افزایش تقاضا برای خرید و اجاره خانه‌های 50 تا 80 متر مربعی

گروه مسکن- میترا یافتیان: رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران معتقد است: هم اکنون سالانه ۴۰۰ تا ۴۵۰هزار واحد مسکونی در کشور ساخته می‌شود، در حالی که نیاز واقعی کشور ساخت سالانه یک‌میلیون و ۶۰۰هزار واحد مسکونی است. قلی خسروی، در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد با بیان اینکه سالانه در کشور به میزان «نصف +۱» از نیاز متقاضیان واحد مسکونی ساخته می‌شود، اظهار کرد: صنعت ساختمان‌سازی یکی از صنایع مادر در کشور به شمار رفته و ۱۷۰ تا ۱۸۰ شغل به آن وابسته است. بدین لحاظ توسعه و گسترش آن در کشور علاوه بر رفع نیاز مسکن برای مردم رشد اقتصادی را در سایر بخش‌های تولیدی نظیر ذوب‌آهن، فولاد، سیمان و... به دنبال دارد.

وی با اشاره به رکود به وجود آمده در بخش خرید و فروش و اجاره مسکن یادآور شد: متاسفانه در شرایط کنونی و برای خروج از بحران موجود بهترین راه‌ می‌تواند از سرگیری فعالیت‌های ساخت و ساز در نقاط مختلف کشور باشد.

وی تصریح کرد: نگرش جدی به نوسازی بافت‌های فرسوده در کلانشهرهایی همچون تهران، گامی اساسی در رابطه با توسعه ساختمان‌سازی بوده و به همین لحاظ اتخاذ تدابیر مناسب در این زمینه و تسریع در اجرایی شدن سیاست‌های دولت برای تحقق این امر ضروری است.

وی با اشاره به اینکه نوسازی بافت‌های فرسوده در تهران باید در محدوده میدان بهارستان تا نقاط جنوبی شهر به اجر درآید، خاطرنشان کرد: با توجه به صرف هزینه‌های گزاف برای معیشت و نیز هدر رفتن منابعی چون آب به دلیل فرسودگی تاسیسات ساختمانی در این مناطق، آغاز عملیات نوسازی بافت‌های فرسوده در این بخش می‌تواند اقدامی موثر در جهت تغییر بافت فرسوده و نیز پیاده‌سازی الگوی جامعه شهری مدرن در تهران باشد.

وی با بیان اینکه علاوه بر وجود استعداد ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده تهران، امکان توسعه ساخت مسکن در محدوده شمال شهر تهران نیز وجود دارد، ابراز کرد: خوشبختانه محدوده شمال تهران هنوز ظرفیت ساختمان‌سازی دارد، اما نه بدون ضابطه.متاسفانه در حال حاضر ساخت و ساز در این محدوده‌ها بدون در نظر گرفتن اصول معماری شهری و صرفا به برج‌سازی و یا احداث ساختمان‌های بلند منتهی می‌شود. در حالی که ساخت‌وساز مطابق با استانداردهای شهرسازی می‌تواند بخشی از نیاز مسکن را در این بخش‌ها مرتفع سازد.

به گفته وی، دولت همیشه دغدغه تامین مسکن برای اقشار مختلف جامعه را داشته، اما مهم‌ترین دلیل عدم موفقیت دولت در این حوزه کاهش و یا توقف ساخت و ساز‌های متناسب با نیازهای واقعی مردم بوده است، البته در سال‌جاری وعده‌هایی نسبت به فعال‌سازی تعاونی‌های مسکن و نیز کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی از سوی دولت نهم برای ساماندهی بازار مسکن ارائه شده، اما نتیجه این سیاست‌ها در درازمدت موثر واقع شده و به امسال و یا سال آینده نمی‌رسد.

خسروی با اشاره به افزایش تقاضای مردم برای خرید و یا اجاره واحدهای مسکونی با متراژ‌های ۵۰تا۸۰متر مربعی در تهران اظهار کرد: در حال حاضر بازار خرید و فروش زمین در تهران در حالت رکود بوده و تنها به علت افزایش تقاضای مردم برای تامین مسکن با متراژ‌های کمتر از ۸۰متر مربع قیمت‌ها در این زمینه اندکی افزایش یافته است.

البته باید در نظر داشت که همواره عده‌ای از افراد سودجو به دنبال سوءاستفاده از گران شدن مسکن هستند که در این رابطه تغییر دیدگاه‌های مالکان و مستاجران و نیز خریداران و فروشندگان واحدهای مسکونی نسبت به درک متقابل توان مالی یکدیگر، می‌تواند در حل مشکلات این بخش و نیز جلوگیری از افزایش قیمت‌های بی‌رویه مسکن موثر واقع شود.