ساختن از دولت برنمی‌آید

بالا بردن سطح زندگی در روستاها به حل مشکل مسکن در کلان‌شهرها کمک می‌کند. سیدشمس‌الدین مجابی، کارشناس مسکن، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تولید انبوه مسکن را باید در راس برنامه‌ها قرار دهیم و باید توجه کرد این امر نیاز به یک سیاست‌ سرمایه‌گذاری یک ساله دارد؛ چراکه حداقل یک سال زمان لازم است تا تولید انبوه به بازدهی بهینه برسد.

این کارشناس مسکن افزود: مشکل ما طی سی سال گذشته، استقرار بحران سامان یافته‌ای است که دشمن بر ما تحمیل کرده است و مدیریت آن را بر عهده خودمان گذاشته است.

وی تصریح کرد: نمی‌توان همان طور که اوایل انقلاب گفته می‌شد، ساختن خانه را وظیفه دولت دانست زیرا چنین کاری از دولت برنمی‌آید به عبارت دیگر نظام ساختاری اداره‌ها سیاسی شده است و نمی‌توان از آنها انتظار داشت که وارد کار اجرایی شوند.

مجابی خاطرنشان کرد: نسل سوم و چهارم تمایل زیادی به کسب سرمایه دارند و هرچه سریع‌تر به پول برسند

راضی‌تر هستند، در حالی که چنین چیزی بلایی خانه‌برانداز است.

وی ادامه داد: حاکمیت پول و سرمایه شرایط و کار را برای مردم سخت کرده است و به صنایع ساختمانی نیز مجال حرکت به سمت فناوری‌های نوین و تولید انبوه را نمی‌دهد.

مجابی با بیان اینکه باید مراقب باشیم پول مردم در تعاونی‌های طرح مسکن مهر گم نشود، تصریح کرد: دخالت افراد بی‌تجربه در حوزه ساختمان یکی از مشکلات طرح است زیرا چنین دخالت‌هایی مانع پیشرفت طرح و برنامه دولت می‌شود.

این کارشناس مسکن با اشاره به اینکه باید ساخت و ساز را به متخصصان کارآمد واگذار کنیم، خاطرنشان کرد: اصل اول توسعه امنیت است و تا زمانی که امنیت وجود نداشته باشد هیچ فردی حاضر به ریسک کردن و سرمایه‌گذاری در این حوزه نمی‌شود.

وی با بیان اینکه محدود کردن سودها و اهدای وام توسط سازنده به فروشنده از راهکارهای حل مشکل مسکن است، گفت: در کشور ما رسم نیست که بانک‌ها اقدام به ایجاد شرکت‌های جنبی برای ساخت و ساز کنند درحالی که چنین امری به جبران سریع‌تر کمبود مسکن کمک می‌کند.