معماری و سیمای شهری امروز راضی‌کننده نیست‌، البته عوامل متعدد دست به دست هم داده تا شیوه ساخت و ساز کنونی حاصل شود و اصلاح آن نیز به زمانی طولانی نیاز دارد. امیر فرجامی، معاون شهرسازی و معماری وزیر مسکن، در گفت‌و‌گو با «ایسنا»، با بیان این مطلب افزود: شهرداری‌ها را در سازمان‌دهی به وضعیت کنونی نما و سیمای شهری بسیار موثر می‌دانم و معتقدم طرح‌های جامع، تفصیلی و بافت فرسوده باید با حضور شهرداری‌ها اجرا شود. در این زمینه دخالت ارگان‌های دیگر درست نیست و البته این کار مشروط بر این است که شهرداری‌ها به کار خود در اجرا آشنایی کامل داشته باشند.

وی برخی از پرخاشگری‌های رفتاری مردم را ناشی از نماهای غیر متعارف جامعه دانست و اضافه کرد: مالکان دوست دارند نمای زیبا داشته باشند و پیشینه تاریخی لازم را نیز در این زمینه داریم، ولی هنوز این موضوع برای مردم مهم نیست و اولین گام نیز پیگیری مردم است. وی الگوسازی را از جمله اقدامات مهم ارزیابی و بیان کرد: اگر نمای خوب را تعریف نکنیم، شهرداری چگونه می‌تواند بر سیمای شهری نظارت کند؟

فرجامی از برگزاری همایش طراحی شهری و معماری در اردیبهشت سال آینده خبر داد و افزود: دستور نقشه واگذار شده توسط شهرداری به متقاضیان ساخت‌و‌ساز اهرمی مناسب برای کنترل است و طی آن می‌توان تمامی انتظارات را به سازنده ابلاغ کرد‌، ولی متاسفانه در وضعیت کنونی به صورت شایسته از دستور نقشه استفاده نمی‌شود.

وی با اشاره به بی‌توجهی مردم به معماری، تربیت نیروی توانمند در آشتی دادن معماری سنتی با نیازهای جدید را ضعیف خواند و اظهار داشت: دانشکده‌های ما کمتر به تربیت نیروی آشنا با معماری گذشته و تبدیل آن به مدرن پرداخته‌اند.