سیر تکامل مجتمعهای تجاری
مجتبی محمد ظاهری- با گذشت زمان مفهوم مجتمعهای تجاری گسترش پیدا کرد و تکامل یافته تر و شایع تر شد، از نمونههای بعدی میتوان پاساژ بارلینگتون در لندن را که در سال ۱۸۱۹افتتاح شد، نام برد.
قسمت دوم
مجتبی محمد ظاهری- با گذشت زمان مفهوم مجتمعهای تجاری گسترش پیدا کرد و تکامل یافته تر و شایع تر شد، از نمونههای بعدی میتوان پاساژ بارلینگتون در لندن را که در سال ۱۸۱۹افتتاح شد، نام برد. این مفهوم به آمریکا سفر کرد و اولین نمونه آن در جزیره رود(Rhode Island) در ۱۸۲۸ متولد شد که از نظر تاریخی معماری آن در ترویج این گونه معماری و این مفهوم درآمریکا نقش بسزایی داشت. گالری ویتوریو امانویل (Galleria Vittorio Emanuele II) در میلان نیز در دهه ۶۰قرن هجدهم ساخته شد که از نظر وسعت بیشتر شبیه به مراکز بزرگ خرید در دوره مدرن بود و کم کم بیشتر شهرهای بزرگ در اواخر قرن ۱۸ و اوائل قرن ۱۹شروع به ساختن پاساژها و مراکز خرید کردند در این میان پاساژ ClevelandGUM نیز در مسکو در سال ۱۸۹۰ساخته شد.مراکز خرید اولیه که در تب و تاب صنعتی شدن و عصر ماشین طراحی میشدند مقیاس انسانی نداشتند و بیشتر شرایط عبور و مرور اتومبیلها در طراحی آنها در نظر گرفته میشد. مانند(Market Square، Lake Forest) در الینویز که در ۱۹۱۶ساخته شدند و
(Country Club Plaza) در کانزاس و میسوری که در ۱۹۲۴ساخته شدند.در نیمه قرن بیستم به واسطه حومهنشینی و فرهنگ استفاده از اتومبیل در آمریکا سبک جدیدی از مراکز خرید بزرگ در حومه شهرها به دور از ازدحام مراکز شهرها به وجود آمد. اولین مرکز خرید اینچنینی در آمریکا (Highland Park Village) بود که در ۱۹۳۱در دالاس تگزاس افتتاح شد. در انگلستان این مفهوم به گونهای دیگر درآمد Chrisp Street Market اولین پیاده رو به شکل یک منطقه تجاری بود که شامل مغازهها و راههای جلوی آنها میشد.
ارسال نظر