فاینانس بافت‌های فرسوده معطل اقدام شهرداری‌ها

معاون فنی وزارت کشور گفت: فاینانس بافت‌های فرسوده مدت‌ها است در شورای اقتصاد به تصویب رسیده، اما شهرداری تهران هنوز نسبت به پیدا کردن فاینانسور اقدام نکرده است. مهندس یارمند در گفت‌وگو با «ایسنا»، اظهار کرد: مصوبه شورای اقتصاد برای فاینانس بافت‌های فرسوده برای شهرداری‌ها مدت‌ها است ابلاغ شده، اما شهرداری‌ها هنوز اقدامی برای پیدا کردن فاینانسور نکرده‌اند.

وی ادامه داد: چگونه است که شهرداری‌ها برای اخذ عوارض و اجرای طرح‌های مشارکتی بسیار فعال عمل می‌کنند، اما برای پیدا کردن فاینانسورها اقدامی نمی‌کنند.

یارمند با بیان این که دولت تا اینجا هم ارفاق و کمک زیادی را در مورد بافت‌های فرسوده داشته است، گفت: ۳۰۰ میلیون دلار قبلی فاینانس را دولت به طور کامل محقق کرد، اما در مورد مابقی فاینانس‌ها شهرداری‌ها باید خود اقدام کنند. در عین حال در تبصره شش قانون بودجه سال ۸۶ دولت به شهروندان اجازه ساخت و ساز را با وام یارانه پنج‌درصدی و سود هفت درصدی داده است. وی گفت: هر چند این مصوبه، با اعتراض شهرداری‌ها روبه‌رو بود، اما دولت آن را در بودجه سال ۸۶ گنجانده و اعلام کرد که عوارض شهرداری‌ها را از سقف ۸۰ درصد تا ۱۲۰ درصد برای شهرداری‌ها جبران می‌کند.

معاون دفتر فنی وزارت کشور خاطرنشان کرد: مبلغ فاینانس برای شهرداری‌ها تا سقف سه میلیارددلار اعلام شده است که تاکنون برای ۶۸۰میلیون دلار آن از شورای اقتصاد مجوز گرفته‌ایم. یارمند در ادامه با اشاره به ضرورت اهتمام بیشتر شهرداری‌ها نسبت به اجرای عملیات در بافت‌های فرسوده افزود: در مورد شهر تهران نیز اعلام کرده‌ایم که چنانچه نیاز به فاینانس وجود دارد، طرح توجیهی فنی اقتصادی را همراه با مصوبه کمیسیون ماده پنج به ما ارائه دهند تا ظرف مدت کمتر از دو هفته مصوبه شورای اقتصادی را برای آن‌ها اخذ کنیم، اما هنوز شهرداری تهران اقدامی در این‌باره انجام نداده است. وی افزود: از سوی دیگر شهرداری تهران تاکنون تنها ۴۳درصد از گزارش عملکرد خود را در مورد فاینانس ۲۴۰میلیون دلاری سال ۸۳ به ما ارائه کرده است. معاون دفتر فنی وزارت کشور همچنین از امتیاز ویژه برای انبوه‌سازان و افرادی که تکنولوژی‌های جدید ساخت و ساز دارند، در سال ۸۶ خبر داد و گفت: دولت ۸۰درصد قیمت کارخانه‌های این سرمایه‌گذاران را فاینانس می‌کند. وی تصریح کرد: این امتیاز در تبصره شش قانون بودجه سال ۸۶ قید شده است، اما هنوز بسیاری از مردم و سرمایه‌داران نسبت به آن بی‌اطلاع هستند.