تا ۵سال آینده
فرهنگیان صاحبخانه میشوند
این پروژه واقع در شهر زنجان، صبح روز سهشنبه ۱۵ اسفند طی مراسمی با حضور، خانم رفعت بیات نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی، قطبالدینی مدیرکل تعاون و امور رفاهی آموزش و پرورش، سعید ناصری (رییس سازمان آموزش و پرورش استان زنجان) و احمدعلی عاملی (مدیرعامل شرکت تامین مسکن فرهنگیان) به صورت رسمی آغاز شد.
ملیحه سادات حسینی - اجرای پروژه ۱۲۰۰واحدی پونک زنجان به کارفرمایی تامین مسکن فرهنگیان، روز گذشته آغاز شد.
این پروژه واقع در شهر زنجان، صبح روز سهشنبه ۱۵ اسفند طی مراسمی با حضور، خانم رفعت بیات نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی، قطبالدینی مدیرکل تعاون و امور رفاهی آموزش و پرورش، سعید ناصری (رییس سازمان آموزش و پرورش استان زنجان) و احمدعلی عاملی (مدیرعامل شرکت تامین مسکن فرهنگیان) به صورت رسمی آغاز شد. مدیرکل تعاون و امور رفاهی استان زنجان در مراسم افتتاحیه این پروژه، مشارکت سازمان مسکن، تعاون، شهرداری و اداره ثبت را جهشی مثبت به سمت ساخت و ساز دانست و گفت: اگر تا دیروز یک سوم از فرهنگیان در کشور فاقد مسکن بودهاند، میتوان این مژده را به همه فرهنگیان داد که تا ۵سال آینده دیگر در هیچ کجای کشور، معلمی فاقد مسکن و سرپناه نخواهد بود.
قطبالدینی همچنین در اجرای این طرح زنان سرپرست خانوار فرهنگیان و فرهنگیان فاقد مسکن را به عنوان اولویت اول این طرح معرفی کرد.
در ادامه این مراسم احمدعلی عاملی مدیرعامل شرکت تامین مسکن فرهنگیان با ابراز امیدواری از شروع این پروژه در استان زنجان گفت: در این پروژه از تمامی امکانات بالقوه کشور استفاده شده است.
وی ایجاد مسکن مناسب را در سه رکن: سرمایه، زمین و مدیریت اعلام کرد و گفت: خوشبختانه ما در کشور غنی از لحاظ این سه رکن قرار گرفتهایم، منتها برخی حلقههای مفقود شده در این میان زنجیر اتصال همبستگی مسکن را از هم جدا ساخته است.
پروژه زنجان به نوعی حلقه واسطه و تحولدهنده بخش مسکن در وزارت مسکن و آموزش و پرورش از خود نشان داده است.
مدیرکل امور رفاهی و تعاون فرهنگیان آموزش و پرورش هم با بیان این که ۵۰درصد درآمد فرهنگیان فاقد مسکن، صرف اجاره میشود، گفت: هیچ فرهنگی تا ۵ سال آینده بدون مسکن نمیماند.
قطبالدینی افزود: در اکثر استانها پروژههای فرهنگیان جهش بسیار خوبی داشته و این امر بر دیگر پروژههای دولتی نیز تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان این که در حال حاضر ۳۶۰هزار، یعنی یک سوم فرهنگیان کشور فاقد مسکن هستند، اظهار کرد: هماکنون حدود ۶۵هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان در دست ساخت است و اگر شرکتها تلاش مضاعفی در بهرهبرداری کرده و بانکها نیز تسریع در ارائه تسهیلات برای بهرهبرداری پروژهها داشته باشند، مشکل بزرگ فرهنگیان حل میشود.
قطبالدینی با اعلام این که ۶۰هزار فرهنگی که پس از ۳۰ سال در آموزش و پرورش بازنشسته شدهاند، هم اکنون فاقد مسکن هستند، ادامه داد:۵۰درصد واحدهای مسکونی پروژه پونک زنجان به صورت اجاره به شرط تملیک به فرهنگیان واگذار شده و ۵۰درصد دیگر در صورت نداشتن متقاضی فرهنگی، آزاد به فروش میرسد.
وی با تاکید بر این که پروژههای ۵۰ تا۶۰ متری جوابگوی نیاز مسکن فرهنگیان نیست، چرا که با فرهنگ و مسائل شرعی و دینی همخوانی ندارد و این واحدها باید به حداقل ۸۰ تا۹۰ متری افزایش یابد، ادامه داد: اگر استان زنجان در ساخت واحدهای ۸۰ متری و بالاتر پیشقدم باشد، قطعا الگویی برای استانهای دیگر خواهد بود.
مدیرکل امور رفاهی و تعاون فرهنگیان آموزش و پرورش در پایان گفت: بخش اعظم مشکل آموزش و پرورش در داخل این سازمان حل شدنی نیست و برای رفع مشکلات نیازمند کمک مجلس و دولت هستیم.
عاملی، مدیرعامل شرکت تامین مسکن فرهنگیان کشور نیز با بیان این که در شرایط کنونی بازار مسکن کشور، سرمایهگذاران، از مسکن به جای کالاهای مصرفی استفاده میکنند، اظهار کرد: صاحبان سرمایه به جای بهرهوری و پرداختن به امور تولیدی فقط به ارتقای سرمایه خود، آن هم از طریق مسکن فکر کرده و با این کار ذخیرهسازی غیربهینه ایجاد میکنند.
وی افزود: در تعریف مسکن، ۳ عامل زمین، سرمایه و مدیریت به صورت زنجیرهای ایفای نقش میکنند، اگر مدیریت مناسب بوده و زنجیرهها درست هدایت شوند در رفع مشکل مسکن کشور گامی بزرگ برداشته خواهد شد.
سعید ناصری، رییس سازمان آموزش و پرورش استان زنجان نیز با اشاره به این که معلمان در صورت داشتن سیستم مشاوران اقتصادی، میتوانند در مسائل اقتصادی اقدامات شایستهای داشته باشند، اذعان کرد: این مساله در نهایت منجر به فاقد مسکن بودن معلمان با۳۰ سال سابقه خدمت نیز نخواهد شد.
وی با تاکید بر این که معلمان باید فارغ از دغدغههای معیشتی به انجام وظیفه بپردازند، چرا که وظیفه سنگین تربیت فرزندان به عهده آنهاست، افزود: باید مکانیزمی فراهم کرد تا هر فرهنگی، پس از ۱۰ سال خدمت صاحب مسکن شود.
رییس سازمان آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به پرونده ۱۲۰۰ واحدی پونک، تصریح کرد: هماکنون برای پروژه ۱۲۰۰ واحدی پونک زنجان،۶۰۰ نفر ثبتنام کردهاند و امیدواریم در واگذاری این واحدها نیز تسهیلات خاصی به فرهنگیان ارائه شود.
وی گفت: طبق قول مسوولان تعاونی مسکن فرهنگیان زنجان، تا شهریور ماه سال آینده، ۶۰۰ واحد مسکونی فرهنگیان از مجموعه پروژههای معلم و بهارستان بهرهبرداری میشود.
رفعت بیات نیز شروع پروژه پونک زنجان را نقطه عطفی در زمینه مسکن معرفی کرد.
وی همچنین طولانیترین صفحات را در لایحه بودجه سال ۸۶ متعلق به وزارت مسکن دانست.
نماینده مردم زنجان نیز در پاسخ به سوال نظرسنجی در مورد طرح اجرایی و راهکارهای ارائه بهتر خدمات گفت: بزرگترین مشکل در کشور در حال حاضر مساله زمین است.
شرکت تامین مسکن فرهنگیان در این پروژه الگوی مناسبی برای فعالیتهای شرکتهای تابع دولت خواهد بود.
عقیده من این است که آموزش و پرورش و شرکت تامین مسکن با ممنوع ساختن جابهجایی منازل تا مدت ۱۰ سال از به وجود آمدن بازار سوداگری جلوگیری کرده و همچنین قدمی به سوی کنترل تورم مسکن داشته باشند.
در وهله دوم مسکنهایی با متراژهای ۶۵ تا ۸۰ متری آمادگی جوابگویی یک خانواده با جمعیت ۴ یا ۵ نفری را نداشته و این موضوع با فرهنگ و شئون جامعه اسلامی ما همخوانی نداشته است.
دخالت در فضاهای داخلی و ایجاد واحدهایی با متراژهای بزرگتر به حفظ ارزشها و تهیه مسکن مناسب برای مردم کمک شایانی خواهد کرد.
بیات با اشاره به اینکه ساختمانهای مجتمع پونک زنجان از لحاظ ایمنسازی در برابر زلزله مقاوم شده تعیین شدهاند.
او سازههای ضدزلزله را راهکاری نو عنوان کرد و خواستار رسیدگی به این طرح شد گفت: اگر این طرح اجرا شود به عنوان اولین در ایران است و یک سوم در صد از هزینه مصرف سیمان و آهنآلات نیز در ساخت و سازها صرفهجویی خواهد کرد.
وی همچنین در ادامه گفت: نمای هر ساختمان در هر شهری باید بر گرفته از نشانههای فرهنگی و سنتی آن شهر باشد تا هرکس با نگاه به ساختمان و معماری آن فرهنگ شهر را به صورت نمادین در ذهن تداعی کند.
جلال منصوری، معاون پشتیبانی سازمان آموزش و پرورش استان زنجان در پاسخ به پرسش نحوه دریافت اقساط از فرهنگیان با توجه به حقوق کم و ناتوانی مالی گفت: با توجه به اینکه کسر اقساط ماهانه از فروردینماه شروع خواهد شد لذا با افزایش حقوق در سال جدید به همان میزان مشکل در پرداخت اقساط مرتفع شده و تمامی همکارانی که در این پروژه ثبتنام کرده از سال آینده مشکلی از لحاظ پرداختی نخواهند داشت.وی زمان تحویل این واحدها را ۳ سال آینده عنوان کرد.
تاریخچه شرکت تامین مسکن فرهنگیان
شرکت تامین مسکن فرهنگیان با هدف احداث واحدهای مسکونی، طبق قرارداد ۳ جانبه منعقده بین سازمان مسکن و شهرسازی و شرکت ساختمانی معلم، کلیه تعهدات ایجاد شده از قبیل پرداخت اقساط به سازمان مسکن و شهرسازی استانها و اخذ تسهیلات بانکی و اجرای پروژه به این شرکت محول شده است. در این راستا شرکت فوق با توافق ۱۲۰۰ واحد مسکونی به صورت ۵۰درصد اجاره به شرط تملیک و ۵۰درصد به صورت فروش آزاد به فرهنگیان واگذار خواهد شد.
ارسال نظر