رنگآمیزی مناسب خانه را بزرگتر میکند
هنگامی که نوبت به دکوراسیون خانه میرسد، همه افراد زمان یا توانایی مالی انجام یک تغییر اساسی را ندارند. اما احتیاجی نیست برای تغییری دلپذیر وقت و پول زیادی صرف کنید. استفاده از رنگ گامی است در راه تزئین منزلتان. انتخاب رنگ مناسب بسیار مهم است و در واقع نقشی کلیدی دارد. عوامل زیادی در انتخاب رنگ برای خانه نقش دارند، عقاید شخصی، تاثیرات زمان کودکی، محل زندگی، علایق و... . البته در نظر داشته باشید که رنگ ابزاری ساده و در عین حال قدرتمند در تزئین هر شیء است. با استفاده از رنگ میتوان محیطی را بزرگتر یا کوچکتر جلوه داد. رنگها بر وضعیت روانی ما اثر میگذارند و بیانگر احساسات درونیمان هستند.
سعی کنید از رنگهایی استفاده کنید که با سلیقه و حس هنرشناسی همخوانی داشته باشند. به هنگام انتخاب رنگهایی که قرار است مدتی طولانی ثابت بمانند، از رنگهای خنثی استفاده کنید. رنگهای پرحرارتتر و مد روز را برای اشیایی که تعویضشان ارزانتر و سادهتر است، همچون فرش یا موکت، بالشتک و اشیای تزئینی و هنری به کار ببرید.
اگر نمیتوانید بر روی رنگ خاصی تصمیم بگیرید آسانترین راه این است که رنگی را که با اثاثیه و پردههایتان همخوانی دارد انتخاب کنید. در واقع باید تصمیم بگیرید که میخواهید چگونه اتاقی داشته باشید. روشن، آرام، گرم یا خنثی؟ به کفپوش اتاق، فرش و اثاثیه اصلی دقت کنید و با الهام از آنها رنگی را از یکی از این عناصر انتخاب کنید.
این انتخاب رنگ، پایه خواهد بود. سپس از یکی دو رنگ دیگر به عنوان مزه کار استفاده کنید. به هنگام استفاده از رنگ در خاطر داشته باشید که رنگها چگونه میتوانند بر اتاق و نهایتا روحیه شما تاثیر بگذارند.
در زیر چند رنگ همراه با خصوصیاتشان به شما معرفی میشوند.
قرمز: بیانگر هیجان، انرژی وافر، گرما و جنب و جوش است.
قرمز در زمره قویترین رنگهاست، رنگی بسیار فعال و محرک است. انتخابی بسیار زیبا برای ورودی یا سرسرای منزل. استفاده از قرمزهای گرم در اتاق غذاخوری حس صمیمیت و خوش آمدگویی را القاء میکند. این رنگ برای اتاقهایی که از سمت شمال نور میگیرند بسیار مناسب است. اگر آدمی عصبی و تندخو هستید بهتر است که این رنگ را فراموش کنید!
سبز: معرف طبیعت، رشد و تمدد اعصاب است. سبز رنگی آرامش بخش است و برای بسیاری از افراد یادآور تولدی دوباره. سبز تقریبا در کنار تمامی رنگها زیبا است و میتوان از سبزهای تیرهتر و خنثیتر به عنوان رنگی خنثی استفاده کرد و ترکیب سبز ملایم با رنگهای خنثی دیگر، اتاقی آرام و مناسب استراحت را ایجاد میکند. آشپزخانهای با ترکیبات سبز رنگ حس تازگی و تمیزی را القا میکند. این رنگ برای اتاقهایی که از جنوب نور میگیرند نیز مناسب است.
صورتی: به وفاداری، شادی، جوانی و ملاحت اشاره میکند.
صورتی رنگی ایدهآل برای حمام و دستشویی میباشد. در عین حال اکثر دختربچهها از داشتن اتاق خوابی صورتی رنگ خوشحال خواهند شد.
آبی: منعکس کننده محیطی آرام، راحت و ملایم است.
آبی یکی از پرطرفدارترین رنگها است و رنگسایههای آبی، اتاق را گستردهتر نشان میدهند. استفاده از این رنگ در اتاق خواب بسیار رایج است و در کنار رنگهای طلایی و آجری جلوهای بهتر پیدا میکند. استفاده از آن در اتاقهایی که نورگیری جنوبی دارند توصیه میشود.
زرد: نمایانگر شادی، دلبازی و خوشبینی است. رنگهای روشنتر و زندهتر آن حتی از رنگ سفید هم درخشانتر و پرنورتر است. این رنگ نیز در آشپزخانه بسیار طرفدار دارد. زرد رنگی بسیار مناسب برای استفاده در ورودیهای کمنور و اتاقهایی است که آفتابگیر نیستند و یا اتاقهایی که نورگیری شمالی دارند.
زرد روشن در کنار آبی ترکیبی چشمنواز دارد. زرد خامهای در کنار طلایی اتاق را روشنتر و بزرگتر نشان میدهد و ظاهری آرامشبخش به محیط میبخشد. مطالعات نشان داده است که این رنگ در بالا بردن سطح هوش افراد نیز نقش موثری دارد.
قهوهای: معنای آسایش و قناعت میدهد. قهوهای رنگی زیرکانه و مردانه است و از این رو انتخابی بینظیر برای اتاق مطالعه و کتابخانه است. در عین حال استفاده از این رنگ در اتاقهای کمنور توصیه نمیشود.
آبی فیروزهای و نارنجی در اتاقی که تم اصلی آن به رنگ قهوهای است جلوهای وافر خواهند داشت.
ارغوانی: رنگی اشرافی است که میتواند بیانگر عظمت، وقار و تجمل باشد.
ارغوانی تیره یا جگری رنگی فوقالعاده برای استفاده در اتاق مهمان است و به بازدید کنندگان این احساس را میدهد که از آنها «پذیرایی شاهانه» میشود.
نارنجی: نمادی از گرما، شوق، آسایش و حرکت است. نارنجی رنگی خوشایند در اتاق نشیمن خانوادگی است اما استفاده از رنگمایه نارنجی براق بر سطحی وسیع در زمانی طولانی میتواند خستهکننده باشد. مبل یا فرشی نارنجی به اتاق جلوهای گرم و دوستانه میدهد.
خاکستری: مایل به قهوهای بیانگر تفکر محافظهکارانه است و رنگی بسیار عالمانه تلقی میشود.
اتاق نشیمن خاکستری مایل به قهوهای حس توانگری و درخشش را ایجاد میکند. این رنگ به دلیل خنثی بودن در دراز مدت نیز خستهکننده نخواهد بود.
سفید: بیانگر پاکی، خلوص، تمیزی، گستردگی و بیگناهی است. اتاقهای سفید بسیار پرجلوه هستند و حس تجملی آرام را ایجاد میکنند.
این رنگ اتاق را بزرگتر نشان میدهد. اتاق خواب اصلی خانه با رنگ سفید فراوان در آن میتواند مکان دنج شما در دنیای پرتلاطم باشد.
سفید نیز رنگی مناسب برای روشنتر نشان دادن سرسراهای تاریک است.
خاکستری: بیانگر محیطی متین، خنثی و متعادل است. خاکستری رنگی بسیار مناسب برای استفاده در دفتر کار یا اتاق کار در خانه است. رنگی خنثی که در آن تمرکز و تفکر بسیار راحتتر انجام میشود. البته هر کدام از این رنگها سایهها و فامهای گوناگون دارند که هر یک نیز خصوصیات خود را دارا است.
به علاوه نورپردازی محیط بر ظاهر رنگ انتخابی شما تاثیر میگذارد. آفتاب، فلورسنت، نور متحرکه و یا نور بسیار روشن به رنگ، سایههای متفاوت میدهند. قبل از هر کار رنگ انتخابی خود را در نور محیط مورد نظر امتحان کنید. طراحان باید انتخاب رنگ را براساس نوع احساس و برخورد مشتری نسبت به رنگهای خاص انجام دهند.
اتاقی با رنگهای روشن و زنده میتواند برای فردی انرژیزا و برای فردی دیگر خستهکننده و کسالتبار باشد.
در نهایت باید در نظر بگیرید که شما میخواهید در کنار کدامین رنگ زندگی کنید و در کنار چه رنگی احساس آرامش میکنید.
اکنون که تا حدی با خصوصیات رنگها آشنایی یافتید میتوانید با استفاده از راههای زیر رنگ را وارد زندگی روزانه خود کنید.
به یک دیوار رنگی متفاوت بزنید
فقط با زدن رنگی متفاوت به یکی از دیوارهای اتاق نشیمن میتوانید جلوهای از رنگ را به محیط خود اضافه کنید. این کار تغییری اساسی در نقطه کانونی اتاق ایجاد میکند. بدون آنکه هزینه عمدهای برای آن صرف شود. اگر اتاقتان فرورفتگی یا تاقچهای دارد، آن مکان مناسبترین نقطه برای رنگی متفاوت است. میتوانید رنگی پرجلوه و متمایز با رنگ کلی اتاق را که به طور مثال از گل قالی خود الهام گرفتهاید به کار ببرید و یا از رنگمایه تیرهتر و غلیظتر رنگ سایر دیوارها استفاده کنید. اگر اتاق مورد نظر اتاق نشیمن خانوادگی شماست، نارنجی و رنگمایههای آن میتواند انتخابی مناسب باشد. به خاطر داشته باشید که هر تغییری در رنگ اتاق به آن جلوه و هیجان میدهد.
چند بالشتک رنگی در گوشه و کنار اتاق قرار دهید
هیچ چیزی به اندازه چند بالشتک رنگی که در نقاط مناسبی بر روی مبلمان قرار گرفته است به اتاق رنگ نمیدهد. فقط با افزودن چند بالشتک گلدار بر روی مبل یا صندلی که پارچهای ساده دارد و با بالشتکی تک رنگ بر روی مبلی با رویه گلدار، جرقهای از رنگ و تنوع را به اتاق خود بیافزایید. این بالشتکها به راحتی قابل تعویض هستند و از اینرو میتوانید رنگهای پر حرارت و زندهای را در آنها به کار ببرید.
از مادر طبیعت کمک بگیرید
گیاهان سبز یا گلها به هر مکانی رنگ، عطر، شخصیت و احساسی مطبوع میدهند. اگر فردی هستید که زیاد از خانه دور میمانید، با استفاده از گیاهان مصنوعی، رنگ آرامش بخش سبز را در محیط خانه خود به جریان درآورید و همانطور که میدانید سبز در کنار تمامی رنگها زیباست.
چراغی فانتزی و پر رنگ و لعاب به اتاق بیافزایید
حتی اگر اتاقتان مبلمانی کلاسیک دارد، انتخاب چراغ یا آباژوری رنگدار میتواند به آن جلوهای خاص دهد. گلدان یا مجسمهای زیبا که به نوعی رنگهای زندهتر اتاق را به گردش در میآورند را نیز مد نظر قرار دهید. چنین اشیایی مخصوصا در اتاقهایی که رنگ خنثی بر آنها حاکم است جلوهای بیشتر خواهند داشت.
کمی رنگ به کف اتاق بیافزایید
فرشی پر رنگ و نقش که در مقابل مبل یا زیر میز چای خوری انداخته شده میتواند بافت و رنگ را به اتاقتان بیافزاید. چنین فرشی را میتوان بر روی هر نوع کفپوشی انداخت، (چوب، سنگ، سرامیک یا موکت اگر موکت اتاقتان گلدار یا طرحدار است، بهتر است که از فرشهای کمنقشتر و سادهتر استفاده کنید.) میتوانید رنگی متضاد با کفپوش و همخوان با رنگ مبلمان خود را در فرش به کار ببرید، فقط کافی است تا با دقت به طرحها و رنگهایی که در اتاقتان دارید نگاهی بیاندازید.
رویه یک صندلی را تعویض نمایید
اگر صندلی کوچکی دارید، مثل صندلی مقابل میز کار، رویه آن را عوض کنید. استفاده از رنگی زنده و شاد، خصوصا در اتاقی با رنگهای خنثی حتی در همین ابعاد کوچک نیز سرزندگی را به محیط وارد میکند.
رنگها را منعکس کنید
با قراردادن آیینهای بزرگ بر روی یکی از دیوارهای اصلی علاوه بر منعکس کردن رنگهای اتاق، از نور و فضای مجازی بیشتری بهرهمند خواهید شد. اگر قاب آیینهتان قدیمی است به آن رنگی براق بزنید تا خود آن نیز بر جذابیت اتاقتان بیافزاید.
شیء هنری بخرید
قطعهای هنری در اتاق نشیمن نه تنها به تزئین محل کمک میکند، بلکه رنگ و فرمی را به اتاق میافزاید که شاید نتوان در تمامی محیطی بزرگ به کار بست (مثلا رنگهای تند) همچنین میتوانید عکسهایی ساده را در قابهایی رنگی و فرمدار قرار دهید و در گوشه کنار اتاق بگذارید.
منبع: نشریه تخصصی مسکن
ارسال نظر