گزارش
مرمت مسجد جامع هندوالان آغاز شد
مرمت مسجد جامع هندوالان آغاز شد. این مسجد، در روستای هندوالان در حدود ۸۵ کیلومتری شمال شرق بیرجند واقع شده است و قدیمیترین و با ارزشترین بنای تاریخی شهرستان درمیان محسوب میشود. به گزارش «ایلنا»، حسین عباسزاده، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، در این زمینه، اظهار داشت: در مجموع فضاهای ایجاد شده در مسجد جامع هندوالان عمدتا در گنبدخانهها و شبستانها اختصاص داده شده است. فضاهای ورودی مسجد دارای پیش طاق مرتفعی است که در دو طرف آن سکوهایی ایجاد شده است. کاربندی ساده از تزیینات عمده سردر ورودی است. شبستان مسجد دارای ستونهای چهار ضلعی است که با ایجاد طاق و چشمههایی سقف آنپوشش داده شده است.
وی گفت: از دیگر فضاهای موجود در مسجد، گنبدخانه است. در دو طرف گنبدخانه اصلی دو گنبدخانه کوچکتر احداث شده که در هر کدام از گنبدخانهها یک محراب وجود دارد.
وی، ادامهداد: به طور کلی عمدهترین تزئینات موجود در بنا عبارتند از تزئینات رسمی بندی محرابها، گنبدها و تزیینات آجری خفته و راسته.
وی، همچنین گفت: بخشی از عملیات مرمتی مسجد جامع از اسفند ماه سال ۸۵ با اعتباری بالغ بر ۴۰۰میلیون ریال از محل اعتبارات استانی آغاز شده و پیشبینی میشود با تخصیص اعتبارات بیشتر تا دو سال آینده مرمت آن تکمیل شود. از جمله اقدامات مرمتی آن میتوان به خاکبرداری محوطه مسجد برای رسیدن به کف اصلی و همچنین آجر فرش پشت بام آن اشاره کرد. همچنین جمعآوری الحاقات، کفسازی فضاهای داخلی و محوطه مسجد، مرمت و تثبیت تزیینات، تقویت پی بنا و اجرای کانال کشی در محوطه دور مسجد از جمله فعالیتهای مرمتی پیشبینی شده آن در دورههای بعدی است.
سبک معماری، مصالح و فضاسازی مسجد نشانگر ساخت این بنای ارزشمند در دوره شاهرخ تیموری و در حدود سال۸۵۰ ه.ق و قبل از آن است.
مصالح به کار رفته در ساخت بنا از جنس آجر پخته است که در دو اندازه به کاررفته است. این بنا به شماره ۱۸۹۳ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
ارسال نظر