گروه مسکن- لیلا درخشان: همزمان با تعلیق جلسات مرکز تحقیقات و مطالعات شهرسازی و معماری ایران برگزاری نشست‌های این مرکز به محل خانه هنرمندان موکول شد.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، پیشتر نقد برنامه‌های دولت در این مرکز باعث تعلیق جلسات این نشست شده بود که بنا به گفته منابع آگاه در جدیدترین تصمیم مسوولان، مرکز تحقیقات به محلی در حوالی منطقه توانیر منتقل شده است.

شنیده‌ها حاکی از آن است که با تصمیم رییس مرکز تحقیقات معماری و شهرسازی، جلسات این مرکز در خانه هنرمندان برگزار خواهد شد.

به گزارش دنیای‌اقتصاد روز گذشته در اولین دور جدید از جلسات این مرکز، نشستی تحت عنوان صنعتی‌سازی و معماری پایدار با حضور چند تن از استادان دانشگاه برگزار شد که به بررسی راهکارهای توسعه صنعتی‌سازی با محوریت معماری پایدار پرداختند.

مهندس محمدمهدی مافی، عضو انجمن انبوه‌سازان استان تهران در این نشست طی سخنانی گفت: در فرآیند

ساخت و ‌ساز، روش‌ها و مصالح قدیمی فعلی به تنهایی قادر به حل مشکلات کنونی ما در عرصه ساخت‌و‌ساز نخواهند بود از این رو ایجاد تغییر در شیوه‌های ساخت و‌ساز امری کاملا طبیعی است. وی با اشاره به اینکه همیشه نیازهای ضروری در هر جامعه‌ای افراد را به سمت تغییر سوق می‌دهد به خاستگاه صنعتی‌سازی پرداخت و گفت: بعد از جنگ جهانی دوم با توجه به تخریب‌های پیامد جنگ که گریبانگیر کشورهای پیشرفته شد، نیاز به ساخت‌و‌ساز به صورت انبوه و سریع ضرورت کاربرد صنعتی‌سازی را در این کشورها دوچندان کرد. وی پیش‌شرط‌های به‌کارگیری صنعتی‌سازی را در کشور ما شامل انبوه‌سازی، تفکر صنعتی و وجود منابع و نگرش‌های صنعتی و حرکت به سوی صنعتی‌سازی دانست و عنوان کرد: صنعتی‌سازی به معنی واردات یک روش و کالا نیست و با وارد کردن ابزار و سیستم‌های نوین ساختمانی، صنعتی‌سازی در ساخت‌و‌سازهای کشور ما نهادینه نخواهدشد.

مافی خاطرنشان کرد: این مهم بیش از هر چیز نیاز به حاکمیت تفکر صنعتی در نزد کارفرمایان کشور ما دارد و متاسفانه کارفرمایان ما فاقد بینش و تفکر لازم در امر صنعتی‌سازی هستند. وی افزود: همچنین به منظور اجرای صنعتی‌سازی باید منابع مالی در قالب صنعتی‌سازی تعریف شوند.

به گفته این کارشناس مسکن صنعتی‌سازی نیاز به یک تفکر ثابت و مشخص در آغاز اجرای هر پروژه دارد؛ این درحالی است که در حال حاضر در بدو اجرای بسیاری از پروژه‌های ساختمانی، تغییرات گوناگونی صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: منابع و تفکر حاکم در کشور ما با امر صنعتی‌سازی همخوانی ندارد و مصداق بارز این مساله را می‌توان در برخی از پروژه‌های ساختمانی شاهد بود، به طوری که گاهی اوقات برخی از کارفرمایان از ادامه اجرای پروژه به شیوه صنعتی‌سازی به طور کلی منصرف می‌شوند.