گزارش - مدیران عامل تعاونیهای مسکن ارائه کردند
پیشنهاد وام ۳۰میلیون تومانی برای مسکن مهر
مدیرعامل یکی از بزرگترین اتحادیههای مسکن مهر کشور در گفت و گویی با خبرگزاری مهر به تشریح مهمترین چالشهای پیش روی مسکن مهر پرداخته است. بنابراین گزارش معضلاتی که سال گذشته مانع از اجرای طرح مسکن مهر بودند در سال جاری نیز که سال ساخت مسکن مهر نامیده شده است به قوت خویش باقی هستند. به گفته علی تدین - مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی مسکن فرهنگیان استان تهران- بارزترین این چالشها شامل کمبود تسهیلات بانکی، سیستم بوروکراسی کشور و کندی کار است و قطعا همین معضلات باعث شده است تا این مقام مسوول در طرح مسکن مهر اعتراف کند که روند اجرای ساختوساز در پروژه متبوعش تاکنون در حد صفراست. گفتنی است که فرهنگیان جزو اولین اقشاری بودند که سال گذشته از طرح مسکن مهر انصراف دادند. به گفته وی اواخر سال گذشته ۴۰۰ هکتار زمین در شهر جدید پرند برای احداث واحدهای مسکونی در قالب طرح مسکن مهر به اتحادیه مسکن فرهنگیان تحویل شد که پس از تحویل زمین در پایان سال گذشته، نسبت به انعقاد قرارداد آمادهسازی و طراحی در ابتدای سالجاری اقدام شده است، به نحوی که هم اکنون کار در مرحله ارائه طرح تفصیلی است.
ساختوساز در حد صفر
تدین در ادامه سخنانش کل زمین واگذار شده به ۳ اتحادیه بزرگ مسکن مهر وزارت دفاع، مسکن مهر شهر تهران و اسلامشهر و اتحادیه مسکن مهر فرهنگیان را ۸۴۰ هکتار اعلام کرد و افزود: حدود ۷۵هزار نفر شامل فرهنگیان و متقاضیان دیگر مربوط به شهر جدید پرند بوده که در قالب تعاونیهای مسکن مهر سازماندهی شدهاند.
وی به روند کند پروژهها و مشکلات صدور مجوزها اشاره کرد و بیان داشت: متاسفانه شرایط به نحوی است که تاکنون در هیچ یک از پروژههای ما اقدامی در زمینه ساخت صورت نگرفته است.
این مقام مسوول در بخش مسکن مهر خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه رییسجمهور در این ارتباط دستور داده بودند که کار باید با سرعت مناسبی انجام شود، ولی متاسفانه کارها به کندی پیش میرود به نحوی که هم اکنون در فاز ۴ شهر جدید پرند حدود ۲ سال است که زمین تحویل داده شده، ولی کار در مراحل صدور پروانه ساختمانی به مشکل برخورده است.
تدین در خصوص فاز ۵ شهر جدید پرند نیز به تاخیر در تحویل زمین برای ساخت واحدهای مسکونی اشاره کرد و توضیح داد: در این حوزه نیز اگر زمین تحویل شود حتما در زمان صدور پروانه ساختمانی مانند فاز ۴ مشکلاتی وجود خواهد داشت.
عدم پرداخت تسهیلات بانکی
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی مسکن فرهنگیان استان تهران در مورد وضعیت پرداخت تسهیلات بانکی تاکید کرد: در این بخش نیز کار به دو شکل انجام میشود به نحوی که ابتدا در مرحله آمادهسازی ۱۰میلیون ریال به هر یک از واحدها، البته پس از پرداخت ۱۰میلیون ریال سهم متقاضی پرداخت میشود، ولی تسهیلات ۱۴۰میلیون ریالی ساخت هنوز به هیچ تعاونی مسکن مهری پرداخت نشده است.
وی در ارتباط با وضعیت ریزشها و انصراف افراد متقاضی بیان داشت: در حال حاضر با وجود شرایط رکود در بخش مسکن، ممکن است افراد بخواهند انصراف دهند که در این بخش نیز باید مشکلات مربوط به کندی کار را از دلایل دیگر انصراف متقاضیان دانست.
تدین در مورد افزایش ساخت هزینه واحدهای مسکونی مهر در سالجاری نیز توضیحاتی داد و گفت: در حال حاضر هزینه ساخت هر مترمربع ۴۰۰ تا ۵۰۰هزار تومان است که باید گفت افراد علاوه بر تامین هزینه ساخت ۷۵ متر باید هزینه ساخت ۲۵ متر مشاعات را نیز بپردازند. وی هزینه احداث هر واحد مسکونی مهر را در حال حاضر ۴۰۰میلیون ریال اعلام کرد و افزود: در سال جدید افزایش دستمزد کارگران را باید به مبالغ فوق اضافه کرد. مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی مسکن فرهنگیان استان تهران تعداد شرکتهای تعاونی مسکن مهر فرهنگیان شهر تهران را در حال حاضر ۴۵ تعاونی و تعداد تعاونیهای مسکن مهر فرهنگیان شهرستانهای استان تهران را نیز ۳۰ تعاونی اعلام و تصریح کرد: پیگیری مصوبات هیات دولت، رفع نیازهای تسهیلاتی تعاونیها، رسیدگی به شکایات و دعاوی حقوقی اعضا، بررسی مصوبات مجلس و برگزاری جلسات حل اختلاف از فعالیتهای اتحادیه محسوب میشود. تدین در بخش پایانی سخنانش ضمن تاکید بر لزوم تسریع در مراحل ساخت واحدهای مسکونی مهر، از اجرای دو پروژه بزرگ یکهزار و ۴۰۰ واحدی در منطقه ۲۰ تهران برای فرهنگیان خبر داد و افزود: این دو پروژه خارج از طرح مسکن مهر در حال ساخت است.
تسهیلات بانکی پاسخگو نیست
در همین حال امیر تبریزی- مدیر اتحادیه تعاونیهای مسکن نمونه رسا (رزمندگان سپاه اسلام) - نیز با استناد به اینکه ۱۴میلیون تسهیلات بانکی تکافوی ۲۰درصد از عملیات ساخت هر واحد را نمی دهد پیشنهاد افزایش تسهیلات بانکی را داده است. این در حالی است که بانکها تاکنون از عهده پرداخت ۱۴میلیون نیز برنیامدهاند.
وی در خصوص پروژههای مسکن مهر این تعاونی توضیحاتی داد و گفت: در حال حاضر مهمترین چالش ما میزان کم تسهیلات مسکن مهر است به نحوی که ۱۴۰میلیون ریال برای اجرای ۲۰ درصد از کار ساخت هر واحد نیز کافی نیست. وی اظهار داشت: در حال حاضر متراژ واحدهای مسکونی مهر در شهرهای بزرگ با توجه به الگوی مصرف ۸۰ تا ۱۲۰ متر است. تبریزی در بخش دیگری از سخنانش افزایش تسهیلات احداث واحدهای مسکونی مهر را از ۱۴۰ به ۳۰۰میلیون ریال پیشنهاد کرد و بیان داشت: بر اساس ساخت هر متر واحد مسکونی ۴میلیون و ۵۰۰هزار ریال، یک واحد ۸۰ متری حدود ۶۵۰میلیون ریال هزینه دارد. وی تصریح کرد: البته هزینه ۶۵۰میلیون ریالی به غیر از هزینههای انشعابات، آب، برق، گاز، تلفن، تنظیم سند و غیره است، ولی اگر دولت بتواند میزان تسهیلات ساخت مسکن مهر را به ۳۰۰میلیون ریال افزایش دهد اعضای تعاونی میتوانند مابقی هزینهها را تامین کنند. وی خاطرنشان کرد: با وجود آنکه زمین برای برخی تعاونیهای مسکن مهر تامین شده، ولی هزینههای آمادهسازی و ساخت، انشعابات و عوارض از چالشهای مهم این بخش محسوب میشود. مدیر اتحادیه تعاونیهای مسکن نمونه رسا در ادامه سخنانش تاکید کرد: متاسفانه ما تاکنون موفق به تحویل گرفتن زمین نشدهایم، ولی ثبت نام از متقاضیان همچنان ادامه دارد و در حال حاضر ۲۱ تعاونی را با ۵هزار عضو در استان تهران تحت پوشش داریم. تبریزی رکود حاکم بر بخش مسکن را باعث تمایل افراد به جدایی از طرح مسکن مهر اعلام و بیان داشت: در حال حاضر وزارت تعاون و مسکن و شهرسازی به عنوان دو وزارتخانه مهم در این بخش مسوول پیگیری و اجرای طرح مسکن مهر محسوب میشوند.
تخصیص ۵هزار میلیارد تومان خط اعتباری جدید
از سوی دیگر، سید علی علوی قائم مقام وزیر تعاون نیز از تخصیص ۵هزار میلیارد تومان خط اعتباری جدید برای مسکن مهر خبر داد و گفت: تاکنون ۴۶۰هزار واحد مسکونی آمادهسازی شدهاند و همچنین ۲۳۰هزار واحد پروانه ساخت دریافت کردهاند و ۷۰هزار واحد نیز پیسازی شده است.
ارسال نظر