مرمت خانه قاجاری «حاج نایب» در ابرکوه
محمدعلی اکرمی در گفتوگو با ایسنا در یزد، اظهار داشت: خانه حاجنایب در بافت قدیم روستای اسفندآباد، بخش بهمن واقع شده و با ۷۵میلیون ریال هزینه در حال مرمت و بازسازی است. وی افزود: از مهمترین موارد مرمتی این بنا به حمل نخالههای حاصل از تخریب سقفها، احیای سقفهای فروریخته، احیای دیوارهای تخریبشده و بخش شرقی میتوان اشاره کرد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان ابرکوه از آغاز مرمت خانه حاجنایب در این شهرستان خبر داد.
محمدعلی اکرمی در گفتوگو با ایسنا در یزد، اظهار داشت: خانه حاجنایب در بافت قدیم روستای اسفندآباد، بخش بهمن واقع شده و با ۷۵میلیون ریال هزینه در حال مرمت و بازسازی است. وی افزود: از مهمترین موارد مرمتی این بنا به حمل نخالههای حاصل از تخریب سقفها، احیای سقفهای فروریخته، احیای دیوارهای تخریبشده و بخش شرقی میتوان اشاره کرد. مرمت ۳ اثر تاریخی مهریز یزد به بخشخصوصی سپرده شد
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهریز یزد گفت: مرمت برخی آثار تاریخی این شهرستان به بخش خصوصی در قالب بنگاههای اقتصادی زودبازده سپرده شد.
عباس قدیریان در گفتوگو با ایرنا افزود: فعالان این عرصه در بخشخصوصی، پنجمیلیارد ریال تسهیلات بانکی در قالب بنگاههای اقتصادی زودبازده دریافت کردند.
وی گفت: با این میزان تسهیلات مرمت و بازسازی سه اثر تاریخی و فرهنگی شهرستان مهریز آغاز شده است.
وی این آثار را شامل حمام مهرپادین در مجموعه تاریخی بافت قدیم شهر، کاروانسرای بین راهی علی آباد و خانه تاریخی بزازباشی عنوان کرد.وی همچنین گفت: بازسازی تعداد دیگری از آثار و ابنیه تاریخی شهر از جمله حمام بغدادآباد و خانه برقی نیز در سالجاری واگذار میشود.به گفته قدیریان، شناسایی، نقشهبرداری و تکمیل پرونده ۸۱ اثر تاریخی دیگر منطقه برای ثبت در فهرست آثار ملی تکمیل و به مرکز ارسال شده است.
معماری موزه هنرهای ملی ایران
۱۷۰ سال پیش، در زمان فتحعلیشاه، در محل ساختمانهای وزارت فرهنگ و سازمان برنامه و بودجه، باغ بزرگی بود که از شمال تا خیابان هدایت فعلی و از جنوب تا میدان بهارستان گسترده بود. درحالحاضر، از آن باغ و قصر فقط حوض خانهای باقیمانده که به موزه هنرهای ملی تبدیل شده است و شاید همین آن را از خطر نابودی محفوظ داشته است.
این مجموعه در برگیرنده بهترین هنرهای ملی ایران در همه سالهای اخیر مانند مینیاتور، تذهیب، خاتم، کاشیکاری، قالیبافی، پارچهبافی، زریدوزی، مخمل بافی، میناکاری، قلمزنی و معرق است. این ساختمان در سال ۱۳۰۹ه.ش، به موزه تبدیل شده است. ساختمان موزه از همان دوران باقیمانده و فقط حوض وسط تالار برداشته شد. نام موزه از نام باغ بر گرفته شده و چون این محل حوضخانه بوده، به حوض خانه باغ نگارستان معروف است. این موزه به همت مرحوم استاد حسین طاهرزاده بهزاد تاسیس شده است.
ارسال نظر