گمرک ثبت سفارش محصولات ساختمانی را به تایید شفاف استاندارد منوط کرد
کنترل واردات مصالح ساختمانی
تعلیق پایانکار ساختمانهایی که از مصالح غیراستاندارد در آنها استفاده شده است
تعلیق پایانکار ساختمانهایی که از مصالح غیراستاندارد در آنها استفاده شده است
گروه مسکن- سحر باباخانی: واردات مصالح ساختمانی با تشدید کنترل کیفی در مبادی گمرک، محدود میشود تا علاوه بر دیوار تعرفهها، استاندارد نیز مسیر ورود مصالح خارجی را سختتر کند.
یک مقام مسوول در شهرداری تهران از تصمیم اخیر گمرک تهران برای جلوگیری قاطع از ورود مصالح غیراستاندارد خبر داده و گفته است که گمرک هر نوع ثبت سفارش محصولات ساختمانی را به تایید شفاف موسسه استاندارد منوط کرده است. تدابیر گمرکی، بهخصوص برای مصالحی که در سازه ساختمان استفاده میشود -نظیر آهن- با جدیت بیشتری اعمال میشود.
از سوی دیگر نظارت دستگاههای مسوول در ساختوساز برروی کیفیت مصالح ساختمانی تولید داخل طی 5 ماه اخیر باعث شده پروانه فعالیت بیشاز 120 تولیدکننده انواع مصالح پرمصرف تعلیق یا ابطال شود.مسوول پیگیری مصوبه دولت در رابطه با تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی استاندارد در این باره به دنیای اقتصاد گفت: با اجرای آییننامه مصوبه مذکور از نیمه دوم امسال، در 13 استان کشور احکام قضایی برای تولیدکنندگان متخلف صادر شده است.
فریدون بلغاری تصریح کرد: در عرصه نظارت کیفی بر تولید مصالح ساختمانی مشکل خاصی وجود ندارد، ولی برای جلوگیری از مصرف مصالح غیراستاندارد در ساختوسازها نیازمند همکاری گسترده با سازمان نظام مهندسی هستیم، اما متاسفانه فعالان این سازمان با این توجیه که دستمزد مهندسان ناچیز است، میگویند فعلا نمیتوانند این موارد را پیگیری کنند.به گزارش «دنیای اقتصاد»، از نیمه دوم سال ۸۸ آییننامه الزام استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در ۱۳ استان کشور به اجرا درآمد و به دنبال اجرای این آییننامه بسیاری از واحدهای تولیدی که مخصوصا در استانهای بزرگ و کلان شهرها اقدام به تولید مصالح غیراستاندارد میکردند از چرخه تولید خارج و لغو مجوز شدند.
فریدون بلغاری، مشاور عالی موسسه استاندارد و مسوول پیگیری تصویب نامه دولت، در رابطه با چگونگی اجرای این آیین نامه به دنیای اقتصاد توضیح داد: این آییننامه از نیمه دوم سال 88 به اجرا درآمده و به دنبال اجرای آن در 13 استان بزرگ کشور احکام مراجع قضایی به واحدهای تولیدی متخلف صادر و ابلاغ شده است.
با استناد به گفتههای بلغاری، متخلفترین استانها به ترتیب استان سیستان و بلوچستان با شناسایی ۴۱ واحد تولیدی متخلف، تهران با ۴۰ واحد تولیدی، اصفهان با ۲۰ واحد تولیدی و خراسان رضوی با ۱۵ واحد تولیدی معرفی شدهاند و این واحدها یا در مرحله ابلاغ و صدور حکم قرار دارند یا خط تولیدی آنها تعطیل شده و معلق مانده است.
وی همچنین معتقد است مقصر اصلی در امر استفاده از مصالح غیراستاندارد در ساختمانها ابتدا سازمان نظام مهندسی و پس از آن مراجعی چون شهرداری و وزرات مسکن و شهرسازی است.
وی در توضیح دلیل این کوتاهی به دنیای اقتصاد گفت: سازمان نظام مهندسی نیز اعلام کرده که در رابطه با کنترل استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در ساختمانها با هزینههای فعلی نظارت نمیتواند کار مثبت و تعیینکنندهای انجام دهد و نمیتواند از مهندسین ناظر بخواهد که با دستمزدهای کنونی این موارد را نیز پیگیری کنند.
به عقیده بلغاری، در حال حاضر بهترین محصول تولیدی که در سطح استاندارد تولید میشود، بتن آماده و سیمان است و بدترین محصول نیز مربوط به تیرچه و بلوک سقفی است که در ساخت یک سازه از اهمیت بسزایی برخوردار است.
این مقام مسوول همچنین تاکید کرد: مهمترین معضلی که در حال حاضر چه در زمینه ساختوساز و چه در زمینه تولید مصالح ساختمانی مشکل ساز شده است مربوط به کارگران بیسوادی است که علم ساخت مسکن یا تولید مصالح ساختمانی را ندارند و متاسفانه اکثر این کارگران از این قشر هستند و باید در آینده نزدیک به این معضل نیز رسیدگی شود.
ذرهبین گمرک ریزتر میشود
به گزارش «دنیای اقتصاد»، به دنبال حساسیت موضوع رسیدگی به وضعیت بازار مصالح ساختمانی غیراستاندارد مدیرکل اداره معماری و شهرسازی شهرداری تهران از عدمپذیرش ثبت سفارش مصالح ساختمانی غیراستاندارد از گمرک تهران خبر داد و علت اصلی افزایش مصالح ساختمانی غیراستاندارد در بازار را عدمحساسیت برخی نهادهای مرتبط در این زمینه دانست.محمد باقر خسروی، مدیرکل اداره شهرسازی و معماری شهرداری تهران مقصر اصلی در افزایش میزان تخلفات و خرید و فروش مصالح ساختمانی غیراستاندارد را در وهله اول وزارت بازرگانی و در وهله دوم موسسه استاندارد دانست؛ چراکه شهرداری در این میان تنها نقش نظارت و کنترل بازار را بر عهده دارد. این مقام شهرداری تهران در ادامه از کنترل کیفیت و استاندارد مصالح ساختمانی در گمرکات کشور خبر داد.
وی در توضیح این مطلب به «دنیای اقتصاد» گفت: وزرات بازرگانی طی تصمیم جدیدی از هفته گذشته ثبت سفارش مصالح ساختمانی غیراستاندارد را قبول نمیکند و با این روش سعی دارد از ورود مصالح ساختمانی غیراستاندارد جلوگیری کند.
خسروی در ادامه از فروش مصالح ساختمانی در بستهبندیهای کوچکتر برای ساختوساز و تعمیرات جزئی ساختمان خبر داد و در این باره گفت: در غرفههایی که از ابتدای سال اقدام به فروش مصالح ساختمانی استاندارد میکنند، به جای کیسههای ۵۰ کیلویی سیمان کیسههای ۵ و ۱۰ کیلویی نیز برای سازندگانی که اقدام به خرید جزئی میکنند در نظر گرفته شده است تا متقاضیان برای خریدهای جزئی برای تعمیرات و غیره به بازار آزاد روی نیاورند.وی همچنین با انتقاد از نحوه عملکرد در کنترل واردات مصالح ساختمانی گفت: باید از مسوولان این نهاد پرسید که چرا برخی مصالح ساختمانی اساسی مانند فولاد که در داخل کشور با افزایش تولید روبهرو است، با قیمت پایین از سایر کشورها به داخل کشور وارد میشود و مشکلات کنونی به وجود میآید؟ مدیرکل اداره معماری و شهرسازی شهرداری تهران در پایان ابراز امیدواری کرد که با اجرای سازوکارهای مذکور میزان تخلف در زمینه خریدو فروش و تولید مصالح ساختمانی به حداقل ممکن برسد.
تامین نیمی از آهنآلات ساختمانی از راه واردات
یک واردکننده آهن با اشاره به اینکه امکان تقلب در تولید آهن وجود ندارد، گفت: محدودیت در واردات این محصول ساختمانی موجب افزایش قیمت آن در بازار داخلی خواهد شد.این تاجر آهن به «دنیای اقتصاد» گفت: قیمت آهن ظرف یک هفته گذشته در بازار بورس بیش از 100تومان افزایش داشته است.وی افزود: در حال حاضر 50 درصد آهنهای موجود تولید داخل کشور و 50 درصد نیز وارداتی است، ولی خریداران و سازندگان اولویت خود را بر محصولات فولاد مبارکه و ذوبآهن اصفهان قرار دادهاند؛ چراکه این نوع تیرآهن شناختهشده و کیفیت آن نیز تا به امروز ثابت شده و مورد استقبال قرار گرفته است.
ارسال نظر