برج میلاد بر روی اسکناس‌ها

گروه مسکن- شهروندان تهرانی ۸ سال است قد کشیدن سازه‌ استوانه‌ای شکل در تپه‌های کوی‌نصر را به امید روزی که بتوانند از بالای آن شهر شلوغشان را نگاه کنند، تحمل می‌کنند. برج میلاد مدت‌ها است به قدری بلند شده که از کیلومترها مانده به شهر تهران قابل شناسایی است. اما این سازه ۴۳۵متری که قرار بود ساخت فاز اول آن امروز به اتمام برسد، به دلیل برخی مسائل با تاخیر ۵/۴ماه در بهره‌برداری روبه‌رو شده است.

آخرین خبرها درباره برج میلاد این است: در عید ۸۷ روزانه ۶هزار نفر می‌توانند از برج میلاد بازدید کنند.

خبر دیگر اینکه احتمال دارد برج میلاد بر روی اسکناس‌ها نیز برود تا نماد تهران از این طریق به مردم دورافتاده‌ترین نقاط کشور معرفی شود.

گروه مسکن- الهام علاقه‌بندان: با وجودی که روزشمار روی برج میلاد، ۳ روز دیگر صفر می‌شود اما این برج با تاخیر ۵/۴ماهه به بهره‌برداری می‌رسد. سیدرضا میرصادقی، مدیرعامل یادمان سازه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: برخی مسائل سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشور که بیشتر از سوی کشورهای اروپای غربی اتفاق افتاد، عامل اصلی تاخیر در بهره‌برداری به موقع برج میلاد است.

مدیرعامل یادمان سازه با اشاره به اینکه ۱۶درصد از برنامه زمان‌بندی، عقب هستیم خاطرنشان کرد: با گذشت ۸سال از عملیات اجرایی، پروژه ۴/۴۹درصد پیشرفت فیزیکی داشت. این در حالی است که طی ۱۸ماه گذشته پیشرفت فیزیکی به مرز ۸۴درصد رسید.

وی خاطرنشان کرد: به همه مردم نوید می‌دهیم، طی ۵/۴ماه آینده کل پروژه به اتمام برسد.

میرصادقی تصریح کرد: با ۵۰۰ ساعت کار کارشناسی، تاخیر را از ۱۳ماه به ۴ماه کاهش دادیم.

مدیرعامل شرکت یادمان سازه با بیان اینکه فاز اول برج، شامل برج میلاد، مرکز همایش‌های بین‌المللی، راه‌های دسترسی موتورخانه مرکزی، پارکینگ طبقاتی و محوطه‌سازی است اظهار داشت:‌ فاز دوم در نیمه دوم سال آغاز و ظرف ۶ماه به بهره‌برداری خواهد رسید.

میرصادقی تصریح کرد: برج میلاد در فاز یک، ظرفیت پذیرش ۶هزار نفر در روز را دارد.

به گفته وی، در ابتدای کار، روزانه ۴۰۰ الی ۵۰۰ نفر، بعد از گذشت یک ماه، حدود هزار نفر و در فروردین سال ۸۷ روزانه ۶هزار نفر می‌توانند از برج میلاد بازدید کنند.

مدیرعامل شرکت یادمان سازه با اشاره به نظرسنجی انجام شده از ۱۶۰۰ نفر در خصوص برج میلاد اظهار داشت: در این نظر سنجی ۵/۶۱درصد مردم عمده‌ترین منبع کسب اطلاع را خانواده و ۴۸درصد مطبوعات رادیو و تلویزیون بیان کردند.میرصادقی تصریح کرد: همچنین ۴۵درصد اعلام کرده‌اند برج میلاد توسط مهندسان ایرانی طراحی شده و ۶۰درصد هم گفته‌اند که برج توسط مهندسان ایرانی با مشارکت خارجی‌ها طراحی شده است. مدیرعامل شرکت یادمان سازه افزود: در نظرسنجی فوق ۸/۵۸درصد مردم گفته‌اند که اطلاع رسانی در مورد برج خیلی کم بوده و ۶۸درصد هم معتقدند که اطلاع‌رسانی کافی بوده در عین حال ۲/۵۸درصد مردم برج میلاد را نشانه پیشرفت علمی و ۴/۶۲درصد ساخت این برج را افتخارآمیز دانسته‌اند.میرصادقی افزود: در این نظر سنجی ۸/۵۳درصد مردم ساخت برج میلاد را موجب جذابیت شهر اعلام کرده‌اند همچنین ۵۵درصد از جامعه آماری مورد بررسی با چاپ تصویر برج میلاد بر روی اسکناس موافق بودند.

وی در خصوص مکان‌یابی انجام شده برای برج میلاد اظهار داشت:‌ این برج در بین ۴ بزرگراه چمران، همت، حکیم و شیخ فضل‌ا... قرار دارد و همین امر دسترسی به برج را برای مردم تسهیل می‌کند.

وی با بیان این که مطابق برنامه زمان‌بندی فاز ۲ در برنامه ۳۰ الی ۳۶ ماهه باید به پایان برسد گفت: راه‌اندازی خط مترو منو ریل و کارهای جنبی در فاز ۲ انجام می‌شود.

مدیرعامل یادمان سازه در پاسخ به سوالی مبنی بر زمان نهایی بهره‌برداری از آسانسورها اظهار داشت: عامل تاخیر در بهره‌برداری از برج، آسانسورها نیستند چرا که آسانسورها به موقع وارد شده است.

میرصادقی با تاکید بر این که ۱۶ آسانسور ۲۴ نفره با سرعت ۷ متر بر ثانیه در برج میلاد نصب می‌شود گفت: در سازه راس برج که در ۱۲ طبقه احداث می‌شود ۴ آسانسور جداگانه فعال می‌شود.

رستوران ۴۵۰ نفره

مدیرعامل یادمان سازه با بیان این که دو آسانسور جداگانه برای رستوران گردان نصب می‌شود خاطر نشان کرد: گنجایش نهایی این رستوران ۴۵۰ نفر است.میرصادقی با بیان این که مالکیت قسمت‌هایی که در فاز یک به بهره‌برداری می‌رسند مختص به شهرداری است تصریح کرد: کاربران خصوصی می‌توانند به صورت اجاره از این بخش‌ها استفاده کنند. وی افزود: در فاز دو امکان واگذاری تمام بخش‌ها وجود دارد. میرصادقی اظهار داشت: در این پروژه برای بازگشت سرمایه، نگاه اقتصادی وجود دارد چرا که در فاز یک از اعتبارات شهرداری استفاده شده است.

وی بااشاره به ارتفاع ۴۳۵متری برج میلاد اظهار داشت: مهم‌ترین هدف از بهره‌برداری از این برج مخابراتی، پوشش تلویزیونی بوده به طوری که هم‌اکنون ۲/۹۸درصد پوشش تلویزیونی داریم.

مدیرعامل یادمان سازه با تاکید بر اینکه برج میلاد منطبق با آیین‌نامه ۲۸۰۰ طراحی شده، گفت: با وجودی که در زمان ساخت این برج فقط ورژن یک آیین‌نامه ۲۸۰۰ موجود بود در سال‌های بعد با آمدن ورژن‌های جدید این آیین‌نامه با ورژن‌های جدید تطبیق داده شد.

عمر برج بیش از ۱۰۰سال است

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر واردات مصالح نامرغوب به تاخیر بهره‌برداری از برج گفت: با توجه به تاکیدی که بر ساخت برج با کیفیت بالا داشتیم در تلاش بودیم تا عمر این برج را به بیش از ۱۰۰سال ارتقا دادیم و نمی‌خواستیم با استفاده از مصالح نامرغوب وارداتی تاخیر را جبران کنیم.

مدیرعامل شرکت یادمان سازه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تاخیر نصب نمای شیشه‌ای بر روی برج اظهار داشت: دلیل این تاخیر بدقولی و لغو قرارداد با شرکتی بود که با ما وارد قرارداده شده بود اما به تازگی با یک شرکت ایرانی که جونیت خارجی دارد قرارداد تازه‌ای را برای نصب نمای شیشه‌ای منعقد کرده‌ایم. به گفته وی، مشکلات پیش آمده برای نصب نمای شیشه‌ای برطرف شده و در دی‌ماه سال‌‌جاری نمای شیشه‌ای برج نصب می‌شود.

میرصادقی از نصب سیستم اطفای حریق براساس استانداردهای بین‌المللی در برج میلاد خبر داد.