رییس انجمن بتن:
نزدیک به ۶۰درصد ساختمانهای تهران مقاوم نیستند
گروه مسکن- شهرداریها باید بر استفاده از مصالح استاندارد در ساختمانها نظارت کنند. هرمز فامیلی رییس انجمن بتن در گفتوگو با خبرنگار ما با بیان مطلب فوق افزود: در حال حاضر اکثر ساختمانهای تهران به خصوص ساختمانهای سنتی مقاوم نیستند.
رییس انجمن بتن با اشاره به استفاده ناصحیح از بتن و آموزش ناکافی اظهار داشت: متاسفانه به کارگیری ناصحیح از بتن علاوه بر کاهش مقاومت ساختمانها هزینه ساخت و ساز را به دلیل استفاده از حجم بالای مصالح ساختمانی از جمله سیمان افزایش میدهد. فامیلی با بیان اینکه در ایران ضابطهای برای ساختمانسازی وجود ندارد افزود: هماکنون نزدیک به ۶۰درصد ساختمانها در برابر زلزله مقاوم نیستند.
وی خاطر نشان کرد: کیفیت پایین و عدم طراحی مناسب، مقاومت ساختمانهای سنتی را در برابر زلزله کاهش داده است. رییس انجمن بتن تصریح کرد: دولت طی برنامهای تمام ساختمانهای شهر را مقاومسازی میکند که در مرحله اول ساختمانهای دولتی و عمومی و در مرحله بعد مردم را تشویق به مقاومسازی خانههای خود میکند.
فامیلی افزود: شهرداری باید نظارت کلی را بر روند مقاومسازی ساختمانها داشته باشد. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان مقاومسازی ساختمانهای جدید و برجهای مسکونی در برابر زلزله خاطرنشان کرد: چنانچه این ساختمانها آییننامه ۲۸۰۰ رعایت کنند مشکلی از نظر مقاومسازی پیش نمیآید که البته این امر نیازمند نظارت و کنترل دقیق است.
رییس انجمن بتن در خصوص نظارت بر عملکرد بساز بفروشها گفت: تنها راهحل اصلاح عملکرد بساز و بفروشها تدوین استاندارد و نظارت دقیق بر اجرای آن است. فامیلی در خصوص تدوین استاندارد اجباری بتن اظهار داشت: در حال حاضر فقط استانداردهای اجباری بتن آماده تدوین شده است.
وی با اشاره به اینکه ۴۰کارگاه در تهران با استانداردهای اجباری فعالیت میکنند، اظهار داشت: متاسفانه هنوز استانداردی برای تولید بتن در کارگاهها و کنترل و نظارت بر آنها تدوین نشده است.
رییس انجمن بتن با بیان اینکه بتن بخش عمدهای از ساختمان را تشکیل میدهد، خاطرنشان کرد: نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری نیازمند نیروی انسانی زیاد است، در عین اینکه این نیروی انسانی به آموزش تخصصی هم نیازمند است. فامیلی افزود: با بهکارگیری تخصص و آموزش مردم نسبت به استفاده از بتن استاندارد، تحول عظیمی در ساختوساز به وجود میآید.
وی با بیان اینکه موسسه استاندارد نمیتواند بر تکتک ساختمانها نظارت کافی داشته باشد، خاطرنشان کرد: شهرداریها باید هنگام صدور مجوز از سازنده برای نظارت بر ساخت و به کارگیری مصالح استاندار تعهد بگیرند.
رییس انجمن بتن با اشاره به اجباری شدن استانداردهای شن و ماسه گفت: با این وجود در بسیاری از مصالحفروشیها مصالح غیراستاندارد عرضه میکنند. وی با اشاره به حجم بالای مصالح ساختمانی اظهار داشت: موسسه استاندارد برای نظارت دقیق بر بهکارگیری مصالح استاندارد در ساختوساز باید از موسسات خصوصی برای نظارت بر اجرای استانداردها کمک بگیرد.
فامیلی افزود: یکی از مهمترین وظیفه شهرداری برای استفاده از مصالح استاندارد این است که در مرحله پایان کار از سازنده مدارکی دال بر به کارگیری مصالح استاندارد دریافت کند. وی اظهار داشت: در صورت کنترل مضاعف شهرداری نسبت به اجرای استانداردها در مصرف سیمان ۲۰ تا ۲۵درصد صرفهجویی میشود. به گفته وی، متاسفانه عدم آگاهی در نگهداری از سیمان یکی از مهمترین عواملی است که مقاومت ساختمانها را کاهش داده است. فامیلی افزود: تا وقتی که سیمان به صورت رو باز و به مدت زمان طولانی در فضای باز نگهداری شود، میزان مقاومتش به شدت کاهش مییابد.
ارسال نظر