱ تا دو میلیون واحد مسکونی در سال نیاز داریم. دبیرکل کانون عالی کارفرمایان همچنین گفت: این اقدام دولت در تخصیص ۱۵هزار میلیارد تومان اعتبار تحت ردیف و تبصره در بودجه کشور برای آغاز طرح ساخت سالانه ۵/۱میلیون واحد مسکونی که در آینده هم توسعه یابد، یک اقدام انقلابی و شجاعانه در گسترش ساخت‌وساز و تولید مسکن در کشور است که البته ضعف‌هایی دارد که باید اصلاح شود.

وی خاطرنشان کرد: ساخت واحد‌های مسکونی این طرح صرفا به دست تعاونی‌ها و حذف بخش‌خصوصی در اجرای آن یک نوع ضعف استراتژیک است و این اعتقاد برخی کارشناسان که بخش‌خصوصی در ساخت‌وساز به دنبال سود است ولی تعاونی‌ها نیستند، یک اشتباه است.

بیگدلی افزود: ما بار‌ها گفته‌ایم وام‌های سه و ۱۰میلیون تومانی که به اشخاص می‌دهند، آثار تورمی‌ دارد و این وام‌ها باید به جای اشخاص، در اختیار پروژه‌ها قرار گیرد که کسی اهمیتی نداد، ولی اخیرا رییس‌جمهوری و وزیر مسکن عنوان کردند که این روند اشتباه بوده و پرداخت آن به اشخاص باید متوقف شود. این عضو هیات موسس بانک انبوه‌سازان مسکن با بیان اینکه نادیده گرفتن بخش‌خصوصی و صرفا مطرح کردن تعاونی‌ها در این طرح با بند (ج) اصل ۴۴ قانون اساسی مغایرت دارد، تصریح کرد: در سیاست‌های این طرح آمده است که تعاونی‌ها و کسانی که مجوز انبوه‌سازی دارند، برای ساخت‌وساز قرارداد ببندند اما فراموش نکنیم که انبوه‌سازان و کسانی که تجربه و نرم‌افزار مدیریتی ساخت را در اختیار و تمامی‌ مراحل پروژه را اعم از طراحی، تامین منابع تا تحویل برعهده دارند، هیچ وقت پیمانکار نمی‌شوند. وی ادامه داد: مطمئنا برای یک انبوه‌ساز اقتضا نمی‌کند و اصلا در شان او نیست که پیمانکاری کند، چرا که او کلیه مراحل مدیریت پروژه را از طراحی، ساخت و سرمایه‌گذاری، توامان در اختیار می‌گیرد و اصولا هیچ فرصتی جهت پیمانکاری برای دیگران نخواهد داشت.

رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن با تاکید بر اینکه حذف بخش‌خصوصی از گردونه ساخت ۵/۱میلیون واحد مسکونی یک اشتباه استراتژیک است، خاطرنشان کرد: چرا ما باید بخش‌خصوصی را که نزدیک به ۵۰ سال سابقه نرم‌افزار مدیریت تولید مسکن دارد، حذف کنیم و مساله پیچیده و بسیار مشکل مسکن را به دست تعاونی‌هایی که هیچ سابقه مدیریتی تولید مسکن نداشته و بی‌تجربه هستند، بسپاریم؟

وی در پایان حضور بخش‌خصوصی را در پروسه تولید و سرمایه‌گذاری کشور طبق اصل ۴۴ قانون اساسی خواستار شد و اظهار کرد: با شرکت دادن تعاونی‌ها به تنهایی و حذف بخش‌خصوصی در اجرای این طرح، باید منتظر طول کشیدن و پرهزینه شدن این پروژه بود که دولت باید مانند مساله وام سه و ۱۰میلیونی، این قسمت از سیاست‌های این طرح را اصلاح کند.