رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان تاکید کرد: اعمال سیاست هوشمندانه، می‌تواند اصفهان را به شهری هویت‌دار و ارزشمند تبدیل کند. سعید بکتاش در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه این استان، بیشترین محوطه تاریخی را دارد، بیان کرد: دو‌هزار و ۲۲۰‌هکتار محوطه تاریخی در استان اصفهان و یک‌هزار و ۵۰۰‌هکتار محوطه تاریخی نیز در شهر اصفهان وجود دارند که به نوعی در معرض خطر و کم‌لطفی‌اند.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین مشکل امروز ما این است که مردم برای دست یافتن به سودآوری خود به مکان‌های تاریخی توجهی ندارند، تصریح کرد: خراب کردن و ساختن در شهرهای تاریخی کشور ما، منافع اقتصادی فراوانی را برای صاحبان املاک به‌وجود آورده است که در این میان، طرح‌های تفصیلی نیز منافع بیشتری را برای این افراد رقم می‌زنند.

بکتاش ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می‌تواند با مدیریت شهری جلوی این معضل را بگیرد. اگر امروز شهر اصفهان هویت، فرهنگ و تمدن دارد و به‌عنوان شهری تاریخی مطرح است، پس تراکم‌فروشی در این شهر مناسب نیست.

وی گفت: شهر تاریخی اصفهان را نباید به‌گونه‌ای در معرض فروش قرار دهیم که مردم برای تخریب آثار تاریخی آن تشویق شوند. مسوولان شهرداری باید با مدیران میراث فرهنگی هماهنگ باشند و برای حفظ آثار تاریخی شهر برنامه‌ریزی کنند. او درباره نظارت بیشتر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بر روند ساخت و سازها در نزدیکی بناهای تاریخی، اظهار داشت: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فقط یک دستگاه نظارتی و اداری است و مانند شهرداری امکانات ندارد. هنگامی که سیاست مدیریت شهری این باشد که درآمدش را کسب کند، چاره‌ای ندارد.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اینکه باید سیاست‌های شهری اصلاح شوند، افزود: تامین اعتبارات در هر شهر باید در تعریف دیگری جست‌وجو شود. هنگامی که شرایط فراهم شود، مردم به‌راحتی خانه‌ها و مناظر آثار تاریخی را تخریب می‌کنند و به ساخت و ساز می‌پردازند.

بکتاش بیان کرد: شهر را با همکاری مدیریت شهری می‌توان توسعه داد، به شرط آن‌که هماهنگی میان مسوولان مختلف به‌وجود آید که یکی از مشکلات این ناهماهنگی‌ها میان مدیران، عدم تحقق مدیریت جامع شهری است، چراکه با تعریف طرح‌ جامع و هدف مشخص برای آینده شهر، حداکثر استفاده‌ها را از جاذبه‌های گردشگری می‌توان برد. اکنون نیز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری این آمادگی را دارد، تا برای حفظ بافت‌های تاریخی و احیای آنها در خدمت مدیریت واحد شهری باشد.

بکتاش درباره برنامه‌ریزی منسجم برای حفظ و بازسازی بافت‌های تاریخی شهر اصفهان نیز گفت: با هماهنگی‌های انجام‌شده با یکی از مشاوران شهرداری مقرر شد، تا سامان‌دهی مناسبی در بافت‌های تاریخی اصفهان ایجاد شود که تحقق این امر به همکاری و تعامل مدیریت شهری نیاز دارد.