برای سال جدید پیشبینی شد
حراج ایالتی مسکن در آمریکا
اما نحوه افت قیمت متفاوت از سه سال قبل خواهد بود. بررسیها درباره چشمانداز بازار مسکن آمریکا حکایت از آن دارد که در سال ۲۰۱۱ قیمت املاک نه در همه مناطق آمریکا بلکه در برخی ایالتها ۱۵ درصد افت میکند و تخلیه حبابی که تا سال ۲۰۰۷ شکل گرفته بود، ادامه مییابد. در این پیشبینی، نام ایالتهای مهم آمریکا همچون کالیفرنیا و فلوریدا به چشم میخورد.
«گاردین» برای سال جاری میلادی پیشبینی کرد
حراج «ایالتی» مسکن در آمریکا
قیمت مسکن در آمریکا ۱۵ درصد دیگر افت میکند
مینا یوسفی: برخلاف تصور صاحبخانههای آمریکایی، بازار مسکن در این کشور طی سال جدید میلادی همچنان با «حراج» دستوپنجه نرم میکند، اما نحوه افت قیمت متفاوت از سه سال قبل خواهد بود.
بررسیهای روزنامه گاردین درباره چشمانداز بازار مسکن آمریکا حکایت از آن دارد که در سال 2011 قیمت املاک نه در همه مناطق آمریکا بلکه در برخی ایالتها 15 درصد افت میکند و تخلیه حبابی که در 2006 تشکیل شده بود، ادامه مییابد. در این پیشبینی، نام ایالتهای مهم آمریکا همچون کالیفرنیا و فلوریدا و لسآنجلس به چشم میخورد.
رکود و کاهش قیمت مسکن که در آمریکا از سال ۲۰۰۷ آغاز شده با شروع سال جدید میلادی ابعادی جدید و شدیدتر به خود گرفته است. پیشبینی میشود که در سال ۲۰۱۱، نرخ معاملات املاک در این کشور ۱۵ درصد دیگر نیز نسبت به پارسال کاهش یابد.
معضل فعلی کاهش قیمت، ناتوانایی مردم در بازپرداخت وام و در نتیجه مصادره و حراج خانهها در پی تشکیل حبابی که در سال 2006 در این کشور به وجود آمده بود، بروز کرده است. در آن زمان قیمت مسکن به بالاترین حد خود در 100 سال گذشته رسیده بود. به اعتقاد تحلیلگران از 3 سال گذشته تا کنون این حباب در حال تخلیه شدن است و آمریکاییها هنوز تا رسیدن به وضعیت ثبات راه درازی در پیش دارند. پیشبینی میشود که روند فروکش کردن حباب مسکن در آمریکا همچنان به بحرانی شدن اوضاع ادامه دهد و سال 2011، ادامه روزهای بد را برای کسانی که زیر بدهیهای وام مسکن هستند، به دنبال بیاورد.
تازهترین تحلیل روزنامه گاردین از اوضاع اقتصادی آمریکا در سال جدید میلادی حاکی از تشدید بحران مسکن در این کشور است.
دین بیکر، تحلیلگر این روزنامه انگلیسی در مقالهای بروز حباب مسکن در ایالات متحده آمریکا را چندان هم غیرمنتظره ندانسته و نوشته است: از سال 1990 به بعد با رشد نرخ تورم در آمریکا، قیمت مسکن نیز در این کشور شروع به افزایش کرد و در سال 2006 به بالاترین حد خود رسید و نسبت به گذشته بیش از 70 درصد افزایش پیدا کرد. در آن زمان نه تنها توجیه اقتصادی قابل قبولی برای این جهش قیمت در بازار مسکن آمریکا وجود نداشت، بلکه از سوی دیگر دولت نتوانست با اشتهای سیریناپذیر مردم در خرید و در نتیجه ساخت برجهای بلندمرتبه در این کشور مقابله کند.
در آن زمان ساختوساز در آمریکا آنقدر رونق گرفت که حتی سهم این فعالیت اقتصادی از تولید ناخالص داخلی (GDP) در شرایطی بسیار استثنایی ۳ درصد افزایش یافت و به خاطر ساختمانسازیهای بیرویه ۸ تریلیون دلار ثروت در کشور به وجود آمد. در این شرایط پر واضح بود که حباب مسکن در آمریکا به وجود میآید، اما حالا نوبت تخلیه شدن این حباب است.
گاردین در ادامه تشریح چگونگی بروز بحران مسکن در آمریکا نوشته است: این حباب زمانی ترکید که صاحبان خانهها نتوانستند با قیمت مورد انتظار، خانههای خود را به فروش برسانند. در این شرایط ساختوساز نیز از رونق افتاد و بازار مسکن به حالت اشباع رسید. این وضعیت هنوز به حالت بحرانی نرسیده بود تا این که در سال 2008 وخامت بازار مسکن کمکم برای همه آشکار شد.
در آستانه چهارمین پله سقوط
از آن زمان تا کنون قیمت مسکن در ایالات مختلف آمریکا رو به کاهش است و بحران ناتوانایی مردم در بازپرداخت وامهایشان هنوز ادامه دارد. بر اساس شاخص کیس شیلر (Case-Shiller) طی ماههای اکتبر(مهر) و سپتامبر(شهریور) سال گذشته قیمت خانه در 20 ایالت آمریکا بیش از 3/1 درصد نسبت به یک ماه گذشته کاهش یافت که این روند با یک درصد دیگر در ماه بعد تشدید شد. در حال حاضر روند کاهش قیمت با نرخ
دو رقمی در مقایسه با سال قبل همچنان ادامه دارد و و به طور کلی در حال حاضر بازار مسکن آمریکا در آستانه چهارمین تنزل قیمت قرار دارد که این وضعیت اغلب شهرهای ایالات متحده آمریکا را درگیر کرده است.
در واقع این کاهش قیمتها به خاطر پایان اعتبار وام برای خریداران است که این موضوع باعث شد افرادی نیز که قصد خرید خانه داشتند در نیمه دوم سال 2010 و امسال از معامله منصرف شوند. حالا در نبود وام، کاهش قیمتها دوباره از سرگرفته شده و احتمالا تا مدتها ادامه خواهد داشت.
کاهش قیمت مسکن تا ۱۵ درصد دیگر
در این شرایط به نظر میرسد که به زودی شاهد چهارمین مرحله افت قیمت مسکن در آمریکا باشیم؛ چرا که در حال حاضر فروشندگانی وجود دارند که ناچار به فروش خانههای خود با قیمتهای بسیار پایینتر از ارزش واقعی آنها هستند؛ اما این بار افت قیمتها در ایالات متحده ضربه بزرگی به اقتصاد آمریکا وارد خواهد کرد؛ کاهش دوباره 15 درصدی نرخ خرید و فروش املاک مرحله ای جدید از کاهش حجم حباب مسکن خواهد بود.
پیشبینی میشود که این وضعیت تا ۲ سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
در این میان به طور قطع تعداد بیشتری خانه به حراج خواهد رفت و بانکهای بیشتری ورشکسته خواهند شد.
به گزارش دنیایاقتصاد پیشتر موسسه بیمه رهن پی ام آی گروپ آمریکا پیشبینی کرده بود، با توجه به افزایش بیکاری و رشد تعداد بیخانمانها، قیمت مسکن در بیش از نیمی از شهرهای آمریکا تا سه ماه نخست ۲۰۱۱ کاهش یابد. پیشبینی میشود، کلیه مناطق آمریکا با کاهش شدید قیمت مسکن روبهرو شوند و ایالتهای کالیفرنیا، فلوریدا، نوادا و آریزونا با بیشترین میزان کاهش قیمت مسکن روبهرو خواهند شد.
بر این اساس، احتمال کاهش قیمت مسکن در 15 منطقه در آمریکا تا سال 2011 بیش از 99 درصد است. این مناطق شامل میامی، فورت لندردال، وست پالم بیچ، اورلاندو، تامپا و جکسون ویل در فلوریدا، ریورساید، لس آنجلس، سانتا انا، ساکرامنتو و سان دیگو در کالیفرنیا، لاس وگاس، فونیکس، پروویدنس، رود آیلاند و دیترویت میشود.
ارسال نظر