امید فعالان مسکن به رونق آذرماه
گروه مسکن- رکود بازار مسکن که موجبات نارضایتی دستاندرکاران این بازار، تولیدکنندگان و فعالان بخش صنعت را فراهم آورده همچنان ادامه دارد، اما نویدهای برخی مسوولان مبنی بر رونق بازار در ۳ ماهه پایانی سال امید را در این بخش زنده نگهداشته است. به گزارش ایسنا، باوجود کاهش قیمت مسکن میزان معاملات انجام شده در این بازار افزایش نیافته و حتی برخی از مشاوران املاک اقدام به ابطال پروانههای کسب خود کردهاند.
به نظر میرسد هم اکنون بازار در رکود عمیقتری فرو رفته، اما رییس اتحادیه مشاوران املاک که وعده پایان دوران رکود از آذر ماه را داده، معتقد است: اکنون روند کار کمی بهتر شده است، اما در قیمتها تغییر مشاهده نمیشود؛ به عبارت دیگر میتوان گفت پایان فصل نقل و انتقالات تاثیر چندانی بر بازار مسکن ندارد.
این در حالی است که برخی مشاوران املاک در منطقه شرق تهران از افزایش میزان رهن و اجاره خبر دادهاند، اما قلیخسروی این مطلب را تایید نکرده و میگوید سودجویان به دنبال افزایش قیمت خانه هستند و این موضوع را مطرح میکنند.
وی همچنین بارها بر عدم افزایش قیمت خانه تاکید کرده و معتقد است در زمان رونق نیز خانه گران نمیشود.
بیتالله ستاریان، کارشناس مسکن در این راستا به ایسنا گفت: تغییرات فصلی نقل و انتقال تاثیر اندکی بر رکود بازار مسکن دارند و مسکن درگیر مشکل عظیمتر و بزرگتری است.
مهندس مهدی جعفر پیشه، رییس هیاتمدیره انجمن انبوهسازان استان اصفهان گفت: باتوجه به نشانههایی که از سوی سیستم دولتی دریافت میشود به نظر میرسد خرید و فروش واحدهای مسکونی کوچک از رونق برخوردار شود.
وی افزود: پیشبینی میکنیم در ۶ماه دوم سال جاری نشانههایی از رونق بازار مسکن دیده شود.
کارشناسان بخش مسکن تاکید دارند که هرچه دوران رکود طولانیتر شود، مشکلات و آثار نامطلوب پس از آن نیز حادتر خواهد شد، بنابراین بهتر است مسوولان بخش مسکن با کمک بانک مرکزی و سازمانهای مربوطه تصمیماتی را در جهت از بین بردن رکود بازار مسکن اتخاذ کنند؛ چراکه کارشناسان کمبود نقدینگی و اتخاذ سیاستهای انقباضی را از دلایل رکود اعلام میکنند. رحمانی، عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان اصفهان با بیان اینکه دوران رکود باید زودتر به پایان برسد، تصریح کرد: شکستن دوران رکود که بر اثر مراجعه متقاضیان به بازار صورت میگیرد، بروز تورم را در پی دارد، اما باید توجه کرد که چنین تورمی اجتنابناپذیر است و هرچه دوران رکود طولانیتر شود تورم ناشی از آن بیشتر است.
در چنین شرایطی و با توجه به رکود موجود میتوان گفت راهکار اصلی، تولید و تزریق منابع برای تولید و خرید مسکن است همچنین باید توجه کرد که تسهیلات خرید و تولید مسکن مکمل یکدیگر هستند و باید توامان پرداخت شوند؛ به عبارت دیگر پرداخت تسهیلات میتواند روند چرخش این بازار را به حالت عادی بازگرداند.
ارسال نظر