نیلوفر قدیری
اخبار مربوط به برج سازی و سازه‌‌های بلند بیشترین اخبار ساخت و ساز را در دنیا به خود اختصاص می‌دهد. در این میان ماه گذشته گزارشی درباره آسمان خراش‌های سبز دنیا منتشر شد که موضوع آن بررسی آسمان‌خراش‌هایی در دنیاست که کمترین آسیب را به محیط زیست وارد می‌کنند و کمترین مصرف انرژی را دارند.

در این گزارش که سمپوزیوم بین‌المللی ساختمان‌های سبز در نیویورک آن را تهیه کرده است، نام ده آسمان‌خراش سبز اول دنیا آمده است. فهرست این آسمان خراش‌ها به این ترتیب است:

مرکز تجارت جهانی بحرین
این مرکز البته فعلا در حال ساخت است و در پایان سال جاری میلادی کار ساخت آن کامل می‌شود. سه ملخ ۳۰ متری که بین این دو برج قرار دارد در سال ۱۱۰۰ مگاوات برق برای این ساختمان‌های ۴۲ طبقه تولید می‌کند. همچنین این ساختمان‌ها طوری طراحی شده که مسیر عبور هوا درمیان طبقات ‌آن بدون هیچ مشکلی وجود داشته باشد. طبقات مختلف این برج دیدهای متفاوتی به روی کل جزیره دارد.

برج رودخانه پرل در چین
این برج هم که یکی دیگر از آسمان خراش‌های سبز دنیاست، در حال ساخت است و ساخت آن کامل نشده است. این برج طوری طراحی شده که باد را در طول خود درو می‌کند. در بدنه این ساختمان توربین‌های بادی طراحی شده تا با استفاده از این باد انرژی تولید کند. این برج از دور به یک بال غول پیکر شبیه است که باد را از میان ۷۱ طبقه خود عبور می‌دهد. این ساختمان گرما و سرما را هم درون خود نگاه می‌دارد. این ساختمان در سال ۲۰۰۹ افتتاح می‌شود.

برج کرانه آمریکا- نیویورک
طراحان این برج که آن هم در حال ساخت است، بدنه آن را از پلاتین ساخته‌اند. این برج از آب باران و پنجره‌های قدی سقف تا کف خود برای سرمایش و نور استفاده می‌کند. همچنین قرار است از تابش آفتاب بر بدنه این ساختمان انرژی گرفته شود.

برج خانه آفتاب- دبی
مرکز مالی بین‌المللی دبی قرار است در این برج شروع به کار کند. در این برج ۴‌هزار تابلوی انرژی خورشیدی در بخش جنوبی و سه توربین بادی ۲۲۵ کیلوواتی در شمال آن تعبیه شده است. برق این برج از این دو ناحیه تامین می‌شود.

برج منچستر- انگلیس
این برج از نظر جذب نیرو و انرژی خورشیدی از هر برج دیگری برتر است. در ساختمان این برج ۷‌هزار تابلوی جذب انرژی خورشیدی و ۲۴ توربین بادی در سقف تعبیه شده است. این برج می‌تواند ۱۰‌درصد انرژی مصرفی‌اش را خودش تامین کند.

برج hearst - نیویورک
این برج اولین برج شهر نیویورک است که گواهی انرژی سبز را از سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا دریافت کرده است. ۸۰‌درصد از فلزی که در ساختمان این برج به کار رفته است بازیافتی است. کاشی سقف و کف این برج هم از مواد بازیافتی است. این برج که سال گذشته افتتاح شده به شکل الماس است، اما ظاهر زیبا و خیره کننده آن فقط به خاطر زیبایی نیست، بلکه به این خاطر طراحی شده که نور بیشتری به داخل ساختمان راه بدهد.

برج انرژی دبی
اگر کار ساخت این برج ۶۸ طبقه آنطور که طراحی شده پیش برود بلندترین برج زیست‌محیطی و سبز دبی خواهد شد. یک توربین بادی ۷۰ متری بر فراز این برج تولید انرژی آن را به عهده دارد. توربین بادی تنها امتیاز این برج نیست، بلکه تابلوهای جذب نور خورشید هم بخش دیگری از سیستم تولید انرژی آن را به عهده دارند.

برج مسکونی تیستلتون لندن
این برج که فعلا در مرحله طراحی است قرار است برج مسکونی با تکنولوژی توربین‌های بادی باشد. ۴ توربینی که در یک سوی این برج طراحی شده توانایی تولید ۴۰‌هزار کیلووات ساعت‌برق را در سال دارد. این میزان ۱۵‌درصد بیشتر از میزان برق مصرفی این برج است.

برج پارک شیکاگو
این برج که مراحل پایانی ساخت را می‌گذراند و آخر امسال افتتاح می‌شود، اولین آسمان خراش مسکونی در شهر شیکاگو با رعایت استانداردهای زیست‌محیطی است. ساکنان این برج اگر چه برای خرید هر واحد از آن باید پول زیادی بپردازند، اما در عوض قبض‌های آب و برق و انرژی آنها رقم پایینی دارد. در طبقه ۲۵ این برج باغ زمستانی قرار دارد که بسیار دیدنی است.

برج کاکتوس در روتردام
این برج در روتردام هلند در ۱۹ طبقه ساخته شده و ۹۸ واحد دارد. به دلیل طراحی بالکن‌های این واحدها، هر واحد از نور بسیار خوب و کافی برخوردار است. البته این برج از دیگر تکنولوژی‌های کاهش مصرف انرژی برخوردار نیست، اما ظاهر زیبا و عجیب آن خیره‌کننده است.

۰

10 برج سبــز اول دنیا