هرچند امروزه مترو یکی از مناسب‌ترین و ارزان‌ترین وسایل حمل و نقل عمومی در کشور شده، ولی مدتی است که حساس‌ترین نقاط تاریخی کشور را نشانه رفته است و هر دم در هر شهری و در هر زمانی مشکلی ایجاد می‌کند. به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، این‌بار بعد از جار و جنجال‌هایی که مترو در اصفهان داشت، در پایتخت کشور و به بهانه ایجاد هواکشی برای تهویه هوای داخل مترو که به احتمال زیاد به‌دلیل ایجاد ایستگاهی در فردوسی باید زده شود، مسیر جدید مترو به حریم تاریخی منطقه شش تهران و محدوده دبیرستان انوشیروان می‌رسد.

به گفته یک کارشناس حفاظت از بناهای تاریخی، براساس طرحی که از سوی شرکت مترو داده شده است، تنها نقطه‌ای که هواکش مسیر جدید مترو تهران در آن می‌تواند ایجاد شود، حیاط دبیرستان تاریخی انوشیروان است، برای ساخت این هواکش به طول ۱۸ متر و عرض سه متر، دیوار حیاط دبیرستان باید خراب شود. این درحالی است که انجام این کار طبق گفته کارشناسان به پی و نمای اصلی ساختمان تاریخی دبیرستان انوشیروان صدمه می‌زند و به حریم آن تجاوز می‌کند.

از سوی دیگر، شنیده شده که قرار است، این پرونده برای بررسی بیشتر از سوی معاونت حفظ احیای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور فرستاده شود.

مهدی ناظم‌رضوی، در‌این‌باره گفت: این طرح، هیچ صدمه‌ای به دبیرستان انوشیروان نمی‌زند، چون کارهای کارشناسی توسط کارشناسان سازمان میراث فرهنگی روی آن انجام شده‌اند.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران با اشاره به این‌که مترو وسیله‌ای عمومی است که هواکشی برای تهویه هوا نیاز دارد،‌ افزود: با انجام کارهای کارشناسی طول ساختمان هواکش کوتاه‌تر می‌شود، تا کار مترو نیز مختل نشود. وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به تاریخی بودن این منطقه از تهران، اگر هواکش داخل حیاط دبیرستان انوشیروان نباشد، کجا ایجاد خواهد شد؟ اظهار بی‌اطلاعی کرد. او درباره فرستادن این پرونده به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور نیز اظهار داشت: اختیارات سازمان میراث فرهنگی استان تهران و سازمان میراث فرهنگی کشور تعریف‌شده و جداگانه‌اند و طبق آنها، پرونده‌ها بررسی می‌شوند.

ناظم‌رضوی تاکید کرد: این قضیه آن‌قدر بزرگ و مشکل‌ساز نیست که برای حل آن پرونده به سازمان میراث فرهنگی کشور فرستاده شود. دبیرستان دخترانه انوشیروان دادگر در سال ۱۳۱۵ توسط جی‌تاتا ساخته و در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ثبت شده است. این دبیرستان در ضلع شرقی مجموعه آموزشی البرز قرار دارد. این مجموعه پس از ساخت تاکنون یعنی حدود ۷۰‌سال، در مهم‌ترین محدوده آموزشی کشور قرار داشته است. محدوده‌ای که از نظر وسعت، امکانات، نحوه مدیریت و معماری آن‌قدر ارزشمند است که در فهرست آثار ملی ثبت شود.