ساختمان‌ها با بتن غیراستاندارد ساخته می‌شوند

گروه مسکن - به جای از ۷۰درصد حجم تولید سیمانی که باید به تولید بتن آماده اختصاص یابد، تنها ۵/۱۴درصد در تولید بتن آماده صرف می‌شود. علی‌اصغر کیهانی، رییس انجمن بتن آماده و مشاور رییس موسسه استاندارد در گفت‌وگو با خبرنگار ما ضمن بیان مطلب فوق افزود: از کل سیمان تولید شده در استان تهران تنها ۵/۱۴درصد به تولید بتن آماده اختصاص می‌یابد. کیهانی با بیان اینکه ۷۰درصد از سیمان تولیدی تهران باید به تولید بتن استاندارد اختصاص یابد، اظهار داشت: این در حالی است که ۵۵درصد کمتر از میزان واقعی سیمان برای تولید بتن آماده صرف می‌شود.

رییس انجمن بتن آماده با بیان اینکه از سال ۸۱ استاندارد‌های اجباری تولید بتن اعلام شد، خاطرنشان کرد: اواخر بهمن سال ۸۴ دولت مصوبه‌ای را برای تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی استاندارد تصویب کرد.

مشاور رییس موسسه استاندارد با اشاره به تاکید مسوولان برای استفاده از بتن استاندارد در ساخت‌وساز تصریح کرد: تمام ارگان‌ها و سازمان‌ها باید نسبت به اجرای استاندارد‌های اجباری در ساخت‌وساز توجه لازم را مبذول کنند. کیهانی با تاکید بر اینکه یک‌چهارم درآمد سرانه کشور خرج ساخت‌وساز می‌شود، اظهار داشت: روزانه در استان تهران بنابر آمار ارائه شده توسط شهرداری ۱۰۰واحد ساختمانی ساخته می‌شود. از این رو، مقاوم‌سازی اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد. رییس انجمن بتن آماده با اشاره به تنها ۵/۱۴درصد سیمان به تولید بتن آماده گفت: چنین آماری بیانگر فاجعه بزرگ در ساخت‌وساز است. مشاور رییس موسسه استاندارد با اشاره به توزیع نادرست سیمان طی سال‌های اخیر اظهار داشت: متاسفانه زمینه نادرست سیمان از سال‌های قبل به وجود آمده و هم‌اکنون هم ادامه دارد.

رییس انجمن بتن آماده با بیان اینکه هنوز از بتن غیراستاندارد در ساخت‌وساز استفاده می‌شود، افزود: اخیرا شهردار تهران با انجمن بتن آماده توافقی را برای استفاده از بتن استاندارد آماده امضا کرده مبنی بر اینکه جواز ساخت‌وساز در صورت تعهد به استفاده از مصالح استاندارد صادر شود.

وی افزود: بر همین اساس پایان کار نیز در صورت ارائه شناسنامه استفاده از مصالح استاندارد داده می‌شود. کیهانی با بیان اینکه در استان تهران بیش از ۴۰ واحد تولیدکننده بتن استاندارد وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه ظرفیت تولید این واحدها بیش از نیاز استان تهران است، می‌توان بخشی از نیاز سایر استان‌ها را تامین کرد. وی افزود: این در حالی است که متاسفانه به دلیل توزیع نادرست، سیمان به میزان نیاز در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد.

رییس انجمن بتن آماده با اشاره به اینکه ۶۰درصد سیمان کشور در استان تهران به نام مردم به دست مصالح‌فروشان می‌رسد، اظهارداشت: این در حالی است که ۷۰درصد سیمان در یک ساختمان باید صرف تولید بتن و قطعات مصرفی بتن و ۳۰درصد مابقی صرف نازک‌ کاری، کاشی‌کاری و ... بشود. مشاور رییس موسسه استاندارد افزود: تولید سیمان باید بر اساس مصرف صحیح صورت بگیرد.

رییس انجمن بتن آماده گفت: متاسفانه در کشور ما به دلیل عدم وجود دانش فنی، سیمان از بین می‌رود. کیهانی با اشاره به اینکه ترکیب بتن خوب و بد یکسان است، تصریح کرد: تنها تفاوت بتن خوب و بد دانش فنی است که در کارخانه‌ها به‌کار می‌رود. وی اظهار داشت: با وجودی که در تبصره ۴ ماده ۶موسسه استاندارد اجازه فروش سیمان سازه به هر کسی داده نشده اما می‌بینیم که بسیاری از کارخانه‌ها به نام مردم سیمان را به مصالح‌فروشان می‌فروشند. رییس انجمن بتن آماده در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان به‌کارگیری بتن استاندارد و توجه به مقاوم‌سازی در سایر استان‌ها گفت: مردم براساس میزان آگاهی و ترس در برابر زلزله از سیمان استاندارد استفاده می‌کنند. وی با اشاره به اینکه براساس آمار ارائه شده توسط برخی کارشناسان بازار ۸۰درصد ساختمان‌ها مقاوم نیستند، اظهار داشت: اگر از همین امروز برنامه مقاوم‌سازی ساختمان‌ها شروع بشود ۱۰۰ساختمان در تهران جلوتر از برنامه مقاوم‌سازی می‌شود.

رییس انجمن بتن آماده با اشاره به اینکه سالانه ۷۰ میلیون مترمربع ساخت‌وساز می‌شود، تصریح کرد: براساس اطلاعات و آمار وزارت مسکن و شهرسازی و مرکز تحقیقات ساختمان اگر در هر مترمربع از این ساخت و سازها ۴ کیسه سیمان صرف شود در مجموع به ۱۴میلیون تن سیمان نیاز داریم این در حالی است که هم‌اکنون ۲۱میلیون تن سیمان به این امر اختصاص می‌یابد یعنی ۷میلیون تن بیش از نیاز واقعی سیمان مصرف می‌شود. وی با اشاره به نارضایتی مردم از عدم تامین سیمان اظهار داشت: بیشترین سیمان تولیدی به عاملان فروش سیمان داده می‌شود تا مردم و مصرف‌کنندگان واقعی.

رییس انجمن بتن آماده با تاکید بر اینکه مسوولان باید چاره‌ای برای توزیع نامناسب سیمان بیاندیشند، گفت: سیمان یک کالای استراتژیک است و قیمت آن نباید افزایش یابد.