ویژه - ساختمانهای پایتخت جلوی باد را میگیرند؟
ضوابط زیستمحیطی برای بلندمرتبهسازی در تهران
ساختمانهای جدید به گونهای احداث میشوند که امکان جریان و کوران هوا در فضای شهر مهیا باشد مینا یوسفی: معاون شهردار تهران از ضوابط جدید بلندمرتبهسازی در تهران خبر داد و گفت: بر اساس طرح تفصیلی تهران ۲۰ تا ۴۰ درصد فضا برای جریان هوا در نقاط مختلف شهر در نظر گرفته شده است؛ ضمن اینکه از این به بعد مجوز ساخت بلندمرتبه به گونهای صادر میشود که امکان جریان و کوران هوا در بین ساختمانهای شهر تهران وجود داشته باشد.
هیربد معصومی در حالی بر ضوابط جدید بلندمرتبهسازی در پایتخت تاکید کرد که برخی کارشناسان از برجسازیهای بیضابطه و تاثیر منفی آنها بر آلودگی هوا در تهران هشدار میدهند. کارشناسان محیطزیست بخشی از آلودگی هوای تهران را ناشی از نحوه قرارگیری ساختمانهای بلند در تهران میدانند. در محدودههایی از شمال غرب تهران پای کوه ساختوسازهای زیادی انجام شده که بخشی از آنها در گذشته بالاتر از تراز ۱۸۰۰ متر بوده به این معنی که در ارتفاع غیرمجاز ساخته شده بودند که این میتواند جلوی ورود باد به تهران را بگیرد.
به گفته سید مطلب یوسفی، کارشناس شهرسازی و معماری، در حال حاضر در تهران جریان هوا و باد بیشتر از سمت غرب شهر است به همین دلیل باید در ساختمان سازیهای این مناطق ضوابط خاصی در نظر گرفته شود. وی همچنین با انتقاد از نبود مطالعات ویژه برای احداث ساختمان های بلند در تهران، تاکید کرد: بلندمرتبهسازی در مناطق غربی تهران از نظر گردش باد و جریان هوا باید با مطالعه انجام شود. البته وی در عین حال نیز تاکید کرد که ساختمانهای ۱۰ تا ۲۰ طبقه بر محیط زیست و گردش کورانهای باد تاثیر چندانی نمی گذارد.
در مقابل هیربد معصومی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری در این مورد به دنیای اقتصاد توضیح داد: در چارچوب طرح تفصیلی تهران ضوابط بلندمرتبهسازی از نظر مکانیابی و حتی استفاده از مصالح ساختمانی مناسب و زیرساختهای متناسب با محیط زیست مشخص شده است. حمزه شکیب، رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران نیز در این باره به دنیای اقتصاد گفت: بلندمرتبهسازی تاثیری در آلودگیهوای تهران ندارد.
وی در این مورد توضیح داد: شهر تهران اصلا شهر بلندمرتبهای نیست و به نسبت سایر کلانشهرها «شهر کوتولهای» محسوب میشود. به گفته عضو شورای شهر تهران در حال حاضر مشکل آلودگی هوای تهران نه بلندمرتبهسازی، بلکه استقرار صنایع آلاینده در نزدیکی شهر و توپوگرافی و وضعیت جغرافیای خاص تهران است. شکیب همچنین اعلام کرد: طی سالهای اخیر گزارشی مبنی بر تخلف ساختوساز در ارتفاع ۱۸۰۰ متری شهر نداشتیم و از این بابت نگرانی وجود ندارد.
به گزارش دنیای اقتصاد، سال گذشته استانداری تهران ساخت و ساز در تراز بالای ۱۸۰۰ متر را ممنوع و به آن دسته از افرادی که در این مناطق به صورت قانونی زمین خریداری کرده بودند، زمین جایگزین در مناطق دیگر شهر واگذار کرد. هیربد معصومی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در این مورد گفت: بر اساس طرح جامع تهران دیگر مجوز ساختوساز در ارتفاع ۱۸۰۰ متر داده نمیشود، بلکه برای شهر حریمی مشخص شده است که محدوده ساخت وسازها را مشخص میکند.
بر اساس حریم شهر تهران ارتفاعات بالای هزار و ۸۰۰ متر در محدوده شهر قرار نمیگیرند. وی در عین حال از تخریب تمام ساختوسازهای ارتفاع ۱۸۰۰ متر خبر داد و تاکید کرد که دیگر از این دست تخلفها در تهران وجود ندارد.
معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه در طرح جامع تهران تمام ضوابط بلندمرتبهسازی لحاظ شده و به اصول زیست محیطی نیز توجه شده است، گفت: در طرح تفصیلی نقاط مجاز بلندمرتبهسازی مشخص شده است.
به گفته وی در شرایط جدید، بلندمرتبهسازی به گونهای انجام میشود که امکان جریان هوا و کورانهای لازم از بین ساختمانها وجود داشته باشد. البته معصومی در عین حال به این نکته نیز اشاره کرد که در حال حاضر در شهر تهران ساختمان بلندمرتبه به آن شکل در ابعاد گسترده وجود ندارد و قرار است که بر اساس طرح تفصیلی تعداد ساختمانهای بلند به بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یابد.
ارسال نظر