رقابت‌میلیونرهای جهان برای خرید خانه‌های مرکز لندن
نیلوفر قدیری -‌ شاید این میراث دوران جنگ جهانی دوم باشد‌، عرب‌ها و روس‌ها و آمریکایی‌ها با هم رقابت می‌کنند تا کنترل زمین‌های ارزشمند را به دست آورند.

آیا این یک بحران تازه است که باعث بروز تشنج در نشست سازمان ملل می‌شود؟ به هیچ وجه این تنها توصیف صحنه‌ای است در مرکز لندن که در آن ثروتمندان و چهره‌های مشهور با یکدیگر برای به دست آوردن ملکی خوب در منطقه‌ای بسیار عالی رقابت می‌کنند.
بازار مسکن و املاک در لندن در حال حاضر بسیار داغ است و متوسط قیمت مسکن در این شهر نزدیک به 397‌هزار دلار است. اما در مرکز و غرب لندن و شمال هایدپارک این شرایط به نقطه جوش رسیده است. آمار و ارقام نشان می‌دهد که متوسط قیمت مسکن در این منطقه از یک‌میلیون پوند فراتر رفته ‌است. افزایش غیرطبیعی قیمت مسکن در این منطقه دو دلیل دارد. اولین دلیل آن کاملا اقتصادی است. این منطقه بیش از تعداد خانه‌های قابل فروشش، ثروتمند دارد. دلیل دوم موقعیت این منطقه است.
وقتی ثروتمندترین خریداران دنیا می‌خواهند یک ملک دیگر به فهرست اموالشان اضافه کنند به جای پاریس و منهتن به سراغ مرکز لندن می‌روند. این یک حدس و گمان نیست و آمار این را ثابت کرده است.
لندن همه ویژگی‌هایی را که مردم ثروتمند دنیا خواستار آن هستند، دارد. یعنی امنیت، زبان ساده و مدارس خوب، نظام مالیاتی راحت برای صاحبان خارجی ملک و بزرگ‌ترین پایتخت مالی دنیا.
از سوی دیگر بنگاه‌داران املاک در لندن کار بازاریابی را به خوبی در نقاطی چون سنگاپور، دبی، آمریکا و شانگهای که سرمایه‌گذاران ثروتمندی دارد، انجام داده اند تا سرمایه خریداران را جذب کنند.
شمار ثروتمندان در شمال آمریکا بسیار بیشتر از اروپا شده و این اولین بار است که چنین اتفاقی می‌افتد. همزمان تعداد ثروتمندان در سنگاپور، آفریقای جنوبی، هنگ کنگ، هند و استرالیا افزایش یافته است.
در این شرایط انگلیسی‌ها تنها نیمی از خانه‌های گران قیمت لندن را خریداری می‌کنند و نیمی دیگر را خارجی‌ها می‌خرند. همین علاقه فوق‌العاده خارجی‌ها به مسکن و مستغلات مرکز لندن موجب شده تا این منطقه و به طور کلی شهر لندن تابع قوانینی متفاوت از دیگر نقاط کشور باشد. به همین دلیل سیر صعودی قیمت‌ها در این شهر بسیار پرشتاب‌تر و رقابت‌ نزدیک‌تر است.


سیستم امنیتی خانه‌های مرکز لندن بسیار پیشرفته‌تر از خانه‌های دیگر نقاط شهر و دیگر شهرهای اروپایی است. خانه‌هایی که به تازگی ساخته می‌شود پیشرفته‌ترین امکانات امنیتی را دارند و خانه‌های مربوط به سال‌های گذشته مورد نوسازی قرار گرفته و به این امکانات مجهز شده اند. لندن هیچ گاه تا این اندازه جاذبه اقتصادی نداشته است. در سال گذشته ۶۰‌درصد سود اقتصادی شهر لندن به سود حاصل از بازار املاک تعلق داشته است.
این رونق باعث رونق موسسات مالی این شهر هم شده به طوری که امسال این موسسات 12700 کارمند دیگر به نیروی کار خود اضافه خواهند کرد. از 500 شرکت جهانی که در آمارهای سالانه مجله «فورچون» مطرح می‌شوند، 65‌درصد آنها لندن را برای فعالیت‌های مالی خود انتخاب می‌کنند. پایتخت انگلیس همچنین بیشتر از هر شهر دیگر در دنیا بانک خارجی دارد.
قیمت مسکن در مرکز لندن یکسان نیست و بعضی مناطق، قیمتی بالاتر از نقاط دیگر دارند. به همین نسبت میزان علاقه خارجی‌ها به این مناطق هم متفاوت است. مثلا در وست مینیستر قیمت متوسط مسکن بین ۵/۱ تا ۵‌میلیون پوند است و بیشتر ایتالیایی‌ها مشتاق خرید مسکن در این منطقه هستند.
«بلگراویا» خانه‌هایی با قیمت 8/1 تا 2/9‌میلیون پوند دارد و روس‌ها، خاورمیانه‌ای‌ها‌ و بعضی اروپایی‌ها مشتاق خرید خانه در این مناطق هستند. در «میفیر» خانه‌های بزرگتری نسبت به دیگر مناطق لندن وجود دارد و قیمت مسکن در این منطقه بین 4/2 تا 4‌میلیون پوند است. فرانسوی‌ها، آمریکایی‌ها و خاورمیانه‌ای‌ها به دنبال خرید خانه در این منطقه هستند.
در چلسی قیمت مسکن بین ۳/۲ تا ۷/۳‌میلیون پوند است. مشتاقان خرید مسکن در این منطقه به نقطه و کشور خاصی محدود نمی‌شود و مردم از سراسر جهان در این منطقه به خرید خانه روی می‌آورند.