گروه مسکن - دبیر انجمن مفاخر معماری ایران گفت: کشور ما روی کمربند زلزله واقع شده و امروزه ساخت‌وساز صنعتی واحدهای مسکونی پیامد ایمنی و مقاومت در برابر زلزله را به دنبال دارد و برای این مهم باید برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد. به گزارش دنیای اقتصاد، سید علیرضا قهاری روز دوشنبه در نشستی مطبوعاتی به مناسبت روز معمار، معماری و فن‌آوری‌های نوین ساختمانی (سوم تا نهم اردیبهشت ۸۷ ) در محل خانه هنرمندان اظهار داشت: وظیفه دولت است تا در زمینه الزام سازندگان واحدهای مسکونی و سایر سازه‌ها در سطح کشور مساله مقاوم‌سازی در برابر زلزله را به عنوان یک اصل مورد تاکید قرار دهد.

وی یادآور شد:در سال جاری موضوع بهره‌گیری از فناوری‌های نوین ساختمانی درهفته معماری به عنوان محور اصلی موردتوجه قرار گرفته است تا این مهم بیش از پیش در برنامه‌های مسوولان، برنامه‌ریزان و سازندگان لحاظ شود.

قهاری خاطرنشان کرد: شاهکارهای معماری ایران در دورانی به منصه ظهور رسید که اروپا در دوره بربریت به‌سر می‌برد و امروز با تقلید از غرب پیشینه ارزشمند معماری خود را یا به فراموشی سپرده‌ایم یا به‌شدت از آن فاصله گرفته‌ایم.

براساس گزارش خبرنگار ما در این نشست، انوشه منصوری دبیر شورای فن‌آوری معماری نیز افزود: وزارت مسکن و شهرسازی در چارچوب برنامه واگذاری زمین به استعداد ساخت یک میلیون و ۵۰۰هزار واحد مسکونی استفاده از شیوه صنعتی ساخت برای ۲۰درصد واحدها به میزان ۳۰۰‌هزار واحد مسکونی درنظر گرفته است. وی گفت: امسال در برنامه مذکور سهم ساخت‌وساز صنعتی ۳۰درصد پیش‌بینی شده، اما باید مساله مهم صنعتی‌سازی را باور کرد تا این مهم در کشور جایگاه خود را به‌دست آورد. منصوری با بیان این مطلب که شرکت‌های ایرانی به تنهایی توانایی ساخت سالانه ۱۰‌هزار واحد مسکونی را داشته باشند، چندان واقع‌بینانه ندانست و اضافه کرد: در سقف سالانه سه هزار واحد برای یک شرکت داخلی معقول است. این کارشناس افزود: مجریان ساخت‌وساز صنعتی نمی‌توانند بدون کنترل و نظارت تداوم در فعالیت داشته باشند و انتظار می‌رود با فراهم ساختن فضای لازم برای کار شرکت‌هایی که در این بخش مشغول هستند، امکان رشد تولید و ارتقای کیفیت ساخت را فراهم سازیم.

گفتنی است: سوم اردیبهشت ماه همزمان با زاد روز شیخ بهایی به عنوان روز معمار نامگذاری شده است.