عضو انجمن مدیران فنی و اجرایی معتقد است: وزارت مسکن و شهرسازی باید در برنامه‌های خود طبقه متوسط جامعه را به عنوان مرکز ثقل مورد توجه قرار دهد. مهندس حمیدرضا فریدونی، در گفت‌وگو با خبرنگار «ایرنا» اظهار داشت: براساس برنامه اعلام شده از سوی وزارتخانه مذکور امسال ۵۰هزار واحد مسکونی استیجاری ساخته می‌شود که‌این رقم بالغ بر پنج‌درصد نیاز سالانه به واحدهای مسکونی را در کشور پوشش می‌دهد. براساس برنامه چهارم توسعه باید سالانه حدود یک‌میلیون واحد مسکونی در سطح کشور احداث شود که سهم دولت از این رقم سه تا پنج‌درصد پیش‌بینی شده و بقیه باید توسط بخش‌خصوصی تامین شود. فریدونی خاطرنشان ساخت: چنانچه دولت در برنامه‌های خود قشر متوسط را هدف قرار دهد، این امر سبب می‌شود که به ‌شکل طبیعی قشر پایین و بالا نیز تحت پوشش قرار گیرند. وی افزود: تمرکز بر روی اقشاری که در حاشیه شهرها ساکن شده‌اند، تداوم مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک را به‌دنبال دارد و این امر بسیاری از هزینه‌های تاسیسات، حمل‌ونقل و خدمات شهری را به دولت تحمیل می‌کند.

فریدونی اضافه کرد: رهاسازی قشر متوسط جامعه که برنامه‌پذیر هستند و می‌توانند نقش موثری در تعادل بخشیدن به تقاضای مسکن در جامعه را داشته باشند، عدم تعادل در این بخش‌ را در پی خواهد داشت. وی تصریح کرد: لازمه مهار قیمت در بخش مسکن، تنظیم سیاست‌هایی است که قشر متوسط را پوشش دهد و با این سیاست می‌توان شتاب قیمت‌ها را کنترل کرد.

فریدونی گفت: سیاست‌هایی که تداوم اعطای یارانه‌ها را از سوی دولت به دنبال داشته باشد، نمی‌تواند موجب تعادل عرضه و تقاضا شود.

وی با بیان اینکه حاشیه نشینی در کنار شهرهای بزرگ، مشاغل کاذب و جرم‌‌خیز را به دنبال دارد، گفت: سیاست‌ها باید موجب اسکان واقعی جمعیت در شهر و روستا شود و مانع از مهاجرت شود.

فریدونی یادآور شد: رشد قیمت‌ها در بخش مسکن می‌تواند موجب مراجعت ساکنین حاشیه شهرها به زادگاه‌اصلی آنان شود و سیاست ساخت سرپناه نمی‌تواند ضامن توسعه همه جانبه باشد.