ارزانفروشی چینیها رو به پایان است
آغاز عقبنشینی چین از بازارها
پایان جنس ارزان چینی و تاثیر آن بر اقتصاد ایران.
اقتصاد ایران عمدتا از سیاستهای داخلی تاثیر میپذیرد تا تحولات بینالمللی
پایان جنس ارزان چینی و تاثیر آن بر اقتصاد ایران.
دنیای اقتصاد - تحولاتی که در اقتصاد چین به وقوع پیوسته، تولید کنندگان همه کشورهای جهان را خشنود ساخته است. این خشنودی، برای آن دسته از تولیدکنندگان که میبایست در کشور خود، با کالاهای مصرفی یا کالاهای سرمایهای کم کیفیت و ارزان چینی رقابت کنند، زایدالوصف است.
سالها بود که اقتصاد چین، عمدتا به دلیل ارزانی دستمزدها و هزینه تمام شده نازل کالاهایش و نرخ غیر واقعی و ارزان پول ملیاش، نفوذ خود به بازارهای جهانی را گسترش میداد. این عوامل در فضای مناسبی که به برکت سختکوشی مردم و سیاستهای اقتصادی راهگشا پدید آمده بود، جادهها را برای حرکت سریعتر کاروان اقتصاد، میکوبیدند و هموار میکردند. اما همین عوامل تا اندازهای به دلیل اعتراضات و فشارهای رقبای قدر، اما عمدتا به دلیل پیشرفت اقتصادی دو دهه گذشته این کشور، اکنون کارآیی سابق را ندارند.
تغییر سیاست دولت چین در رابطه با نرخ ارز که بالاخره پس از مدتها مشاجره، مذاکره و تهدید آمریکاییها مجبور شد پول ملی خود را اندکی تقویت کند، عامل اصلی در خاتمه دوران ارزانفروشی است. به برکت سیاست تضعیف خودخواسته پول ملی مدتها بود که قیمت کالاهای چینی در بازار جهانی ارزان نگه داشته شده بود که رقابت سایر کشورها را با کالاهای چینی دشوار میساخت.
در عین حال، شتاب گرفتن تورم داخلی در چین، تصویب قانون کار جدید در این کشور که هزینه نیروی کار را به شدت افزایش میدهد و قطع مشوقهای صادراتی در کنار رکود اقتصادی آمریکا از دیگر عواملی محسوب میشوند که نوید پایان عصر ارزانفروشی چینی را میدهند.
«چین دیگر آن کشوری نیست که در سالهای قبل بود». این اظهار نظر حسرتبار، عقیده مدیر یکی از شرکتهای مشاوره آمریکایی است که در بازار چین فعالیت دارد و از افزایش قیمت کالاهای صادراتی چین پریشان شده است. قاعدتا، بسیاری از واردکنندگان کشور ما نیز از دشوارتر شدن خرید کالاهای ارزان قیمت چینی به همین اندازه حسرت خواهند خورد، درست همان طور که تولید کنندگان داخلی ما، پس از سالها رقابت نابرابر و فلج کننده با کالاهای چینی، این دگرگونی را خبری مسرتبخش خواهند یافت. اما شاید، هم نگرانی وارد کنندگان و هم خشنودی تولید کنندگان داخلی ما کاملا بی مورد باشد. چرا که اقتصاد ایران عمدتا از سیاستهای داخلی تاثیر میپذیرد و نه تحولات بینالمللی.
صفحه تحلیل را بخوانید
ارسال نظر