سهم سیمان در هزینه ساخت یک تا سه درصد است

یک استاد دانشگاه گفت: سهم قیمت سیمان در هزینه تمام شده واحدهای مسکونی با احتساب بهای دولتی یک درصد و با احتساب قیمت بازار آزاد حدود سه درصد است. «لطف‌علی بخشی» استاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌و‌گو با ایرنا، افزود: به ازای هر مترمربع ساختمان بین ۵۰ تا ۷۵کیلوگرم سیمان مصرف می‌شود که با قیمت دولتی حدود ۲۵هزار ریال و با بهای بازار آزاد ۷۵هزار ریال است.

وی ادامه داد: در زمان حاضر بهای هر مترمربع ساختمان‌سازی حدود ۲میلیون ریال است.

وی در خصوص خروج سیمان از سبد حمایتی، اظهار داشت: با توجه به پروژه‌های در دست اجرای سیمانی و به بهره‌برداری رسیدن برخی از آنها تا سه ماه آینده، نیاز کشور به این محصول به طور کامل تامین خواهد شد و خروج سیمان از سبد حمایتی مشکلی برای این بخش ایجاد نخواهد کرد.

بخشی گفت: در زمان حاضر ظرفیت تولید سیمان ۳۷میلیون تن است که با بهره‌برداری از طرح‌های سیمانی فراز فیروزکوه، ساوه و زنجان، ظرفیت تولید سیمان تا سه ماه آینده به بیش از ۴۰میلیون تن خواهد رسید که این رقم فراتر از نیاز واقعی کشور است.

وی افزود: در سال‌های گذشته میزان رشد مصرف سیمان سالانه حدود ۱۰درصد بوده، اما از آنجا که بحث کمبود ظاهری سیمان همواره وجود داشته از این رو نیاز واقعی بازار به طور دقیق مشخص نبوده و کشور همواره از تقاضای کاذب این محصول در رنج بوده است.

وی تصریح کرد: صادرات سیمان نیز بر قیمت‌گذاری این محصول تاثیری نخواهد داشت، زیرا که بالاترین میزان صادرات ۲میلیون و ۶۰۰هزار تن بوده که این رقم حدود ۹درصد سیمان تولیدی کشور در آن سال بوده، از این رو رقم مذکور نمی‌تواند سبب کمبود سیمان شود و یا بر قیمت آن اثر بگذارد.

بخشی با بیان اینکه اکنون بیش از ۸۰درصد سهام کارخانه‌های سیمانی مربوط به نهادهای عمومی است، گفت: در زمان حاضر افزون بر ۸۰درصد سهام کارخانه‌های سیمان متعلق به بانک‌ها، سازمان تامین اجتماعی، سازمان بازنشستگی و بنیاد مستضعفان است که با خروج سیمان از سبد حمایتی این نهادها منتفع خواهند شد.

وی افزود: از حدود سه سال پیش تاکنون قیمت سیمان نیز ثابت بوده که خروج سیمان از سبد حمایتی سبب می‌شود تا سرمایه‌گذاران این صنعت نیز بیش از ۵۰ طرح سیمانی نیمه‌تمام خود را تکمیل کنند.