خبرعضو کمیسیون عمران مجلس:
ابتکار عمل دولت در خرید زمینها قابل قبول است
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس تصریح کرد: اگر بحث پیشخرید مسکن و تولید آن امنیت پیدا کند، مردم سرمایههای کوچک خود را در اختیار انبوهسازان و سرمایهگذاران بزرگ قرار میدهند. بهمن الیاسی، عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با «ایسنا»، با بیان اینکه اگر سرمایهگذار و انبوهسازان از سرمایهگذاری خود در بخش مسکن احساس امنیت کنند، رغبت مضاعفی بر تولید مسکن پیدا میکنند، گفت: اگر مردم نیز احساس امنیت از خرید مسکن در پیش انبوهسازان داشته باشند و بدانند که روزی صاحب مسکن مورد نیاز خود خواهند شد، در این صورت سرمایههای کوچک خود را در اختیار انبوهسازان و سرمایهگذاران بزرگ قرار میدهند.
وی یادآور شد: در هر حال لازم است در شرایطی که بحرانی به نام بحران تامین مسکن در کشور وجود دارد، از تمام توان برای تامین مالی مسکن و انبوهسازی استفاده کنیم، تا بتوانیم مسکن مورد نیاز کشور را تهیه و تامین کنیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه مسکنسازی باید سود داشته باشد اما ساختوساز باید رونق همیشگی و ملایمی را طی کند، افزود: ساختوساز باید همراه با سایر مؤلفههای اقتصادی در پیشرفت و توسعه باشد، به گونهای که مسکنساز و تولیدکننده احساس کنند که مقداری از این سرمایه میتواند سود داشته باشد. اما اگر زمانی سود داشته باشد و زمانی دچار رکود شود، آن وقت این بازار ناامن خواهد شد.
به گفته الیاسی، در حال حاضر بازار رونقداری در بخش مسکن وجود دارد؛ اما متاسفانه این رونق همراه با تورم است.
وی با اشاره به اینکه وقتی بازار مسکن رونق پیدا میکند، افرادی که سرمایهدار هستند اما مسکنساز نیستند، سرمایه خود را در بخش مسکن به کار میگیرند و خود به خود عامل تورم و افزایش اجاره بها میشوند، تصریح کرد: زمانی که بازار از رونق میافتد، این افراد کل سرمایه خود را بیرون میکشند و در بخش دیگری سرمایهگذاری میکنند، بنابراین باز هم بخش مسکن دچار رکود شدید میشود.
به اعتقاد نماینده مردم سنقر و کلیایی، اگر وزارت مسکن از تمام راههای تامین مالی مسکن و راههای تولید، از انواع تکنولوژی ساخت مسکن استفاده کند و یک سیاست ثابت و روند درست افزایشی رو به پیشرفت داشته باشد، وضعیت بهتری را میتوان در آینده و در بخش مسکن رقم زد.
وی با بیان اینکه اگر رونق بازار مسکن مقطعی بوده و سیاستها متحول و چندگانه باشد، این بخش متزلزل میشود، گفت: در این صورت نه انبوهساز مسکن وظیفه خود را میداند و نه مردم میدانند که در آینده چه وضعیتی خواهند داشت، آیا صاحب مسکن میشوند یا خیر؟
الیاسی افزود: بنابراین باید از تمام طرحها و راهها استفاده کرد تا از وضعیت موجود مسکن خارج شد.
وی در ادامه گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه دولت میتواند به اندازه توسعه آینده شهرها زمینهایی که امکان مسکونی شدن را دارند به قیمت حال آن زمینها را تملک کند و در آینده آنها را به مسکن تبدیل کند، اظهار کرد: اگر خرید این زمینها در اختیار افرادی غیر از وزارت مسکن و سازمان ملی زمین و مسکن قرار گیرد، از این زمینها در کار سرمایهداری و سرمایهگذاری استفاده خواهند کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس بهترین راه را درباره ابتکار عمل دولت در خرید تمام زمینهای قابل توسعه در شهرها عنوان کرد و گفت: دولت باید به شکلی با قیمت عادلانه این زمینها را خریداری کند و خود نقش ابتکاری تولید و توسعه مسکن را انجام دهد. بنابراین نباید اینگونه باشد که هرجا مردم رفتند و مسکن ساختند، بعد از آن دولت وارد عمل شود و امکاناتی مانند برق، گاز، تلفن و... را به آن مناطق ببرد. زیرا در آن زمان شیرازه کار به هم خورده و کنترل آن از دست دولت خارج میشود.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح بازار رهن ثانویه مسکن، گفت: اجرای طرح بازار رهن ثانویه مسکن به خودی خود نمیتواند مشکل مسکن را حل کند، بلکه میتواند به عنوان مؤلفهای در کنار مولفههای دیگر به افراد و بانکهایی که تمایل به مشارکت دارند، کمک کند.
ارسال نظر