اگر تعاونی‌های مسکن نکات فنی، مهندسی و تخصصی را رعایت کنند و واجد صلاحیت برای داشتن پروانه انبوه‌سازی باشند، حمایت‌های لازم را از آنها خواهیم داشت. مهدی خسروی، رییس سازمان مسکن و شهرسازی استان تهران، با بیان این مطلب به ایسنا، گفت: از عملکرد و کارکرد تعاونی‌های مسکن راضی هستیم اما تنها نکته‌ای که مورد تاکید ماست بحث کیفیت کار آنها است که باید از نیرو‌ها و کادر فنی، تخصصی و مهندسی برخوردار باشند.

وی افزود: ما تاکید داریم که ساخت و ساز‌ها و خانه‌هایی که توسط تعاونی‌های مسکن ساخته می‌شوند با توجه به موقعیت زلزله در ایران از استحکام، طراحی مناسب نکات فنی، مهندسی برخوردار بوده و آیین‌نامه ۲۸۰۰ را رعایت کرده باشند.

وی از سیاست اعطای زمین ارزان قیمت به انبوه‌سازان به عنوان یکی از سیاست‌های موثر و اثرگذار در بخش مسکن نام برد و افزود: یکی از سیاست‌های جدیدی که دولت و وزارت مسکن و شهر‌سازی اتخاذ کرده، مسکن اجاره‌ای است و حرکتی بسیار ارزشمند است.

به گفته وی براساس این طرح اراضی موردنیاز بدون اخذ هرگونه وجهی به تعاونی‌های مسکنی که واجد صلاحیت ساخت و ساز و دارای پروانه تولید انبوه باشند واگذار می‌شود و به مدت پنج سال تعاونی‌های مسکن ساخته شده را اجاره می‌دهند و پس از آن می‌توانند زمین را به قیمت پنج سال گذشته در اختیار بگیرند. خسروی اضافه کرد: در شهر‌های بالای ۱۲‌هزار نفر و زیر ۱۵۰‌هزار نفر جمعیت و شهر‌هایی که از امکانات زمین برخوردار باشند به تعاونی‌های مسکن زمین واگذار می‌شود که می‌توانند استفاده و بهره‌برداری کنند.

رییس سازمان مسکن و شهر‌سازی استان تهران در رابطه با در اختیار گذاشتن زمین ارزان به تعاونی‌های مسکن گفت: وقتی تعاونی‌های مسکن زمین و اراضی لازم را بدون دریافت کوچک‌ترین وجهی برای ساخت و ساز تحویل می‌گیرند و تا پنج سال آن را اجاره می‌دهند و پس از پنج سال زمین را به قیمت پنج سال قبل می‌فروشند، این خود به منزله زمین ارزان قیمت است و تورم هم محسوب نمی‌شود با این کار کل قیمت زمین تعدیل می‌شود و زمین ارزان قیمتی در اختیار تعاونی‌های مسکن قرار می‌گیرد. خسروی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به صدور پروانه انبوه‌سازی اشاره و اظهار کرد: هدف ما از پروانه انبوه‌سازی سخت‌گیری نیست ما می‌خواهیم ابنیه ساختمان خوب و با استحکام و معماری بالا ساخته شود و مهندسی باشد. وی در عین حال تعاونی‌های مسکن را به شرط داشتن مهندسی فنی و صلاحیت لازم انبوه‌ساز دانست و افزود: صدور پروانه انبوه‌سازی تنها یک ضریب اطمینان برای خوب ساختن واحد‌های مسکونی است و تعاونی‌های مسکن به شرط رعایت نکات فنی، مهندسی انبوه‌ساز تلقی شده و مورد حمایت خواهند بود. خسروی در پاسخ به این پرسش که انبوه‌ساز تعاونی چه شرایطی دارد، گفت: چنان چه اعضای متخصص و مهندس تعاونی درخواست پروانه تولید انبوه را داشته باشند و بخواهند در قالب تعاونی مسکن تولید انبوه کنند، ممانعتی برای فعالیت آنها وجود ندارد، ضمن آن که داشتن سابقه و مدرک مهندسی و نقدینگی و سرمایه لازم نیز برای این مساله حائز اهمیت است و سرمایه‌گذاری‌ها بسته به رتبه‌ای که درخواست می‌دهند متفاوت خواهد بود.