در صورت تصویب و اجرای طرح عامل چهارم در شهر جدید پرند
هزینه ساختوساز تعاونیها در پرند کاهش پیدا میکند
عکس: نسیم گلی
مهندس نصیر الدین شاهرخی؛ مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید پرند
شهر جدید پرند در کیلومتر ۳۵ اتوبان تهران - ساوه واقع در جنوب غربی تهران و روبهروی فرودگاه بینالمللی امامخمینی احداث شده است. شهری که به دلیل رعایت اصول ساختمانسازی، الگوهای مناسب شهرسازی، توسعه یکدست و وجود خدمات شهری به میزان نیاز در اکثر موارد، میان ۲۰شهر جدید کشور رتبه نخست را کسب کرده است.
مهمترین عاملی که منجر به کسب رتبه نخست برای این شهر شده هویتبخشی برای این شهر با ایجاد مراکز تفریحی، فرهنگی، فضای سبز، تجاری و از همه مهمتر مرکز صنعتی است، به طوری که ناحیه صنعتی در جنوب محور آزادراه تهران- ساوه و بخش مسکونی هم در ناحیه شمالی این آزادراه قرار دارد.
استفاده از عامل چهارم، طرحی است که فعلا اجرای آن در پرند موضوع پیگیری مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید است و قرار است همین روزها نتیجه نهایی اعلام شود.
در این طرح قرار است نوعی هماهنگی در ساختوساز در شهر جدید پرند به وجود بیاید.
با این حساب شهر جدید پرند اولین شهری خواهد بود که این طرح در آن پیاده خواهد شد و به نظر میرسد با اجرای آن، انبوه متقاضیان تعاونیهای مسکن برای ساختوساز، این شهر را انتخاب کنند.
در این روش ساخت واحدهای مسکونی چندین تعاونی مسکن توسط یک انبوهساز با نظارت و راهبری مشاوری به عنوان عامل چهارم که واسط و هماهنگکننده بین تعاونی مسکن، انبوهساز و شرکت عمران شهر جدید پرند خواهد بود، انجام میگیرد. تعاونیها با عامل چهارم قرارداد بسته، عامل چهارم با بهکارگیری چند انبوهساز واجد شرایط و در مقدار زیاد ساختوساز را انجام داده واحدهای مربوط به هر تعاونی را تحویل میدهد.
مزایای عامل چهارم
شاهرخی، مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید پرند در بازدید جمعی از اعضای تحریریه دنیایاقتصاد از این شهر در توضیح بیشتر درباره عامل چهارم و ساختوساز واحدهای مسکونی چندین تعاونی توسط یک انبوهساز با نظارت یک مدیر واحد گفت: اعتقاد داریم که تعاونیها تکتک درگیر پروسه ساخت نشوند، چراکه علاوهبر بالا رفتن هزینه تمامشده، امکان نظارت فنی و تخصصی بر انجام کار را ندارند.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند با تاکید بر اینکه احداث چند صد واحد مسکونی توسط یک انبوهساز هزینه ساخت را در مقابل ساخت همین تعداد خانه اما با چندین مدیریت و انبوهساز مختلف کاهش میدهد خاطرنشان کرد: از سوی دیگر ساخت تعداد واحد مسکونی زیاد این امکان را برای انبوهساز فراهم میآورد که از تکنولوژیهای نوین استفاده کند.
بدیهی است که در غیر این صورت برای ساخت چند ده واحد مسکونی راهی جز سنتیسازی و بهرهگیری از روشهای قدیمی وجود ندارد.
شاهرخی تصریح کرد: اگر انبوهسازی به عنوان نمونه هزار واحد بسازد، در مقابل انبوهسازی که صد واحد را میسازد هزینه تمامشده کمتری را پرداخت میکند. ضمن اینکه درخصوص تجهیز کارگاه و تامین هزینه مصالح هم صرفهجویی به عمل میآید.
وی اظهار داشت: با برگزاری جلسات متعدد با مسوولان مربوطه و متقاعد ساختن آنها و پس از آن اخذ مجوز لازم میخواهیم که این کار یعنی استفاده از مدیریت واحد یا عامل چهارم برای اولین بار در شهر جدید پرند صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه عامل چهارم با تعاونیها وارد قرارداد میشود، تصریح کرد: هر کدام از تعاونیها قرارداد تیپ با عامل چهارم بسته و این عامل چهارم حداکثر با اخذ ۳درصد هزینه، تبدیل به نماینده فنی تعاونیها میشود به گفته وی در این میان مرجع حل اختلاف و کنترل عالی تعاونیها، شرکت عمران شهر جدید پرند میشود که از دیگر سو باید بتوانیم به تعاونی این اختیار را بدهیم که از بین چندین انبوهساز با یکی از آنها عقد قرارداد نمایند.
شاهرخی خاطرنشان کرد: بعد از عقد قرارداد تعاونی با عامل چهارم و دادن وکالت، این عامل میتواند زمین را دریافت، طراحی و احداث کند و بعد از پایان کار قرارداد اجاره برای پرداخت با تکتک افراد منعقد میشود، از این رو عامل چهارم هیچ نقشی در زمین ندارد، فقط به عنوان مجری طرح است.
وی درباره مزایای بهرهگیری از طرح عامل چهارم اظهار داشت: استفاده از این طرح از تمام زوایا مشمول منطق برنده - برنده است، ضمن اینکه علاوهبر خوب ساخته شدن شهر میتوان از تکنولوژیهای نوین ساختمان بهره برد و علاوه بر آن تعاونیها نیز به مسکن خوب و ارزانتر دست پیدا کنند.
مدیرعامل شهر جدید پرند با اشاره به تاکیدهای صورت گرفته نسبت به استفاده از تکنولوژیهای جدید گفت: با این روش میتوان از این تکنولوژیها در ساختوساز استفاده کرد.
به گفته وی، به هر میزان که تعداد واحدهای مسکونی در حال ساخت بیشتر باشد هزینه مدیریت و تجهیز کارگاه به همان میزان کاهش مییابد.
مدیرعامل شهر جدید پرند در پاسخ به سوالی مبنیبر الزامآور بودن تعاونیها نسبت به مشارکت در این طرح خاطرنشان کرد: مکانیزم مطرح برای استفاده از این طرح، تشویق و توجیه است و هیچ الزامی در کار نخواهد بود.وی با بیان اینکه تعاونیها را به شرکت در طرح عامل چهارم ملزم نمیکنیم اظهار داشت: اما در عین حال باید مراقبت جدی برای برهم نخوردن هماهنگی طراحی شهری را مدنظر داشته باشیم.
شاهرخی گفت: در صورت عدمهماهنگی تعاونیها برای ما این اجبار پیش میآید که خودمان مطالعات طراحی شهری را انجام دهیم و به سازنده بگوییم در این چارچوب طراحی و اجرا کند.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید افزود: قیمت تمامشده با استفاده از این طرح بسیار پایین میآید.
پرند
شهر جدید پرند با جمعیت مصوب 150هزار نفر در مساحت بیش از 2500 هکتار و در 10 ناحیه شکل گرفته است و برای هر ناحیه کاربری خاصی تعریف شده است و بنابر تقسیمات صورت گرفته ناحیه یک با وسعت 400 هکتار به نمایشگاه بینالمللی، ناحیه دو با وسعت 173 هکتار به آموزشعالی، ناحیه 3 تا ناحیه 7 با 5/861 هکتار وسعت به فضای مسکونی، ناحیه 8 با 110 هکتار وسعت به فضای تاریخی، ناحیه 9 با 464 هکتار وسعت به نیروگاه پرند و کاربریهای فراشهری و ناحیه 10 با 617هکتار وسعت به فضای صنعتی اختصاص یافته است.
سهم پرند از ۵/۱میلیون واحد ۱۰۰هزار واحد است
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند در خصوص میزان سهمیه پیشبینی شده برای واگذاری زمین به صورت اجاره 99ساله و اجاره 5ساله در این شهر گفت: در محدوده موجود برای ساخت بر روی زمین اجاره 99ساله و همچنین واحدهای مسکونی اجارهای 5ساله 20هزار واحد در نظر گرفتهایم که 18هزار واحد سهمیه 99ساله و 2هزار واحد به صورت اجاره 5ساله واگذار میشود.به گفته وی با سهمیه در نظر گرفته شده برای واگذاری زمین به صورت اجاره 99ساله از 230هزار واحد مسکونی سهمیه استان تهران، 100هزار واحد است که تحقق این امر منوط به افزایش محدوده و صدور اجازه افزایش جمعیت شهر در مراجع قانونی است.شاهرخی در خصوص زمانبندی برای واگذاری این زمینها گفت: طبق برنامهریزی صورت گرفته این زمینها باید طی سالجاری واگذار میشد، اما با توجه به وام بانکی در نظر گرفته شده اتمام عملیات اجرایی تمام این واحدها بعید به نظر می رسد.
وی با بیان اینکه سیستم بانکی کل وام واحدهای مسکونی را در کل کشور تقبل نکرده تصریح کرد: حدود ۱۵هزار میلیارد تومان برای ساخت ۵/۱میلیون واحد مسکونی پیشبینی شده که تاکنون سیستم بانکی پرداخت ۷هزار و ۵۰۰میلیارد تومان از آن را تقبل کرده است.
رعایت بیش از 70درصد اصول شهرسازی در پرند
به گفته شاهرخی بیش از ۷۰درصد اصول معماری، شهرسازی، ساختمانسازی و مقاومسازی در شهر پرند رعایت شده است.
عکس: نسیم گلی
این در حالی است که در برخی شهرها حتی تا ده درصد هم این اصول رعایت نشده است. مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید پرند خاطرنشان کرد: غیر از فاز یک در بقیه فازها واگذاریها به صورت انبوهسازی است. وی با اشاره به حضور یک ساله در شرکت عمران شهر پرند گفت: به منظور توسعه فضاهای سبز فراخوانی را برای انتخاب مشاور جهت تهیه طرح جامع فضای سبز اعلام کردهایم. شاهرخی تصریح کرد: در حال مذاکره با سازمان مسکن و شهرسازی استان تهران و شورایعالی معماری شهرسازی هستیم تا مطالعه مربوط به توسعه آتی شهر را با جمعیتپذیری بالاتر، انجام دهیم.
به گفته وی، خدمات تجاری، خدمات آموزشی و درمانگاه در هر محله وجود دارد.
مدیرعامل شرکت شهر جدید پرند افزود: برای تاسیس بیمارستان هم بخشخصوصی درخواست همکاری داده است.
کارتینگ و فرمولا (۳) در پرند
شاهرخی در خصوص خدمات تفریحی شهر جدید پرند اظهار داشت: احداث نمایشگاه اکسپو در ناحیه یک از جمله خدمات ضروری فراشهری است، همچنین در ناحیه 8 کارتینگ و پیست فرمولا (3) و مجموعه تفریحی - گردشگری احداث میشود.
وی با بیان اینکه ناحیه دو به سایت دانشگاهی اختصاص داده شده، خاطرنشان کرد: هماکنون ۹هزار دانشجو در دانشگاههای آزاد و پیام نور مشغول به تحصیل هستند که پیشبینی میشود در سال تحصیلی جدید این تعداد به ۱۲هزار نفر افزایش مییابد.
وی افزود: از فاز دو به بعد که در ناحیه 5 قرار میگیرد ساختوسازهای مسکونی آغاز شده که در این فاز 6هزار و 500 واحد مسکونی ساخته شده است.
وی با بیان اینکه در فاز سه شرکت مالزیایی مشغول به کار است، گفت: در فاز چهار هنوز واگذاریها آغاز نشده است که در این فاز و فاز ۵ سهمی برای واگذاری زمین به صورت اجاره ۹۹ساله در نظر گرفته شده است.
هدف شهرسازی است نه خانهسازی
شاهرخی با بیان اینکه هدف ما از حضور در شهر پرند فقط ساختمانسازی نیست، گفت: هدف ما شهرسازی است و این امر بدون هویت بخشیدن به شهر روی نمیدهد.
به گفته وی، شکلگیری ناحیه صنعتی و ورود مترو به داخل شهر از جمله اقداماتی است که برای هویت بخشیدن به شهر پرند صورت گرفته است همچنین در قسمت شمالی شهر پرند یک پارک بزرگ در حال احداث است.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند در خصوص ایجاد خدمات آموزشی در شهر گفت: در حال حاضر بیش از نیاز جمعیت، خدمات آموزشی در شهر پرند داریم.
وی با بیان اینکه تا سال گذشته متقاضی برای احداث پمپ بنزین نداشتیم، گفت: در سالجاری تقاضاهای زیادی برای این امر حتی احداث پمپ گاز (CNG) ارائه شده است.
مترو تا سه سال دیگر
مدیرعامل شهر جدید پرند در خصوص دسترسیهای شهر پرند گفت: بخشی از حجم ترافیک توسط مترو پوشش داده میشود که هماکنون مراحل مسیریابی آن خاتمه یافته است.
وی در خصوص زمان نهایی بهرهبرداری از مترو گفت: پیشبینی ما این است که حداکثر ظرف سه سال آینده مترو به بهرهبرداری برسد که در صورت کمک مالی دولت، امکان بهرهبرداری زودتر از این زمان هم وجود دارد.
A.T.M سیار در پرند
وی با اشاره به افتتاح اولین A.T.M در شهر پرند گفت: پس از توافق با بانک ملی، اولین دستگاه A.T.M در این شهر راهاندازی خواهد شد. همچنین در نظر است که دستگاه A.T.M مورد استفاده رانندگان (بدون پیاده شدن از ماشین) نیز در شهر جدید پرند نصب شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان بالا رفتن حجم ترافیک در ورودی شهر به دلیل واقع شدن نمایشگاه در آن نقطه گفت: پیشبینی شده که دسترسی جداگانه به صورت تقاطع غیر همسطح برای نمایشگاه احداث شود.
وی در خصوص مساحت کلی برای ساخت واحدهای مسکونی (در طرح توسعه) گفت: کل مساحت در نظر گرفته شده برای ساختوساز مسکونی و خدمات موردنیاز آنها در حال حاضر در پرند ۱۸۰۰ هکتار است.
مدیرعامل شرکت عمران شهر پرند با بیان اینکه بین میزان واحدهای خریداری شده و جمعیت شهر تفاوت وجود دارد، افزود: دو دلیل عمده عامل این اتفاق است اول اینکه عدهای با قصد سرمایهگذاری خانهها را خریداری کردهاند و دوم عدم فراهم بودن خدمات مناسب شهری است.
شاهرخی با تاکید بر لزوم بهبود خدمات حملونقل برای افزایش تمایل نسبت به سکونت در شهر خاطرنشان کرد: احداث مترو یکی از اقداماتی است که برای تسهیل حملونقل صورت میگیرد و در کوتاهمدت علاوهبر خدمات موجود، درصدد قرار دادن چندین دستگاه اتوبوس از پرند به ایستگاه مترو حرم امام هستیم.
وی با بیان اینکه اتوبوس ریلی در شهر وجود دارد، اظهار داشت: این اتوبوس دو سرویس در صبح و چهار سرویس در عصر از راهآهن به پرند میآید.
عکس: نسیم گلی
وی افزود: از بهمنماه سال گذشته با تجهیز شهر به گاز شهری تمایل برای سکونت در شهر نیز بیشتر شد.
پرند 3 سال دیگر تکمیل میشود
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند گفت: پیشبینی میکنیم حداکثر ظرف سه تا چهار سال آینده کل واحدهای مسکونی شهر احداث شود و متناسب با استقرار جمعیت خدمات شهری ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه هر انبوهساز حداقل بین 2 تا 2هزار و پانصد واحد مسکونی در سال احداث میکند، افزود: بدین ترتیب حداقل دههزار واحد مسکونی سالانه ساخته میشود.
شاهرخی با اشاره به لزوم رعایت حقوق عمومی در پروسه ساخت گفت: نماسازی، استفاده از پنجره دوجداره و تکمیل مشاعات آپارتمانها از جمله مواردی است که در تعریف حقوق عمومی میآید و باید توسط سازنده رعایت شوند. شاهرخی در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان فروش واحدهای مسکونی به صورت اجاره ۹۹ساله اظهار داشت: به محض اخذ پایان کار و عقد قرارداد اجاره برحسب متراژ و امضای سند تفکیکی توسط نماینده ما، امکان فروش فراهم میشود.
وی در خصوص زمان در نظر گرفته شده برای ساخت گفت: زمان پیشبینی شده برای ساخت واحدهای معمولی 2طبقه 18ماه است، اما پیشبینی میکنیم به صورت انبوهسازی و با استفاده از تکنولوژیهای روز قابل کاهش به 12ماه هم است.
شاهرخی در خصوص تغییرات میزان اجاره زمینهای ۹۹ ساله اظهار داشت: میزان اجاره درصدی از قیمت منطقهای است که در مقابل قیمت زمین، بسیار ناچیز است.
ارسال نظر