دنیای اقتصاد- اعضای شورای شهر تهران دیروز در جلسه علنی شورا به مصوبه دولت در خصوص جدایی شهر ری از شهر تهران واکنش نشان داده‌اند و این مصوبه را در تناقض با مصوبه سال 86 دولت که به امضای رییس‌جمهور رسیده بود عنوان کردند. رییس شورای شهر تهران در این باره اعلام کرد: شهر ری براساس طرح جامع تهران به این کلانشهر متعلق است و عضوی از مناطق 22 گانه پایتخت به حساب می‌آید که مطابق سند مصوب سال 86، جدایی آن از تهران امکان‌ناپذیر است.

شورای‌شهر: حذف شهرری از پایتخت مصوبات قبلی دولت را زیر سوال برد
حذف «20» از تهران؛ اعتراض پارلمان
انتقال شهرری با طرح‌جامع و طرح تفصیلی تهران در تناقض است
واکنش شهرری به جدایی‌اش از تهران
گروه مسکن- بهشاد بهرامی: نمایندگان پارلمان محلی تهران با اعتراض به مصوبه هفته گذشته دولت درخصوص «شهرری»، این تصمیم را در تناقض کامل با برنامه‌ای که پیش‌تر هیات‌دولت برای کلان‌شهر تهران تصویب کرده بود، عنوان کردند.رییس شورای‌شهر تهران در جلسه علنی روز گذشته شورا اعلام کرد: متن سند بالادست طرح تفصیلی جدید تهران - طرح جامع شهر تهران- که سال ۸۶ به امضای رییس‌جمهور رسید، کلان‌شهر تهران را دارای ۲۲ منطقه با مساحت و ابعاد مشخص تعریف کرده است که شهرری به عنوان منطقه۲۰ در محدوده قانونی این کلان‌شهر قرار دارد.مهدی چمران بعد از تشریح این سند گفت: دولت نمی‌تواند با یک مصوبه، مصوبات قبلی خود را نقض کند و اگر این منطق مورد قبول همه باشد، مصوبه جدایی شهرری از تهران دارای اشکال قانونی است.در جلسه اعتراضی روز گذشته شورا، نماینده مردم شهرری نیز از واکنش شهرری به جدایی‌اش از تهران خبر داد و گفت: قیمت زمین‌های شهرری در همین چند روز اخیر بیش از ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده و سه سرمایه‌گذار بزرگ که ماه‌ها قبل کارشان را در شهرری شروع کرده بودند، حالا دست از کار کشیده‌اند و علاقه به فعالیت در منطقه‌ای که دیگر عضو تهران قرار نیست باشد را از دست داده‌اند.
حذف شهرری کاهش یا افزایش درآمد؟
حذف حریم جنوبی شهر تهران، کاهش سرمایه‌گذاری تجاری در منطقه، کاهش قیمت زمین، افزایش ساخت وسازهای غیرمجاز و گسترش حاشیه نشینی مهم‌ترین معایب اجرای طرح جداسازی شهرری از دیدگاه نمایندگان شورای شهر است.براساس گزارش تصویری ارائه شده در صحن شورا، وسعت تقریبی شهرداری منطقه ۲۰، حدود ۲۴۰ کیلومترمربع با جمعیتی بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر است که ۲۵ کیلومتر آن در داخل محدوده شهر تهران قرار گرفته و مابقی جزو حریم شهر تهران محسوب خواهد شد. بنابراین حذف شهرری به معنای بر هم خوردن حریم جنوبی تهران خواهد بود.شهرری در ۶ سال گذشته به طور متوسط حدود ۳۰ میلیارد تومان درآمد برای شهرداری تهران کسب کرده است اما به گواه گزارش شورای شهر بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان از سوی مدیریت شهری برای اجرای پروژه‌های امام علی و خط مترو در منطقه ۲۰ هزینه شده است.
زمین شهرری 35 درصد افت کرد
علیرضا دبیر عضو شورای شهر تهران در جلسه دیروز اجرای مصوبه دولت مبنی بر جداشدن شهرری از تهران را برخلاف مواد ۱۷۰ و ۱۷۳ برنامه پنجم توسعه عنوان کرد و از کاهش ۳۵ درصدی قیمت زمین‌های شهرری در هفته گذشته به دنبال مصوبه دولت خبر داد.
او ادامه داد: در برنامه پنجم آمده دولت فقط تدوین طرح جامع را بر عهده دارد اما اجرای آن وظیفه او نیست. این در حالی است که در طرح جامع مبالغ زیادی برای ساخت مرکز تجارت جهانی و طرح‌های گردشگری پیش‌بینی شده است اما حالا جدا شدن شهرری سند مصوب طرح جامع و به دنبال آن طرح تفصیلی جدید تهران را که به امضای خود رییس‌جمهور رسیده است روی هوا می‌برد.دبیر از توقف سه سرمایه‌گذاری کلان در هفته گذشته در شهرری خبر داد و افزود: کسانی که این تصمیمات را می‌گیرند دلشان به حال مردم نمی‌سوزد باید در این مصوبه تجدید نظر کارشناسی شود.دبیر با اشاره به سودجویی‌های احتمالی زمین‌خواران از اجرای این طرح گفت: شهرری از ابتدا وجود داشته و به واسطه گسترش آن شهر تهران به وجود آمده و به نوعی تهران جزئی از شهرری است. به نظر می‌رسد با جدایی شهرری از تهران به دنبال داشتن نماینده مستقل در مجلس هستند اما بدانند تا ما هستیم اجازه نمی‌دهیم نمایندگی به آنها برسد.
اشکال قانونی در تقسیمات کشوری
مهدی چمران رییس شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه تهران از محل قدیمی ری احداث و گسترش پیدا کرده است، اظهار کرد: مدیریت چند پارچه طرحی شکست خورده است و شهرری از تهران جدایی‌ناپذیر است.او اضافه کرد: جدایی شهرری از تهران شاید از نظر مالی به نفع شهر تهران باشد اما قطعا به ضرر مردم شهرری خواهد بود. ضمن اینکه مسوولان محلی و مردم مدافع این طرح نیستند.او این بخش از قانون تقسیمات کشوری را دارای اشکال خواند و ادامه داد: اگر قانون مشکل دارد قانون را باید اصلاح کنیم. چمران با اشاره به تصویب طرح تفصیلی و طرح جامع از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری کشور و شخص رییس‌جمهور گفت: در این دو طرح شهرری جزئی از تهران در نظر گرفته شده و مطمئنا جدایی آن به ضرر تهران است. از جمله اینکه ممکن است اتفاقی که برای قدس یا چهاردانگه افتاد برای شهرری نیز بیفتد و زمین‌های کشاورزی آن‌که تاکنون حفظ و نگهداری شده‌اند و عامل درآمدزایی منطقه محسوب می‌شوند، تا چند سال دیگر به سوله تبدیل شوند.او تجمیع را به نفع نقاط مختلف شهرری دانست و تاکید کرد: نباید میان تهران و حاشیه آن دیوار برلین بکشیم.
جداسازی نگاهی کارشناسی نیست
معصومه ابتکار رییس کمیته محیط زیست شورای شهر نیز در این جلسه اجرای مصوبه جداسازی شهرری را فاقد نگاه کارشناسی عنوان کرد و گفت: این منطقه دارای اراضی مهمی است که بهتر است مجلس با نگاهی کلان دوباره بررسی کند چرا که تصمیم‌گیری لحظه‌ای و سیاسی طرح را دچار مشکل خواهد کرد.
بحث جداسازی در حیطه اختیارات شورا نیست
اما پروین احمدنژاد عضو موافق دولت در شورای شهر تهران اظهارنظر در خصوص مصوبه جداسازی شهرری از تهران را در حیطه اختیارات شورای شهر ندانست و افزود: چطور در مورد مساله ای که در صحن شورا بررسی می‌شود از نمایندگان طرف مقابل دعوت می‌شود تا بتوانند از خود دفاع کنند، اما در این مورد بدون حضور نمایندگان دولتی، اعضای شورا شروع به جوسازی کرده‌اند؟ او حفظ منابع مالی شهرری را انگیزه شهرداری تهران برای مخالفت با جداشدن شهرری از تهران عنوان کرد و گفت: یک زمانی شهرداری در منطقه چهاردانگه زمینی را با ارزش پایین خریداری کرد و پس از مدتی با تغییر کاربری آن، زمین را با قیمتی بالا فروخت در این زمینه هم قصد شهرداری حفظ منافع مالی برای خودش است.