معماری ایرانیمراسم نخستین سالروز درگذشت مرد معماری ایران برگزار شد
بنیاد میرمیران تاسیس شد
«جریان نوین معماری که من به آن تعلق دارم، تلاش دارد نوعی معماری بیافریند که معماری گذشته این سرزمین کهن را تداوم و تکامل بخشیده و بتواند جایگاهی در خور را در معماری معاصر جهان به خود اختصاص دهد.» اینها گفتههای سیدهادی میرمیران، مرد توانای معماری ایران است که شامگاه گذشته مراسم نخستین سالروز درگذشت و بزرگداشت وی همزمان با آغاز هفته معماری در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. به گزارش ایسنا، در ابتدای این مراسم که از سوی بنیاد معماری میرمیران، انجمن مفاخر معماری ایران و مهندسان مشاور نقش جهان پارس برگزار شد، امیر فرجامی معاون شهرسازی وزارت مسکن، پیام محمد سعیدیکیا، وزیر مسکن و شهرسازی را در پاسداشت مقام سیدهادی میرمیران قرائت کرد. به گفته وزیر مسکن و شهرسازی ایران، اگرچه معماری و شهرسازی به تبع تحولات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آن دارای فراز و نشیبهای بسیار است، لکن همواره وجودهای با ارزش در صحنه حضور داشتند. در ادامه این پیام آمده است: شادروان سیدهادی میرمیران ازجمله معماران و شهرسازان موثر در تاریخ معاصر این کشور است، پشتکار و حضور داوطلبانه ایشان در پیگیری مسائل معماری و شهرسازی معاصر، شناسایی ارزشها و ویژگیهای معماری و شهرسازی دینی، تعامل ارزشمند با جامعه حرفهای و مدیریتهای مرتبط با حرفه، از ایشان شخصیت برجستهای ساخت که مورد وثوق دستاندرکاران امر معماری و شهرسازی بود. اگرچه امروز جای ایشان در این جمع خالی است، اما خاطرات، تجربیات و آموزههای گران قیمت او همواره، همراه مسوولان، متخصصان و علاقهمندان خواهد بود. جلیل حبیباللهیان، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، نیز درباره جایگاه زنده یاد میرمیران در معماری ایران گفت: بیشک هادی میرمیران یکی از مفاخر ارزشمند معماری این سرزمین بوده و هست. ما باید از مفاخری همچون میرمیران که جهتگیریشان بازگشت به خویش، امروزی کردن معماری و جهانی کردن آن است، تجلیل کنیم. معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: اصفهان امروز چه در زمینه کارهای شهرسازی و کارهای معماری و چه در زمینه برنامهریزی منطقهای شهر اصفهان مدیون میرمیران است. شهرسازی ما از فقدان برنامهریزی منطقهای رنج میبرد. حبیباللهیان اضافه کرد: راهنماییهای ایشان در طرح تفصیلی شهر تهران راهگشا بود. امیدوارم راه و فکر او را در معماری و شهرسازی دنبال کنیم. در ادامه این مراسم بزرگداشت، بیانیه هیات موسس بنیاد معماری میرمیران خوانده شد.
در این بیانیه آمده بود: انسانهای برگزیده خاصه هنرمندان از زمانیکه بهدنیا میآیند و در دامان پرمهر و گشادهدست مادر طبیعت بزرگ میشوند و در طول حیاتشان و آنگاه که از دنیا میروند، بار رسالتی عظیم را بردوش دارند که چون میروند، تداوم این رسالت پایان نیافتنی را به دیگران میسپارند و در نتیجه این انسانها در طول تاریخ بشریت، همگی بار امانتی را بردوش داشته و متعهد گردیدهاند که آن را به اهلش بازگردانند. وظیفه آنهایی که با آگاهی و اعراف این بار را بردوش میکشند، بسیار سنگینتر از دیگران است. اینها کسانی هستند که نه فقط تداوم بخش رسالت گذشتگان و امانتپذیر آنان بودهاند، بلکه فراتر از آن، زمینهساز استمرار آن و روشنگر دیگرانی هستند که قرار است هر یک در زنجیره امتداد رسالتها نقشی قابل توجه و بعضا واجد اهمیت و استثنایی داشته باشند.
این معمار و هنرمند بزرگ، مهندس سیدهادی میرمیران به یقین از آن دسته انسانهایی بود که نه فقط با آگاهی و اعراف بلکه با تعهدی خللناپذیر، بار امانتی ارزشمند در عرضه معماری ایران وجهان را عاشقانه و به تعبیر حافظ چون «من دیوانه» بر دوش کشید و آن را پربار و غنی به مرحلهای سرنوشتساز از مراحل بیشمار تا سر منزل مقصود رساند، با این امید که مرحله یا مراحل دیگر را با همان قدرت و صلابت توسط اهلش طی کند تا به تکامل و بلوغ ماهوی برسد.
اینک، ما، کسانیکه از این واقعه شگرف مطلعیم، ماندهایم با امانتی که او به ما سپرد و رفت و برما فرض است که تداوم بخش رسالت آن مرد بزرگ یا زمینهساز تداوم آن باشیم و ما به این نتیجه رسیدهایم که در ابتدا باید اهلش را بیابیم و این ممکن نخواهد شد مگر آنکه نقطه پرگاری بنا نهیم و حول آن، چرخشی صوفیانه را سامان دهیم تا جاذبهای باشد برای آنها که میخواهند و میتوانند و این انگیزه تاسیس نهادی با عنوان «بنیاد معماری میرمیران» است.
در پایان مراسم بزرگداشت سیدهادی میرمیران فیلمی از آثار و گفتههای او بهنمایش درآمد.
ارسال نظر