گزارش استانی
سیمان، پاشنه آشیل تولید ۵/۱میلیون واحد مسکونی در سالجاری
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: سیمان یکی از مهمترین مصالح ساختمانی در زیر بنای ساخت و ساز کشور است و چنانچه معضل سیمان برطرف نشود، در رسیدن به اهداف نهایی در بخش مسکن با مشکل مواجه خواهیم شد. به گزارش «ایسنا»، محمدرضا رییسی در دهمین نمایشگاه بینالمللی ساختمان، خدمات فنی و مهندسی در مشهد، گفت: با وجود قیمت ۱۰۰هزار تومانی هر تن سیمان بر خلاف قیمت واقعی آن که هر تن ۴۰هزار تومان است، نمیتوان پیگیر ساخت و سازی با کیفیت بود. رییسی با بیان اینکه احداث یکونیممیلیون واحد مسکونی در کشور طبق برنامه چهارم با وضعیت کنونی سیمان مشکل است، تاکید کرد: در ساختوسازی که توسط بخش خصوصی برای ساماندهی حدود پنجمیلیون متر مربع در سال با بیش از یکهزار میلیارد تومان سرمایهگذاری قرار است صورت گیرد، باید در نظر داشت که آیا به همین نسبت صنعتگران و تولیدکنندگان مصالح ساختمانی و ماشینآلات در راستای رسیدن به این برنامه سرمایهگذاری کردهاند؟
وی گفت: بخش مهم و اصلی عمران و آبادانی کشور بر دوش تولیدکنندگان، صنعتگران و مهندسان گذاشته شده است و اخیرا این مسوولیت به همت سرمایهگذاران برای تولید مصالح استاندارد نمود پیدا میکند. او در ادامه اذعان کرد: خوشبختانه در چند سال گذشته فعالیت موسسه استاندارد، آزمایشها و راهبردهای کیفیتی دست به دست هم داده و منجر به برخورداری از مصالح مرغوب ساختمان شده است. رییسی با اشاره به اینکه صادرات، تنها با استاندارد و کنترل کیفیت مصالح امکان پذیر است، تصریح کرد: متاسفانه در بحث تکنولوژی و فناوری جدید از بسیاری از کشورهای پیشرفته جا ماندهایم و باید در این راستا گامهای موثری برداشته شود و نیز در بحث ورود تکنولوژی و فناوری جدید در ساخت و ساز با مشکل نبود تشکیلاتی جهت آگاهی از فناوری در سایر کشورهای دیگر روبهرو هستیم و با انجام مذاکراتی با وزارت مسکن و شهرسازی، نظام مهندسی خراسان رضوی به دنبال تشکیل و ایجاد دبیرخانه دائمی برای فناوریهای جدید است. رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسانرضوی اذعان کرد: در صادرات، استاندارد و کیفیت حرف اول را در بازار میزند، لذا برای صادرات مستقل باید افزایش سطح کیفیت را در دستور کار خود قرار دهیم. وی اظهار کرد: هنوز در تولید آجر سفال، صنعت هزار سال گذشته، به کار گرفته میشود و خاک رس که یک ثروت است و در طیمیلیونها سال به وجود میآید را تبدیل به آجر میکنیم و این بیانگر عقب افتادگی است.
رییسی با اشاره به قرار گرفتن استان خراسان در منطقه زلزله خیز افزود: هنوز هیچ اقدامیبرای مهار زلزله در ساختمانها انجام ندادهایم و تنها سعی کردهایم ساختمانی محکم بسازیم تا از دوام ۵۰ ساله برخوردار باشد.
وی با توجه به موقعیت کشور و برخورداری از مزیتهای همسایگان در شرق و غرب کشور، ادامه داد: در حالی که توان صادرات تکنولوژی به این کشورها را داریم، اما هنوز در این بخش پیشرفتی نداشتهایم و با توجه به موفقیتهای مادر صنعت کاشی و سرامیک، در سایر بخشها هنوز جای کار باقی است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: انبوه سازی به معنای واقعی به انجام نرسیده است و ما هنوز هم در ساختمان به صورت تک واحدی و بر مبنای دانش سنتی عمل میکنیم، در حالی که با این دانش نمیتوانیم به برنامههای در نظر گرفته شده برای مسکن در برنامه چهارم برسیم.
به گزارش ایسنا، مجید توتونچی، رییس سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی، نیز اظهار کرد: نرخ رشد خانوار در کشور ما دو برابر نرخ رشد جمعیت است، به طوری که نرخ رشد جمعیت ۶/۱ و نرخ رشد خانوار ۶/۳ است. وی با اشاره به ثبت ۸۰۰ تا ۹۰۰هزار ازدواج در سال، افزود: برای تامین مسکن این قشر، دولت باید وارد میدان ساخت و ساز شود و بر این اساس در سالجاری دولت برنامه ساخت و ساز یک و نیممیلیون واحد مسکونی را اعلام کرده است.
توتونچی اظهار کرد: از این میزان ۱۲۲هزار واحد در استان خراسانرضوی ساخته خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان مصالح ساختمانی باید به پایداری و مقاومت مصالح توجه کنند، اظهار کرد: بحث ورود تکنولوژی در ساختوساز زمانی میتواند مطرح شود که ما از طراحی مناسب مصالح و امکانات لازم برخوردار بوده و با شناسایی یافتههایی که در دنیا در حال حاضر مورد استفاده است در مسیر توسعه آن اقدام کنیم.
رییس سازمان مسکن و شهرسازی خراسانرضوی تاکید کرد: تکنولوژی نوین باید سرعت، انعطاف پذیری و کم هزینه بودن را در عین زیبایی و مقاوم بودن داشته باشد.
وی تصریح کرد: ایجاد ۱۲۲هزار واحد مسکونی در استان نیازمند ساماندهی بخشهای تولیدی به لحاظ مصالح ساختمانی و حمایت از سازندگان و انبوه سازان و استفاده و بهرهمندی از تجربیات آنها است.
توتونچی ادامه داد: شرایط واگذاری زمین با اجاره ۹۹ ساله به این شکل است که افراد باید سابقه پنج سال سکونت در مشهد را داشته و متاهل باشند و تا کنون نیز از تسهیلات دولت استفاده نکرده باشند که این افراد در قالب تعاونیها سازماندهی خواهند شد.
رییس سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی اظهار کرد: دولت در راستای کاهش قیمت تمامشده ساختمان در سیاست اعمالی خود قیمت زمین را از این چرخه خارج میکند و بدین شکل زمین را در اختیار تعاونی مسکن قرار داده و آنها در قبال دریافت زمین هیچگونه مبلغی را پرداخت نخواهند کرد، بلکه با اجاره ۹۹ ساله سالانه مبلغ ناچیزی از قیمت زمین را به دولت پرداخت میکنند.
ارسال نظر