ویژه- سه سناریو برای پول «پژوی ۵۰۴»
چندخانه با خودروی احمدینژاد ساخته میشود؟
گروه مسکن- فرید قدیری: خودروی رییسجمهور برابر آنچه برخی خبرگزاریها گزارش دادند در یک مزایده، به قیمت ۲میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شد و پول حاصل از فروش این پژوی۵۰۴ قرار است صرف هزینه تامین مسکن معلولان شود.
«۶۲۵» یا «۱۲۵» یا «۱۰۴» واحدمسکونی
گروه مسکن- فرید قدیری: خودروی رییسجمهور برابر آنچه برخی خبرگزاریها گزارش دادند در یک مزایده، به قیمت ۲میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شد و پول حاصل از فروش این پژوی۵۰۴ قرار است صرف هزینه تامین مسکن معلولان شود. اما آیا برآوردی مبنی بر اینکه با خودروی شخصی احمدینژاد چند واحد مسکونی میتوان برای معلولان تهیه کرد، شده است؟
معلولان در برنامههای تامین مسکن دولت، جزو گروههای آسیبپذیر محسوب میشوند و برای گروههای آسیبپذیر که در قالب دهکهای ۱و۲ گنجانده میشوند، از ابتدای سال ۸۸، طرح تامین مسکن اجتماعی در وزارتمسکن و وزارترفاه تعریف و تدوین شد به گونهای که دو وزارتخانه تفاهم کردند در قالب مسکنمهر، حدود ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای این افراد بسازند. تفاوت شاخصی که بین مسکنمهر دهکهای ۱و۲ با سایر متقاضیان مسکنمهر وجود دارد به نحوه مشارکت افراد برای تامین مالی هزینههای ساخت برمیگردد. در حال حاضر، متقاضیان مسکنمهر حدود ۷ میلیون تا ۱۰ میلیون تومان برای ساخت، پول نقد پرداخت میکنند و بانک نیز ۲۰ میلیون تومان وام میدهد. اما در دولت برای دهکهای ۱و۲ که توان پرداخت بیش از ۲ میلیون تومان پول نقد برای صاحبخانه شدن را ندارند، به گونهای برنامهریزی شده که تا حد امکان همه هزینه ساخت مسکنمهر برای آنها از طریق وام یا کمک بلاعوض جور شود. هزینه واقعی ساخت هر متر مربع مسکنمهر در بهترین حالت، ۳۵۰ هزار تومان است که برای آمادهسازی واحد به منظور سکونت، این رقم به ۴۰۰ هزار تومان میرسد. حداقل متراژ یک واحد مسکونی با مشاعات نیز ۶۰ متر -۵۰متر مفید و ۱۰ متر مشاعات- خواهد بود به این ترتیب، کل هزینه تامین هر واحد مسکونی برای معلولان ۲۴ میلیون تومان میشود.
با احتساب این هزینهها، پول خودروی رییسجمهور را میتوان به سه طریق برای تامین مسکن معلولان هزینه کرد. سناریوی اول: با این پول، ۱۰۰ درصد هزینه ساخت هر واحدمسکونی تامین شود که در این صورت ۱۰۴ معلول صاحبخانه میشوند. در این حالت فرض بر این است که بانک و فرد معلول هیچ پولی پرداخت نکنند. سناریوی دوم: بانک برای هر واحد ۲۰ میلیون وام را بدهد و با پول خودرو، مابهالتفاوت «هزینهساخت» و «وام» تامین شود (معلول پول نقد نپردازد) که در این حالت ۶۲۵ معلول خانهدار میشوند.سناریوی سوم: پول پژو به دلیل کمبود اعتبار مسکنمهر در بانک، جایگزین وام ۲۰ میلیونی شود که در این حالت، ۱۲۵ معلول میتوانند صاحب مسکن شوند.
به نظر میرسد احتمال تحقق سناریوی دوم بیشتر است.
ارسال نظر