پرجمعیتترین و ثروتمندترین شهرهای جهان
سایت city mayors که اطلاعات مربوط به شهرهای جهان را ارائه میکند، دو ماه پیش فهرستی از بزرگترین و ثروتمندترین شهرهای جهان را منتشر کرد.
توکیو پر جمعیتترین و ثروتمندترین شهر جهان است. تحقیقات نشان داده توکیو تا سال ۲۰۲۰ همچنان بدون رقیب خواهد بود
در این فهرست که با استفاده دقیق از شاخصهای جمعیت، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تهیه شده، شهر توکیو همچنان بدون رقیب، پرجمعیتترین و ثروتمندترین شهر دنیاست.
سایت city mayors که اطلاعات مربوط به شهرهای جهان را ارائه میکند، دو ماه پیش فهرستی از بزرگترین و ثروتمندترین شهرهای جهان را منتشر کرد.
توکیو پر جمعیتترین و ثروتمندترین شهر جهان است. تحقیقات نشان داده توکیو تا سال 2020 همچنان بدون رقیب خواهد بود
در این فهرست که با استفاده دقیق از شاخصهای جمعیت، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تهیه شده، شهر توکیو همچنان بدون رقیب، پرجمعیتترین و ثروتمندترین شهر دنیاست.
پایتخت ژاپن با شهرکهای اطراف آن در سال 2007 بزرگترین و ثروتمندترین شهر جهان بوده است. تخمینهای محققان این مرکز نشان میدهد که توکیو از سال 2005 در چنین جایگاهی بوده و تا سال 2020 هم در همین جایگاه باقی خواهد ماند. تهیهکنندگان این تحقیق بیشتر بر اهمیت اقتصادی شهرهای بزرگ جهان متمرکز شدهاند. در فهرست ثروتمندترین و بزرگترین شهرهای جهان، 30 شهر اول فهرست به طور کلی 16درصد از تولید ناخالص جهان را در سال 2005 تشکیل دادهاند. 100 شهر اول این فهرست هم 25درصد تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل دادهاند.
در حال حاضر شهرهای بزرگ جهان که به اقتصادهای پیشرفته دنیا تعلق دارند، در صدر فهرست تولید ناخالص جهان هستند. شش شهر اول این فهرست را شهرهای توکیو، نیویورک، لسآنجلس، شیکاگو، پاریس و لندن تشکیل میدهند. این ابرشهرها از نظر شاخصهای اقتصادی با شاخصهای ملی کشورها برابری میکنند. نرخ و قدرت خرید در شهرهایی مانند توکیو و نیویورک به شاخص قدرت خرید در اسپانیا و کانادا نزدیک است.
ابرشهر نیویورک با مساحت ۸۷۰۰ کیلومتر مربع،
دومین شهر پرثروت و بزرگ دنیا است.
نسبت قدرت خرید به رقم تولید ناخالص داخلی در لندن بالاتر از سوئد و سوئیس است. تا سال ۲۰۲۰ شهرهای شانگهای، بمبئی، استانبول و پکن در میان ۳۰ شهر اول فهرست ثروتمندترین شهرهای دنیا قرار میگیرند. از کشورهای هند، چین و برزیل که رشد پرشتاب اقتصادی دارند تا سال ۲۰۲۰ چند شهر وارد فهرست شهرهای ثروتمند جهان قرار میگیرد. میزان رشد ثروت لندن بسیار پرشتاب تر از توکیو، نیویورک، شیکاگو یا پاریس بوده است. به همین دلیل این شهر تا سال ۲۰۲۰ به پله چهارم جدول خواهد رسید، اما دیگر شهرهای بزرگ اروپای قدیم یعنی رم، میلان و برلین رشدی بسیار کند دارند و در سالهای آینده مغلوب شهرهای در حال توسعه آسیایی و آمریکایلاتینی خواهند شد.
بزرگترین شهرهای جهان
با توسعه شهرنشینی در سراسر جهان که از نتایج مستقیم عصر صنعتی است، شهرها از نظر جمعیت و وسعت روز به روز ابعاد تازهتری پیدا میکنند. به این ترتیب شهرهای بزرگ جهان به ابرشهر تبدیل شدهاند. توکیو و یوکوهاما در ژاپن در کنار هم بین ۳۳ تا ۳۵میلیون جمعیت را در خود جای دادهاند و بزرگترین ابرشهر جهان نام گرفتهاند. در فهرست city mayors که بر اساس آمارهای مربوط به سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ تهیه شده، مکزیکو سیتی، نیویورک، سائوپائولو و بمبئی دیگر شهرهایی هستند که در فهرست پنج شهر اول جدول پرجمعیتترین شهرهای جهان جای گرفتهاند. از نظر وسعت زمین، شهر نیویورک با مساحت ۸۷۰۰ کیلومتر مربع پهناورترین شهر دنیاست. توکیو و یوکوهاما با وسعت ۷هزار کیلومتر در ردیف بعدی قرار دارد. بعد از این دو شهر هم ده شهر آمریکایی قرار دارند. بمبئی با پراکندگی جمعیتی ۳۰هزار نفر در هر کیلومتر مربع شلوغترین شهر دنیاست. کلکته، کراچی و لائوس در ردیفهای بعدی شلوغترین شهرهای جهان قرار دارند.
ثروتمندترین شهرهای جهان
پرجمعیتترین شهرهای جهان
ارسال نظر