انبوهسازان معجزه نمیکنند
شرکتهای کنترل کیفیت واحدهای مسکونی باید با حمایت دولت تشکیل شود، تا میزان کیفیت واحدهای مسکونی افزایش پیدا کند. مسعود قاسمزاده، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بخش مسکن، در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا انبوهسازان قیمت مسکن را افزایش میدهند یا خیر، گفت: برنامه انبوهسازان باید هدفمند باشد و ضوابط و روشهای کنترل کیفی مناسب لحاظ شود، در این صورت میتوان با یک نظارت صحیح قیمتها را نیز کنترل کرد.
وی، با بیان این که شرکتهای پیمانکاران تعاونی باید به دولت اعتماد کرده و ساختوساز مناسب را انجام دهند، افزود: مشکل ما انجام ندادن کار نیست، بلکه فرصت باید برای سرمایهگذاران ایجاد شود، تا با حمایتهای دولت بتوانند میزان تولید مسکن در طول سال را افزایش دهند.
قاسمزاده، با بیان اینکه طرح جامع مسکن تدوین شده است، متذکر شد: طرح مذکور تدوین شده، اما زمینهها و روش کار هنوز اعلام نشده است، این طرح باید به گونهای باشد که فعالیت انبوهسازان هدفمند شود، شیوه کنترل کیفی، اجرا و مدیریت آن باید به صورت دقیق و جزیی دیده شود، چرا که نگاه کلی مشکلی را حل نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: برنامهریزی برای انبوهسازان نباید به گونهای باشد که انتظار یک عملیات سحرآمیز و معجزهآسا داشته باشیم، مسیر را برای انبوهسازان باید هموار کنیم و سیستمهای ساختوساز را فراخور توانایی آنها کنترل کنیم.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بخش مسکن، یادآور شد: دستاندرکاران این حرفه از سازمان نظام مهندسی تا شهرداری باید بر ساختوساز در کشور از جمله تراکم، کنترل تراژ و طبقات، نظارت کنند.
وی، با بیان اینکه کیفیت ساختوساز در کشور کنترل نمیشود، متذکر شد: دستورالعمل و جهتگیری در این بخش نداریم، همچنین الگوی مسکن مناسب برای اقشار متوسط و کم درآمد وجود ندارد، این در حالی است که اقشار پردرآمد بنا به سلیقه خود واحدهای مسکونی را میخرند و یا میسازند، لذا مطالعات در بخش ساخت و ساز منسجم نشده است، اگر دولت چنین امری را انجام دهد، میتوان ابلاغ و ترویج کرد.
قاسمزاده تصریح کرد: طرح و ویژگی واحدهای مسکونی باید در یک قالب مشخص تعریف و به شرکتهای تعاونی فعال در ساختوساز و انبوهسازان ابلاغ شود.
وی، با بیان اینکه کنترل کیفیت ساختوساز واحدهای مسکونی را باید به شرکتهای کنترل کیفیت با مسوولیت حقوقی و حمایت شرکتهای بیمهای سپرد، ادامه داد: معتقدم واحدهایی که از نظر میزان طبقات از سه بیشتر است، باید به صورت اجباری تحت پوشش کنترل از سوی شرکتهای کنترل کیفیت قرار گیرند، در این صورت شرکتها در زمان ساخت نظارت میکنند و نتایج بهدست آمده را به شرکتهای بیمهای میدهند و آنها ساختمان را بیمه تضمین کیفیت خواهند کرد.
قاسمزاده اعلام کرد: با ارزیابی شرکتهای کنترل کیفیت وضعیت ساختمان از نظر آتشسوزی، زلزله، طراحی، مقاوم بودن، مورد ارزیابی قرار میگیرد و بنا به گزارش نرخ بیمه تعیین میشود.
وی یادآور شد: زمانی که بانکها وام مسکن میدهند، واحد مسکونی را به عنوان تضمین برمیدارند، این در حالی است که اگر زلزله یا آتشسوزی صورت گیرد، عملا دست بانک از گرفتن خسارت کوتاه میشود، اما اگر شرکتهای بیمهای، واحد مسکونی را تضمین کنند بانکها میتوانند حمایت مناسبتری از واحدهای مسکونی انجام و بنا به کیفیت واحد وام دهند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بخش مسکن، تصریح کرد: ساز و کار لازم جهت ورود شرکتهای بیمهای برای واحدهای مسکونی فراهم نشده است، اگر دولت ساز و کار لازم برای حضور شرکتهای بیمهای را فراهم کند، آنها در یک فضای رقابت، اقدام به
بیمه کردن واحدهای مسکونی میکنند.
ارسال نظر