نقدینگیهای سرگردان نباید به بازار مسکن بیایند
گروه مسکن- الهام علاقهبندان:دولت در سال ۸۵ با توجه بر توقف بسیاری از پروژههای عمرانی، بودجه این بخش را برای از سر گرفتن اجرای پروژههای عمرانی افزایش داد. همین امر موجب شد تا میزان نقدینگی در جامعه افزایش یابد و سرمایه های فراوانی با آشفتگی بورس و بازار خرید و فروش طلا روانه بازار مسکن شوند. با توجه به ورود سرمایههای فراوان به بازار مسکن با احمدرضا سرحدی کارشناس مسکن به گفتوگو پرداختیم که در پی میآید.
با توجه به نوسانات فعلی بازار مسکن ورود نقدینگیهای سرگردان را به این بخش چطور ارزیابی میکنید؟
با توجه به این که مسکن یک کالای گران قیمت محسوب میشود ورود به این بازار چون بازار معاملات سهام و بازار خرید و فروش طلا و سکه به راحتی مقدور نیست، از سویی دیگر مسکن به دلیل قیمت بالا امکان نقدپذیریاش بسیار پایین است، از این رو بازار مسکن نمیتواند جایگاه مناسبی برای ورود نقدینگی سرگردان باشد.
به نظر شما مهمترین دلیل ورود نقدینگی سرگردان به بازار مسکن چه میتواند باشد؟
درست بعد از اعلام پرداخت وام مسکن، هجوم نقدینگی سرگردان به بازار مسکن شدت گرفت. هماکنون بازار مسکن به مانند یک بادکنک هر روز در حال متورم شدن است. به طوری که قدرت خرید مردم با افزایش قیمتها کاهش یافته و در آیندهای نزدیک در بازار با رکود مواجه میشویم.
با توجه به ورود نقدینگیهای سرگردان به بازار، دولت با چه مکانیزمی میتواند این حجم نقدینگی را در بازار به نحو عادلانهای توزیع کند؟
با توجه به اینکه بخش مسکن به عنوان یک نیاز اساسی مطرح است، دولت باید بر آن یک برنامه بلندمدت و میانمدت تدوین کرده و نقدینگیهای موجود در این بازار را از طریق تعاونیها به بازار هدایت کند و تعاونیها هم سرمایه مردم را جذب و در اختیار انبوهسازان برای ساخت و ساز قرار دهند.
وضعیت کنونی معاملات در بازار مسکن با توجه به ناامنی بازار چگونه است؟
وضعیت بازار مسکن برای دلالان تحریککننده است و هماکنون اغلب معاملات صورت گرفته در این بازار صوری است، به طوری که واسطههای بازار برای کسب سود بیشتر به خرید و فروش خانه روی آوردهاند و کمتر اتفاق میافتد که نیازمندان واقعی به خرید و فروش مسکن روی بیاورند چرا که قیمتهای فعلی در بازار مسکن بسیار بالاتر از سطح قدرت خرید مردم است.
از نظر شما با توجه به نوسانات فعلی بازار مسکن نقدینگیهای سرگردان باید به کدام بخش سوق داده شوند؟
تمام نقدینگیهای سرگردان نباید فقط به بازار مسکن وارد شود و بهتر به نظر میرسد که دولت این حجم نقدینگی را به بخش تولید ببرد تا بدین وسیله با ایجاد اشتغال بتوانیم شاهد توسعه پایدار باشیم، چرا که اغلب سرمایهها و نقدینگی موجود در بازار مسکن به بازار دلالان وارد شده، به همین دلیل نمیتوانیم رونقی را در بخش تولید و ساخت و ساز شاهد باشیم. ازاینرو صرف هدایت سرمایهها در بازار مسکن مخرب است.
آیا طرح جامع مسکن میتواند راهگشای حل مشکلات مسکن باشد؟
دولت هنوز نمیداند که چه اهدافی را در طرح جامع مسکن مدنظر دارد و جزئیات طرح مشخص نشده است ازاینرو به نظر نمیرسد این طرح بتواند در حال حاضر راهگشا باشد.
ارسال نظر