گروه مسکن- رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، کمیابی مصالح ساختمانی استاندارد، کمبود نیروی آموزش‌دیده و کارگران ماهر در بخش خدمات مهندسی و اجرا نشدن مقررات ملی ساختمان توسط برخی شهرداری‌های بزرگ را از جمله معضلات کنونی بخش ساخت و ساز عنوان کرد. مهندس، محسن بهرام‌غفاری به دنیای اقتصاد گفت: در حال حاضر حداقل ۵۰درصد بتن‌های تولیدی فاقد استاندارد لازم هستند.

وی با اشاره به تولید برخی مصالح ساختمانی در داخل کشور از جمله آهن و سیمان، اعلام کرد اینگونه محصولات تولید داخل پاسخگوی موارد تعیین شده در آیین‌نامه استاندارد در تولید ساخت و ساز شهری هستند. در حالی که برخی اقلام وارداتی فاقد هرگونه استاندارد لازم هستند.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران افزود: در حال حاضر ۸۰درصد فوم‌هایی که به جای سفال در سقف ساختمان‌ها به کار می‌روند فاقد استاندارد بوده و در مقابل حرارت مقاومت لازم را ندارند.

وی با بیان اینکه رعایت مقررات ملی ساختمان منجر به افزایش عمر یک واحد ساختمانی تا سقف ۲۰۰سال خواهد شد، اظهار داشت: در حال حاضر سازه‌های ساختمانی در کشور پس از رسیدن به عمر ۴۰سالگی، فرسوده می‌شوند.

بهرام‌غفاری گفت: اگر هزینه سالانه مصالح ساختمانی و نیروی کار را در احداث ساختمان‌ها ۱۵هزار میلیارد تومان در نظر بگیریم و از بنای ساخته شده به جای ۴۰سال، ۸۰سال بهره‌گیری کنیم، سالانه ۲/۱تریلیون تومان درمنابع ملی صرفه‌جویی شده است.

وی همچنین از آغاز ثبت‌نام برای برگزاری انتخابات اعضای هیات رییسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران خبر داد و گفت که انتخابات این سازمان تیرماه برگزار خواهد شد.