گروه مسکن- در شرایطی که ساخت‌وساز در آستانه خروج از رکود است و میزان تولید نیز بر اساس آمارهای رسمی به نسبت سال قبل تا حدی افزایش یافته است، برخی از کارشناسان نظر متفاوتی در خصوص علت این رویداد عنوان می‌کنند.

اغلب آنها متفق‌القول هستند که سازندگان به سودهای فعلی قانع نیستند. به اذعان آنها پیش‌تر سود سرمایه‌گذاری در این بخش به ۱۵۰ درصد می‌رسید، این در حالی است که در حال حاضر سود حاصل از سرمایه‌گذاری در این حوزه به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است و همین امر باعث شده تا تمایل تولیدکنندگان به سرمایه‌گذاری در این بخش به طرزچشمگیری روند نزولی داشته باشد.

در این راستا تورج دانشور- کارشناس مسکن - در گفت‌وگو با «ایسنا» با بیان اینکه بخش مسکن هیچ‌گاه ضررده نخواهد بود، تصریح کرد: سازندگان به دلیل قانع نبودن به سودهای فعلی اقدام به تولید مسکن نمی‌کنند.

وی افزود: سازندگان به سود کمتر از گذشته قانع نیستند و در زمانی که سود کاهش می‌یابد، اعتراض می‌کنند. این افراد به دلیل قانع نبودن به میزان سود فعلی اقدام به سرمایه‌گذاری نمی‌کنند و این در حالی است که می‌توانند با میزان سود فعلی ساخت‌وساز کرده و در بازار برای فروش تولیدات خود رقابت کنند تا قیمت‌ها متعادل شود.

علاوه بر این محمد عدالتخواه ـ ‌کارشناس مسکن ـ در این زمینه اظهار کرد: سودآوری بخش مسکن به پایان نرسیده است، اما رانت زمین به دلیل سیاست‌هایی که توسط دولت اتخاذ شده تا حدودی محدود شده است.

وی افزود: عده‌ای از افراد بر این باور بودند که افزایش قیمت زمین و مسکن حق آنها است، در صورتی که این امر دارای مبانی درستی نیست. همچنین گفته می‌شود اگر بخشی دارای سود معنادار نباشد، به طور حتم سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به آن وارد نمی‌شوند و در نتیجه رونق هرگز اتفاق نمی‌افتد.

در همین حال شقاقی - کارشناس مسکن- نیز با بیان اینکه رکود بخش مسکن باعث خارج شدن افراد غیرمتخصص از این حوزه شده است، تاکید کرد: دولت اگر بخش خصوصی را پشتیبانی و برای آنها تسهیلات قائل شود، آنها برای سرمایه‌گذاری و ورود به حوزه تشویق می‌شوند.

وی افزود: در شرایطی که رکود بر بازار حاکم است، بخش خصوصی تمایلی به سرمایه‌گذاری نشان نمی‌دهد، زیرا این بخش بیش از اینکه به دنبال ارائه خدمات باشد، به فکر منفعت است.

این کارشناس مسکن با بیان اینکه سرمایه‌گذاری نکردن بخش خصوصی آثار منفی چندانی ندارد، افزود: کمبود مسکنی که بخش خصوصی قصد داشت، جبران کند برای اقشار مرفه است و این اقشار خودشان می‌توانند مسکن تهیه کنند.