بند «د» تبصره ۶ قانون بودجه ۸۶ به گونه‌ای است که زمین و تسهیلات به رایگان در اختیار انبوه‌سازان قرار می‌گیرد، بدون آنکه آنها به تامین منافع مردم موظف شوند. سیامک جولایی، رییس هیات‌مدیره کانون مهندسان معمار دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب افزود: طبق این بند، انبوه‌ساز، واحدهای مسکونی اجاره‌ای را با تسهیلات دولتی می‌سازد و پس از ۷ سال آن‌را به قیمت روز فروخته و تمام سود آن را دریافت می‌کند.

به گفته وی منابع مالی و اعتباری دولت مدتی صرف اجرای این طرح شده و انبوه‌ساز می‌تواند به گونه‌ای عمل کند که در نهایت تنها خودش سود کند.

براساس این گزارش، هیات دولت آیین‌نامه اجرایی بند «د» تبصره ۶ قانون بودجه ۸۶ را تصویب کرد که در آن برای ساخت هر واحد مسکونی اجاره‌ای، تسهیلات ۱۴‌میلیون تومانی به انبوه‌سازان اعطا می‌شود. همچنین زمین‌های دولتی به صورت رایگان برای ساخت واحدهای مسکونی اجاره‌ای به انبوه‌سازان واگذار شده و پس از حداکثر ۷ سال (۲ سال دوره ساخت و حداکثر ۵ سال واگذاری اجاره‌ای) بهای زمین به قیمت کارشناسی زمان واگذاری، از سازندگان دریافت می‌شود.

جولایی با اشاره به این بند از قانون بودجه گفت:‌ در این طرح مشخص نیست که معیار تعیین و میزان اجاره بها چیست و با توجه به تقاضای بالا برای واحدهای مسکونی اجاره‌ای، اولویت واگذاری با چه کسانی است.

جولایی معتقد است دولت با این طرح می‌خواهد به نوعی انبوه‌سازان را جلب کند تا اندکی از سرمایه‌ خود را صرف ساخت واحدهای مسکونی اجاره‌ای کنند.

وی در عین حال گفت: در این طرح مشخص نیست که متولی دریافت اجاره بها، سازنده ساختمان است یا دولت، ضمن آن‌که بعد از ۵ سال واگذاری اجاره‌ای با فروش ساختمان، سود و ارزش افزوده زمین و تسهیلات دولتی را انبوه‌ساز دریافت می‌کند.