در کشورهای پرجمعیت، برای بخش‌های مسکن و راه‌و‌ترابری بیش از دو وزارتخانه وجود دارد
در انگلیس امور مسکن زیرنظر دفتر نخست‌وزیر قرار دارد

گروه مسکن- مینا یوسفی: بررسی‌ها از نحوه مدیریت دولتی دو بخش مسکن و راه‌وترابری در کشورهای مهم جهان نشان می‌دهد در کشورهای پرجمعیت، دولت‌ها به حدی برای بخش حمل‌ونقل اهمیت قائل هستند که مدیریت این بخش را در بیش از یک وزارتخانه بسط داده‌اند. نتایج تحقیق «دنیای‌اقتصاد» از کشورهای آسیایی حاکی است در چین و هند به عنوان دو کشور پرجمعیت، امور حمل‌ونقل و مسکن از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است؛ طوری‌که در چین سه وزارتخانه و در هند پنج وزارتخانه برای این دو بخش وجود دارد.
همچنین در کشورهای اروپایی و آمریکا نیز، مدیریت بازار مسکن و امور شهرسازی به یک وزارتخانه مستقل با اختیار گسترده واگذار شده است. البته در برخی از کشورها نیز ادغام دو وزارتخانه حمل‌ونقل و مسکن تجربه شده است. مثلا در فرانسه که با هر دولت کابینه‌ای متفاوت را به خود می‌بیند تاکنون تحولات زیادی نیز در مورد وزارت حمل‌ونقل و وزارت مسکن صورت گرفته است تا اینکه در دولت فعلی فرانسه به ریاست‌جمهوری نیکلای سارکوزی، امور مسکن و امور حمل‌و نقل با وزارت محیط زیست، انرژی و توسعه پایدار ترکیب شده است.
البته آشفتگی کابینه سارکوزی و تصمیم‌های نادرست وی در مورد اداره کشور تاکنون بارها مورد اعتراض مردم و کارشناسان این کشور قرار گرفته و حتی چیدمان کابینه فعلی فرانسه هنوز مورد انتقاد بسیاری از گروه‌ها است. در ژاپن نیز که دولتی بسیار کوچک دارد، وزارت مسکن و حمل‌ونقل همراه با برخی امور دیگر در وزارتخانه‌ای با عنوان وزارت زمین، امور زیربنایی، حمل‌ونقل و گردشگری ادغام شده اند.
چین: حمل‌ونقل؛ بزرگ‌ترین وزارتخانه

چین که با یک میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت، پرتراکم‌ترین کشور جهان از نظر تعداد ساکنان است کابینه چندان بزرگی ندارد، اما با این وجود 3 وزارتخانه را به امور مسکن و حمل و نقل اختصاص داده است. در واقع از بین 22 وزارتخانه موجود در این کشور آسیایی یک وزارتخانه به امور مسکن و توسعه شهری و روستایی و دو وزارتخانه به امور حمل و نقل با عناوین حمل‌و‌نقل ریلی و حمل‌و‌نقل جاده‌ای، هوایی و دریایی اختصاص دارد. اهمیت حمل‌ونقل ریلی برای چین آنقدر زیاد است که وزارتخانه مربوط به این موضوع یکی از بزرگ‌ترین وزارتخانه‌های کابینه محسوب می‌شود و دارای 18 سازمان زیرمجموعه است.
هند: ۵ وزارتخانه برای راه و مسکن

هند اما با وجود جمعیت کمتر کابینه بزرگ‌تری نسبت به چین دارد. دومین کشور پرجمعیت جهان از میان 55 وزارتخانه خود 5 مورد را به مسکن و حمل‌ونقل اختصاص داده است؛ وزارت توسعه شهری در این کشور یک میلیارد و 200 میلیون نفری به امور مسکن و تدوین قوانین بازار مسکن در شهرهای این کشور می‌پردازد و وزارت توسعه روستایی انجام این اقدامات را در روستاها بر عهده دارد. این در حالی است که وزارتخانه توسعه شهری و کاهش فقر همان شرح وظایف وزارت توسعه شهری را فقط در دهلی نو، پایتخت 30 میلیون نفری هند بر عهده دارد. هندوستان دو وزارتخانه را نیز به امور حمل و نقل خود اختصاص داده است که یکی به حمل‌ونقل ریلی و دیگری به حمل‌ونقل جاده‌ای و بزرگراه‌ها می‌پردازد.
انگلیس: مسکن برای نخست‌وزیر

در این کشور اروپایی که دارای 22 دپارتمان وزارتی است، طی 40 سال اخیر تحولات زیادی در مورد موضوع حمل‌ونقل و مسکن صورت گرفته است؛ اما در حال حاضر وزارت حمل و نقل به طور جداگانه فعالیت می‌کند و مسکن زیر نظر نخست وزیر این کشور اداره می‌شود.
وزارت مسکن در بریتانیا به دنبال جنگ جهانی دوم تشکیل شد و بعدها در سال ۱۹۷۰، به وزارت حمل و نقل ملحق شد. در سال‌های ۱۹۹۶، ۱۹۹۷ و ۲۰۰۱ نیز بارها این دو از هم جدا و گاهی با یکدیگر ادغام شدند تا اینکه در سال ۲۰۰۲، وزارت حمل‌ونقل مستقل شد و وزارت مسکن همراه با امور محیط زیست و توسعه پایدار به دفتر نخست وزیری واگذار شد.
آمریکا: شباهت به ایران

در آمریکا اوضاع همانند وضعیت کنونی ایران است؛ یک وزارتخانه برای امور مسکن و توسعه شهری و یک وزارتخانه نیز برای امور حمل و نقل وجود دارد.
نکته جالب اینجا است که وزارت مسکن در ایالات متحده آمریکا در سال 1965 و به منظور تهیه مسکن برای اقشار کم درآمد و مهاجران از سوی رییس‌جمهور وقت، لیندون جانسون بنا گذاشته شد و وزارت حمل‌ونقل نیز یک سال پس از آن برای ایجاد شبکه حمل‌ونقل مطمئن و سریع و همچنین افزایش جاذبه‌های ملی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان آمریکایی تشکیل شد.
فرانسه: یک وزارتخانه برای همه

در این میان کابینه فرانسه نسبت به سایر کشورها تفاوت‌های اساسی دارد. در این کشور با روی کار آمدن هر دولت، تعداد وزارتخانه‌ها و چیدمان آنها در دولت تغییر شکل می‌دهد. در دولت فعلی فرانسه امور حمل‌ونقل و مسکن تغییرات زیادی کرده‌اند و در حال حاضر با وزارت محیط زیست، انرژی و توسعه پایدار ادغام شده‌اند.
ژاپن: بزرگ‌ترین وزارتخانه با یک‌سوم کل قوانین

از سال 2001 در پی اصلاحات دولت مرکزی بسیاری از وزارتخانه‌های ژاپن در یکدیگر ادغام شدند که وزارت زمین، امور زیربنایی ، حمل و نقل و گردشگری مسائل حمل و نقل و ساخت‌وساز را بر عهده گرفت.
در حال حاضر این وزارتخانه یک سوم از قوانین و تصمیم‌گیری‌های ژاپن را بر عهده دارد و به لحاظ تعداد کارمندان بزرگ‌ترین وزارتخانه کشور محسوب می‌شود.