مرفهان خانه لوکس می‌خواهند
گروه مسکن - الهام علاقه‌بندان: بعد از اینکه خانه‌های ویلایی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها یکی پس از دیگری تخریب شد و جایش را به برج‌های چندده طبقه داد، مهندسان معمار که جای استاد بناها را گرفته بودند با طراحی آپارتمان‌های کوچک یا به تعبیر عامیانه قوطی کبریتی به شیوه نوین و با تبعیت از مد روز خواستند جایگزینی برای باغ‌ها و باغچه‌های سال‌های قبل معرفی کنند تا به این وسیله خانه‌های کوچک امروزی چندان دلگیر به نظر نیاید.

عکس: سامان دزیانیان
مهندس فرین‌نیا مدیرعامل شرکت سازه یاران
ساخت‌و‌ساز آپارتمان‌های لوکس و مجهز به امکانات جدید از جمله کابین‌های MDF، کف سنگ، در بازکن برقی، آیفون تصویری و ده‌ها مدل امکانات دیگر که به خانه‌های جدید راه یافته بیش از گذشته مورد توجه فعالان بازار مسکن قرار گرفته به‌طوری که با نیم نگاهی به درون آپارتمان‌های امروزی این نکته قابل‌توجه است.
رشد تقاضا در بازار مسکن به ویژه‌ آپارتمان‌های لوکس موجب تاسیس شرکت‌های ساختمانی شده که هدف خود را ساخت‌و‌ساز لوکس قرار داده‌اند.
یکی از همین شرکت‌ها با نام شرکت سازه یاران است.
متنی که در پی می‌خوانید شرح گفت‌و‌گو با فرید فرین‌نیا رییس هیات‌مدیره همین شرکت است.
عمده‌ترین هدف پیش روی شرکت سازه‌یاران در بازار مسکن با توجه به حجم تقاضای موجود چیست؟
در حال حاضر و با وجود نیازی که در کشور نسبت به خانه‌های استاندارد وجود دارد، اما کمترین توجهی از سوی دولت به این امر مبذول نمی‌شود و خروج مقادیر متنابهی ارز از کشور به کشورهای اطراف برای خرید آپارتمان‌ها و خانه‌های لوکس گواه این مدعا است. این در حالی است که در صورت تسهیل شرایط از سوی دولت برای ساخت‌و‌سازهای لوکس این سرمایه‌ها از کشور خارج نمی‌شود.
اگر برنامه چهارم توسعه به عنوان موتور توسعه مطرح می‌شود برای گردش این موتور نیاز به پول و ارز وجود دارد و همان طور که برای قشر مرفه دولت اقدام به واردات خودروی لوکس می‌کند باید ترتیبی اتخاذ دهد تا ساخت‌وساز خانه‌های لوکس هم برای فعالان در این بخش تسهیل شود.
یکی از راه‌های به حرکت افتادن موتور توسعه برنامه چهارم فراهم شدن شرایطی است که سرمایه قشر مرفه در داخل کشور خرج شود.
با توجه به این امر مهم‌ترین هدفتان از حضور در نمایشگاه ساختمان که چندی پیش برگزار شد چه بود؟
مهم‌ترین هدف ما از حضور در این نمایشگاه شناخت سرمایه‌گذاران برای ساخت‌وسازهای لوکس است.
هدف ما از ساخت‌وساز فقط احداث سرپناه نیست، بلکه می‌خواهیم در کنار این امر نیاز به احترام، پرستیژ، استحکام، ایمنی و زیبایی قشر خاصی از جامعه را تامین کنیم.
همان‌طور که مستحضرید نزدیک به 110 شغل در صنعت ساختمان‌سازی فعال هستند و به هر میزان که سرمایه به این بخش تزریق شود موتور محرک صنعت شروع به چرخش می‌کند. از این رو دولت باید شرایطی را برای ساخت‌وساز ارزان اما مطابق خواست مصرف‌کننده فراهم کند.
از نظر شما مهم‌ترین عامل گرانی خانه چیست؟
مهم‌ترین عامل گرانی همان‌طور که بارها اعلام شده بالا بودن قیمت زمین است و در صورتی که فعالان بازار ساخت بتوانند زمین ارزان تهیه کنند، صنعت ساختمان سازی وارد مرحله جدید می‌شود، در عین حال میزان اشتغالزایی هم در این بخش افزایش می‌یابد، از سوی دیگر مانع بزرگی بر سر خروج ارز از کشور به وجود می‌آید.
با افزایش قیمت مسکن همزمان با افزایش تقاضا در بازار مسکن و نیاز به ساخت ۵/۱میلیون واحد مسکونی تا پایان سال ۸۶ همچنین بیشتر بودن نیاز به وجود مکانی برای زندگی تا یک خانه لوکس و مجلل، آیا در چنین شرایطی نیاز به ساخت و ساز لوکس وجود دارد؟
اگر نحوه تفکرمان به این صورت باشد پس باید از دولت و واردکنندگان پرسید که دلیل واردات اتومبیل‌های لوکس که حتی قیمت برخی از آنها در حد یک خانه با متراژ 100مترمربعی است چیست؟
آینده بازار مسکن را چطور می بینید؟ و چه ارزیابی از قیمت‌ها دارید؟
در سال 88 نزدیک به یک‌میلیون افراد جوان به سن ازدواج می‌رسند و اگر فقط 10درصد این افراد هم تشکیل خانواده بدهند نیاز به مسکن افزایش می‌یابد، باید شرایطی برای تامین مسکن این اقشار فراهم آید.
از فعالیت‌های صورت گرفته توسط شرکت خودتان بگویید و تا کنون چندین پروژه را به انجام رسانده‌اید؟
حدود 19پروژه بالغ بر 100هزار متر مربع در حال ساخت داریم، این تعداد واحد مسکونی در متراژ‌های مختلف بین 50 تا 600مترمربع ساخته می‌شوند، اما متاسفانه برای فروش این واحدها به دلیل عدم حمایت دولت نمی‌توانیم تسهیلاتی را به خریداران ارائه دهیم.