انتقاد یک تعاونی مسکن به نحوه تخصیص مصالح ساختمانی
خواسته تعاونیهای مسکن، عمل به ماده ۶۶ قانون تعاون و در اختیار گذاشتن سهمیه مصالح ساختمانی به اتحادیهها بر اساس قیمت تمام شده است. محمد تیشهیار، مشاور تعاونی مسکن سازمان نظام پزشکی تهران، به ایسنا گفت: از دولت میخواهیم تا به ماده ۶۶ قانون تعاون عمل شود، در غیر این صورت به صرف در اختیار گذاشتن زمین به تعاونیها در حاشیه شهرها و ندادن امکانات و تسهیلات لازم و مورد نیاز، تجریه زمینهای اصلاحات اراضی قبل از انقلاب تکرار خواهد شد.
وی بند (د) تبصره ۶ بودجه سال ۸۶ را موجب تحول در بازار مسکن دانست و گفت: تنها راه پایین آوردن و تثبیت قیمت مسکن همین اقدام دولت است و امیدواریم که پشتکار لازم برای تحقق این هدف و حمایت از تعاونیهای مسکن وجود داشته باشد.
تیشهیار، درباره تاسیس بانک توسعه تعاون اظهار کرد: اگر بانک توسعه تعاون تشکیل شود، مشکل دادن وام به تعاونیها به سرعت برطرف میشود ولی نکته قابل تامل این است که تا پنج سال از محل تبصره تکلیفی، مجوز دریافت ۵۵۰میلیارد تومان اعتبار داشتیم اما بانک رفاه و ملت هیچ کدام به ما وام ندادند از طرفی بانکها خودشان مشکلات مالی دارند، به همین خاطر دولت باید بانکی را به بخش تعاون معرفی کند که به معنای حقیقی از تعاونیها حمایت کند.
وی در ادامه درباره طرح واگذاری زمینهای اجاره ۹۹ ساله و نقاط ضعف و قوت آن ابراز عقیده کرد و گفت: به این طرح خوشبینم و معتقدم باید از کارشناسان خبره وزارت تعاون برای اجرای آن استفاده کرد و دید منفی که وزارت مسکن و شهرسازی بعضا نسبت به تعاونیها دارد، با اجرای طرح از بین برود.
تیشه یار گفت: مشکل انبوه سازی تعاونیهای مسکن با این طرح حل شده و در صورتی که کار شکنی ایجاد نشود و شهرداریها برای تعاونیها سنگاندازی نکنند و همکاری لازم را در دادن جواز و عوارض داشته باشند تعاونیهای مسکن در ساختوساز موفق عمل خواهند کرد.
وی ابراز امیدواری کرد: در صورتی که دولت در کلان شهرها زمینی در اختیار دارد یا اماکن و بافتهای فرسودهای برای بازسازی وجود دارد، آنها را در اختیار تعاونیهای مسکن قرار بدهد.
مشاور تعاونی مسکن سازمان نظام پزشکی تهران در بخش دیگری از سخنان خود درباره تامین مصالح ساختمانی، به ویژه سیمان برای ساختوساز گفت: دولت باید جلوی رانتخواران و مافیای سیمان و آهن را بگیرد، آمار تولیدات ما در داخل مشخص است ولی معلوم نیست که این میزان تولید به کجا میرود؟
وی تصریح کرد: دولت باید سهمیه تعاونیهای مسکن را مشخص کند و اگر میخواهد طرحهای توسعه مسکن خود را دنبال کند و به اجرا در آورد، نسبت به تامین مصالح مورد نیاز اقدامات اساسی را بیندیشد. متاسفانه به قیمت سیمان هر روز افزوده میشود و خرید آن در بازار برای ما به مشکل بزرگی تبدیل شده است. تیشهیار متذکر شد: تعاونیها از دولت یارانه نمیخواهند، بلکه میخواهند براساس قیمت تمام شده سیمان، سهمیه در اختیار اتحادیهها بگذارد تا تعاونیهای مسکن از طریق اتحادیهها مصالح مورد نیاز خود را تامین کنند.
ارسال نظر