گروه مسکن- انبوه‌سازان با افزایش قیمت انرژی و به دنبال آن حذف سوبسیدها نسبت به بکارگیری فناوری اطلاعات و هوشمند‌سازی سازه‌های مسکونی، اداری و تجاری ترغیب می‌شوند. حسین کمالو، مدیر منابع انسانی و ارتباطات شرکت بین‌المللی توسعه ساختمان با اشاره به توسعه روز افزون ساختمان‌های هوشمند در دنیا اظهار داشت: منظور از ساختمان هوشمند آن قسمت از وسایل، تجهیزات و امکاناتی است که عملکرد اتوماتیک داشته و هر فرد می‌تواند به صورت مستقیم در ساختمان، محیط کار و زندگی با آن در تعامل باشد و به نحوی از آن تجهیزات با عنوان کاربر استفاده نماید.

وی افزود: این گونه امکانات علاوه بر افزایش سطح رفاه در محیط‌های زندگی دارای نقش سازنده‌ای در صرفه‌جویی انرژی و حفاظت از محیط زیست بوده و میزان سرمایه‌گذاری به عمل آمده در آن نیز دارای توجیه منطقی است.کمالو، با تاکید بر بهره‌برداری همه‌جانبه از تمامی دستاوردهای بشری در زمینه علم و فناوری، خاطر نشان کرد: هر روز بر توسعه این گونه فناوری‌ها افزوده می‌شود، به نحوی که توسعه روز افزون IT به خصوص در سال‌های اخیر و تحولات ICT امکانات فراوانی را حتی در احداث ساختمان‌ها فراهم کرده است.

وی با اشاره به امکاناتی که به صورت هوشمند و اتوماتیک در محیط‌های زندگی خانه و محل کار مورد استفاده قرار می‌گیرد، تصریح‌کرد: وسایل و امکانات اتوماتیک در دسترسی به مکان‌ها، بهره‌برداری از لوازم و تجهیزات، مناسب کردن شرایط و فضاهای محیط، تعامل با محیط‌های مجازی خارجی و تامین امنیت محیط زندگی بسیار موثر واقع خواهد شد.

مدیر منابع انسانی و ارتباطات شرکت بین‌المللی توسعه ساختمان، یکپارچگی، تطابق و سازگاری سیستم‌های فوق در یک ساختمان را از جمله ملاحظاتی دانست که باید در تدوین استانداردها و پروتکل‌های مربوطه در نظر گرفته شود تا تداخل سیستم‌ها و مشکلات بعدی نگهداری به وجود نیاید.

وی، از نرم‌افزارهای جامع در کنترل و بهره‌برداری از سیستم‌های فوق و سادگی استفاده از آنها برای فرد را عمده‌ترین عامل در بهره‌برداری صحیح از ساختمان‌های هوشمند عنوان کرد و یادآور شد: محدودیت‌ منابع انرژی، آلودگی محیط زیست و هزینه‌های هنگفت بالادستی در توسعه منابع انرژی از جمله مسائلی است که کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را به خود مشغول کرده است، در این میان اختصاص ۴۰درصد منابع انرژی به بخش ساختمان، کنترل و بهینه‌سازی مصرف انرژی را در این بخش بیش از پیش حائز اهمیت می‌کند. وی ادامه داد: وجود الگوهای نادرست مصرف انرژی و شدت بالای آن در کشور ما به مراتب بیش از متوسط استانداردهای جهانی است و تولید و انتشار آلاینده‌های زیست محیطی یکی از معضلات فرآروی کشور است که استفاده همه جانبه از فناوری اطلاعات حتی در سازه‌ها به راحتی می‌تواند بسیاری از این معضلات را کاهش دهد.